breaking newsΔιεθνή

«Αδύνατη η ενσωμάτωση μεταναστών»!! Πολύ αργά για δάκρυα στην Ευρώπη

 

Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε στις πρώτες του παρατηρήσεις μετά την παραίτησή του ότι είναι αδύνατο να ενσωματωθούν οι μετανάστες στην κοινωνία με τον σημερινό ρυθμό των νεοαφιχθέντων, ενώ κατηγόρησε την τοπική κυβέρνηση ότι έδωσε πολύ λίγη προσοχή στη νόμιμη μετανάστευση σε σύγκριση με την παράτυπη μετανάστευση.

Την Τετάρτη, ο Τζένρικ παραιτήθηκε επικαλούμενος «έντονες διαφωνίες» με τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η παραίτηση ήρθε αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρουάντα υπέγραψαν μια νέα συμφωνία για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, η οποία αναμένεται να θεσπίσει νέα νομοθεσία στο βρετανικό κοινοβούλιο που θα επιτρέπει στους αιτούντες άσυλο να στέλνονται στην αφρικανική χώρα. Ο Τζένρικ επέκρινε το νομοσχέδιο για την αποτυχία αντιμετώπισης των νομικών προκλήσεων στις απελάσεις.

«Η ενσωμάτωση είναι αδύνατη εάν αφήσετε να εισέλθουν πάνω από 1,2 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι όπως κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια», έγραψε ο Τζένρικ σε ένα σχόλιο για την εφημερίδα The Telegraph την Παρασκευή.

Η πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης άνοιξε την πόρτα σε ένα άνευ προηγουμένου μεταναστευτικό κύμα οδηγώντας σε «καταστροφικές συνέπειες» για τη χώρα, είπε ο Τζένρικ.

Τα ευρωπαϊκά κόμματα πρέπει να αρχίσουν να ακούν τις ανησυχίες των ψηφοφόρων για τη μετανάστευση ή να είναι προετοιμασμένα να νιώσουν την «καυτή μανία» τους, πρόσθεσε.

Αυτή είναι η τρίτη παραδοχή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το τελευταίο διάστημα σχετικά με την ΜΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ των μεταναστευτικών πληθυσμών από τις χώρες της Ασίας και Αφρικής.

Η πρώτη είχε έρθει από τη Σουηδία και η δεύτερη από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Άννα Διαμαντοπούλου.

Το ΕΛ θυμίζει τι είχε δηλώσει αναλυτικά:

«Δεν μιλάει κανένας καθαρά. Οι κοινωνίες μας δεν μπορούν να ενσωματώσουν ισλαμικές κοινότητες μεγάλες, οι οποίες έχουν τον δικό τους πολιτισμό και τη δική τους θεοκρατική προσέγγιση η οποία δεν αλλάζει με τίποτα. Οι κοινωνίες άλλαξαν. Πριν από 18 χρόνια ήμουν επίτροπος. Και ήταν στο χαρτοφυλάκιό μου η ενσωμάτωση των μεταναστών. Σιγά το πρόβλημα! Ήταν πολύ μικροί οι αριθμοί και πλούσιες οι κοινωνίες. Μπορούσαμε να τους ενσωματώσουμε. Ξέρω ότι δεν είναι πολιτικά ορθό αλλά δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει αυτό το πρόβλημα».

el.gr

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Back to top button