breaking newsΕλλάδα

Το ξεπούλημα της Μακεδονίας ξεκίνησε

 

Δάκρυα λύπης και ντροπής για τον ελληνικό λαό η απόφαση της Βουλής των Σκοπίων 

Εθνική ανάγκη να μην ολοκληρωθεί η έγκριση της συμφωνίας αυτής των Πρεσπών

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Δάκρυα εθνικής λύπης και εθνικής ντροπής και όχι πανηγυρισμοί χρειάζονται στο άκουσμα ότι ο Ζάεφ πέτυχε την έγκριση της τροποποίησης του Συντάγματός τους από την αναγκαία πλειοψηφία των ογδόντα βουλευτών, από την Βουλή των Σκοπίων και έτσι ξεκίνησε το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Βέβαια αυτό ήταν το πρώτο βήμα και έπονται άλλα δύο εξίσου δύσκολα και αυτός είναι ο λόγος που γράφω «ξεκίνησε» το ξεπούλημα. Το δεύτερο βήμα έχει την δυσχέρεια να ψηφιστούν οι συγκεκριμένες αναγκαίες τροποποιήσεις του Συντάγματός τους, έστω και με απλή πλειοψηφία και το τρίτο και τελευταίο, η τελική έγκριση των τροποποιήσεων με αυξημένη ξανά πλειοψηφία στη Βουλή, μετά από διαβούλευση.

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί ως προς το πώς κατόρθωσε ο Ζάεφ να εξασφαλίσει την αναγκαία αυτή πλειοψηφία. Ο ίδιος ο Πανος Καμμένος με tweet του κοστολόγησε την εξασφάλιση των αναγκαίων βουλευτών που ψήφισαν την τροποποίηση του Συνάγματος σε δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η απλή λογική σκέψη λέει ότι όταν κινητοποιείται όλη η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να το πετύχουν, είναι πολύ φυσικό να επιστρατευτεί η παλαιότερη μέθοδος της ιστορίας αλλά και η πιο πετυχημένη, η χρήση του χρήματος.

Εδώ ειπώθηκε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι διατέθηκαν πενήντα εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος για να πεισθεί ο Υπουργός των Εξωτερικών να συντάξει και συμφωνήσει την καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνία των Πρεσπών. Ποιος ξέρει αν όλα αυτά είναι αλήθεια.

Το μόνο που μπορεί κανείς να συμπεράνει είναι ότι έγιναν όλα εν κρυπτώ και βαραβύστω μέχρι να ανακοινωθεί η περιβόητη αυτή συμφωνία, για την οποία πανηγύρισαν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός. Το γεγονός ότι έσπευσαν να συμφωνήσουν εκ των υστέρων και όλοι οι Συριζαίοι, δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση.

Αυτό που δημιουργεί εντύπωση, είναι ότι το είδαν μάλλον με καλό μάτι και πολίτες μη Συριζαίοι.

Ο Έλληνας βεβαίως είναι γνωστό ότι τον διακρίνει η καλοπιστία αλλά και ευκολοπιστία.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι έπρεπε να λήξει αυτή εκκρεμότητα όταν περί τα 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία και ότι εξασφαλίζουμε την ηρεμία στα βόρεια σύνορά μας και μερικά ακόμη αυτής της πολιτικής αξίας, μάλλον έπεισαν πολλούς καλόπιστους Έλληνες.

Αυτό που δεν ειπώθηκε από την αντιπολίτευση κυρίως, στην έκταση και ένταση που επέβαλε η στιγμή αυτή, είναι να μας εξηγήσει τον λόγο που το ζεύγος Πρωθυπουργός και Υπουργός ενήργησαν για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, μόνοι τους χωρίς ούτε καν να ενημερώνουν τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

Τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά, εθνικά θέματα με διεθνείς διαστάσεις και συνέπειες, καμία κυβέρνηση, πόσο μάλλον Υπουργός, έχει το δικαίωμα να τα διερευνά, να τα διαπραγματεύεται μόνος του, χωρίς την σύμπραξη όλων των κομμάτων της Βουλής και τελικά να καταλήγει σε μια, ωραιοποιημένη αλλά ζημιογόνα για την Ελλάδα, συμφωνία που θα δεσμεύσει την χώρα για πάντα, αν τελικά επικυρωθεί και ισχύσει.

