breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φρίκη: Έτσι θα είναι η ψηφιακή ταυτότητα του κάθε πολίτη – ΒΙΝΤΕΟ

Τι θα περιέχει, τι θα αλλάξει στην καθημερινότητα

Ο Αυστραλός γερουσιαστής, Μάλκολμ Ρόμπερτς, μίλησε για την ταυτότητα που θα μας ταυτοποιεί μέσα στις 15λεπτες πόλεις που αναμένεται να κατακλύσουν τις χώρες του δυτικού κόσμου και φυσικά και την Ευρώπη.

Όπως τόνισε:

«Στεκόμαστε στο χάσμα μεταξύ ενός μελλοντικού ελεύθερου προσωπικού εγχειρήματος και μιας εποχής ψηφιακής επιτήρησης. Εάν δεν γίνει τίποτα για να σταματήσει αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα πετύχει με τον ίδιο τρόπο αυτό που κάνει η Κίνα, δημιουργώντας μια ψηφιακή ταυτότητα που διαμορφώνει το κεντρικό τμήμα της ζωής ενός ατόμου.

Μπορείτε να το ονομάσετε “άδεια για να ζήσεις”. Αυτό που ξεκίνησε με τον εντοπισμό επαφών του κόβιντ, τα διαβατήρια εμβολίων και τον έλεγχο “QR check-in”, σύντομα θα επισημοποιηθεί από μια αναπόφευκτη ψηφιακή ταυτότητα.

Σηματοδοτεί το ολοκληρωτικό τέλος της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών, το τέλος της ανωνυμίας του πολίτη και την αρχή της ψηφιακής εποχής του “μεγάλου αδελφού”

Η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει ένα πλήρες ψηφιακό κοινόχρηστο αρχείο κάθε Αυστραλού για χρήση ιατρικού ιστορικού, προτιμήσεις αγορών με ποιους συναναστρεφόμαστε και αν οι λεγόμενες επιλογές είναι «πράσινες».

Κοινωνική ασφάλιση, υπηρεσίες βετεράνων, αρχεία ταξιδίων, προβολή ιστότοπου, κατάσταση απασχόλησης και σχόλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Όλα θα πάνε στο αρχείο και θα είναι διαθέσιμα σε κάθε μεγάλη εταιρεία (και αργότερα σε κάθε εξουσία)».

 

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-KEYSTONE

 

.el.gr

Back to top button