breaking newsΔιεθνή

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη μερική εκκένωση κοινοτήτων που έχει καταλάβει στην περιοχή της Ζαπορίζια

 

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι εκκενώθηκαν μερικώς 18 υπό ρωσική κατοχή κοινότητες στην περιοχή της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, την ώρα που το Κίεβο λέει πως προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση.

«Τις τελευταίες ημέρες, ο εχθρός ενέτεινε τους βομβαρδισμούς των κοινοτήτων που βρίσκονται σε άμεση εγγύτητα με τη γραμμή επαφής», ανέφερε στην εφαρμογή Telegram ο Εβγκένι Μπαλίτσκι, περιφερειακός αξιωματούχος τον οποίο εγκατάστησε η Μόσχα.

«Γι΄αυτόν τον λόγο, αποφασίστηκε να απομακρυνθούν κατά πρώτον τα παιδιά με τους γονείς τους, οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με αναπηρίες, οι ασθενείς στα νοσοκομεία, από τα πυρά του εχθρού και να μεταφερθούν στο εσωτερικό της περιοχής», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας πως η απομακρύνσεις αυτές θα είναι “προσωρινές”.

Ανάμεσα στις 18 αυτές κοινότητες είναι η Ενερχοντάρ, η πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από τον Μάιο του 2022 και έχει τεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο πυρών, προκαλώντας φόβους για καταστροφή.

Το περασμένο φθινόπωρο, οι ρωσικές κατοχικές αρχές είχαν ανακοινώσει παρόμοιες απομακρύνσεις κατοίκων στην περιοχή της Χερσώνας, λίγο πριν από μια επίθεση που επέτρεψε στον ουκρανικό στρατό να ανακαταλάβει την περιφερειακή πρωτεύουσα που είχε καταληφθεί από τους Ρώσους.

πηγή newsbeast.gr

 

Back to top button