Η συμφωνία αυτή η λεγόμενη των Πρεσπών, αποτελεί ένα πολιτικό και εθνικό έγκλημα, διότι πέραν των όσων αναφέρθηκαν πιο πάνω, δεν είχαν πάρει ούτε καν την έγκριση της Κυβερνήσεως, δηλαδή του Υπουργικού Συμβουλίου και κανείς δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο και απορεί γιατί δεν ξεσηκώθηκε όλη η Ελλάδα να ακυρώσει στην πράξη την συμφωνία αυτή και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν επιτρέπουμε σε καμία κυβέρνηση ή εξουσία, ή οποιοδήποτε άλλον, να ενεργεί εν αγνοία του ελληνικού λαού.

Μια φτωχή δικαιολογία είναι η πίεση που ασκήθηκε από τους μεγάλους, όπως τις ΗΠΑ και την Γερμανία κυρίως, κάτι που όμως αυτή η «πίεση» ασκείται από χρόνια χωρίς να υποκύψουν οι κατά καιρούς ελληνικές κυβερνήσεις και μάλιστα ενώπιον του τότε Πλανητάρχη Μπους, ο Κωστας Καραμανλής δεν δίστασε να τον δυναμώσει το εθνικό του καθήκον και με περίσσιο ηρωικό θάρρος, εθνική συνείδηση και πολιτική τόλμη, να εκφράσει την δύναμη της ελληνικής ψυχής και να ακουστεί ένα ακόμη ιστορικό όχι στο Βουκουρέστι.

Όλα αυτά τα περίεργα που ακούστηκαν για μεγάλα ποσά, δημιουργούν αναπάντητα ερωτήματα. Όμως αυτό που συνέβη είναι να ανοίξει μια κερκόπορτα, διότι πέραν του γεγονότος ότι παραδώσαμε αμαχητί την Μακεδονία μας, αναγνωρίσαμε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ιθαγένεια, υπάρχουν λεπτομέρειες σε αυτή τη συμφωνία των Πρεσπών που προκαλούν σοκ και δέος.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.5, π.χ. προβλέπει την δυνατότητα να συνταθεί διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει οποιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια, και βοηθητικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται από τις δύο χώρες.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η ΠΓΔΜ θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει αντιρρήσεις και να ζητήσει αλλαγές για πράγματα που περιλαμβάνονται στα ελληνικά βιβλία. Βέβαια διευκρινήσεις χρειάζονται αν έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το brand name, δηλαδή το εμπορικό όνομα των προϊόντων μας στο οποίο περιέχεται ο όρος Μακεδονία ή μακεδονικός. Κατάντημα δεν είναι όλα αυτά;

Στο άρθρο 8,παρ. 5 της συμφωνίας, προβλέπει: «Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα».

Η Επιτροπή αυτή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει αναγκαίο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δηλαδή εάν στα Σκόπια δεν αρέσει το κεφάλαιο για τον Π. Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα, τότε οφείλουμε να το αφαιρέσουμε.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε περισσότερες περιπτώσεις ντροπής που δεν είχε ποτέ ανεχθεί η Ελλάδα στην μακραίωνη ιστορία της. Ποτέ η Ελλάδα δεν έσκυψε το κεφάλι ενώπιον του οιουδήποτε όσο μεγάλος και δυνατός και αν ήταν. Δεχτήκαμε τώρα μία από τις μεγαλύτερες ιστορικές και εθνικές προσβολές και κανείς δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο.

Μια λογική εξήγηση που μπορεί να σταθεί είναι ότι αυτοί που μας κυβερνούν, όσο και αν έχουν αποστεί των βαθύτερων πολιτικών τους πεποιθήσεων, μία των οποίων είναι ο «διεθνισμός», δηλαδή κόσμος χωρίς σύνορα εθνικών κρατών και εθνικής συνείδησης, οπότε δεν είχαν καμία ανάγκη εφαρμογής εθνικής πέδης. Αν υπάρχει και κάποιο ίχνος αλήθειας για ρόλο του Σόρος, όπως λέγεται ακόμη και από κυβερνητικά χείλη, τότε το γλυκό έδεσε, που έλεγε και η γιαγιά μου. 

Κατανοούμε και σεβόμαστε τα συμφέροντα, μεταξύ άλλων, των ΗΠΑ και Γερμανίας να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος των Σκοπίων, αλλά πρώτον υπάρχουν άλλοι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για επίλυση του ονόματος και δεύτερο να σέβονται την ιστορία και τον πολιτισμό των «συμμάχων» τους Ελλήνων και όχι να μας αγνοούν παντελώς και να μας καρπαζώνουν ως δούλους τους.

Χρειάζεται μια διεθνής εκστρατεία να πεισθούν αυτοί οι «μεγάλοι» για το λάθος τους, για να σώσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και το εθνικό μας φιλότιμο!

Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com
freepen.gr
Back to top button