breaking newsΕλλάδα

«Jackal Stone» με Έλληνες και Αμερικανούς κομάντος στην Κρήτη – Σε ετοιμότητα για «έφοδο» τζιχαντιστών

 

 

Με την κωδική ονομασία «Jackal Stone” διοργανώνεται με την συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, η ετήσια άσκηση της Αμερικάνικης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCEUR) σε συνεργασία με Έλληνες κομάντος στην Κρήτη.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί εν μέσω αυξανόμενου αριθμού αναφορών περί ύπαρξης ισλαμιστών μαχητών που συχνάζουν στρατόπεδα προσφύγων στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα  αντιτρομοκρατικές μονάδες της ΕΛΑΣ συμμετείχαν στη διερεύνηση μιας θανατηφόρας διένεξης μεταξύ Αφγανών και Σύρων προσφύγων σε στρατόπεδο της Μαλακάσας έξω από την Αθήνα, λόγω υποψιών ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονταν σε ισλαμιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πηγές, το πιο επικίνδυνο για τις ελληνικές αρχές περιστατικό έλαβε χώρα στο προσφυγικό στρατόπεδο του Σκαραμαγκά στη δυτική Αττική το Σεπτέμβριο, όταν ένας Ιρακινός υπήκοος επιχείρησε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό και έναν φύλακα ασφαλείας με δύο μαχαίρια προτού ακινητοποιηθεί και συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε επίσης πυροβόλο όπλο και σφαίρες σε άλλο προσφυγικό καταυλισμό.

Χθες είχαμε άγρια συμπλοκή στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο συγκρούστηκαν ομάδες Αφγανών και Σύρων προσφύγων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι με επτά άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λάρισας.

Από την ένταση η κατάσταση ξέφυγε και κάηκαν τρία κοντέινερ, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της πυροσβεστικής για να περιοριστεί η φωτιά.

Οι ελληνικές αντιτρομοκρατικές μονάδες παρακολουθούν στενά στρατόπεδα προσφύγων για υπόπτους ισλαμιστές μαχητές, ενώ από την άνοιξη του 2017 το υπουργείο Προστασίας του πολίτη έχει στρατολογήσει αλλοδαπούς σε στρατόπεδα για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με πιθανές δραστηριότητες που συνδέονται με την ακραία ισλαμική τρομοκρατία.

Η ελληνική αστυνομία έχει βοηθηθεί από αξιωματούχους της Europol για την παρακολούθηση νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. παρέδωσε στην ΕΛΑΣ μια βάση δεδομένων με περίπου 200.000 ονόματα ύποπτων τρομοκρατών.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν οι Αμερικανοί να εκτιμούν ότι η Ελλάδα ευρίσκεται σε κλοιό ισλαμικής τρομοκρατίας από την παρουσία τόσων αλλοδαπών στην χώρα μας.

Οι προσφυγικοί καταυλισμοί αποτελούν το τέλειο πεδίο στρατολόγησης νέων μελών των ισλαμιστών, ενώ η μεταφορά τους σε οικήματα στην ελληνική ενδοχώρα θα περιπλέξει ακόμα πιο πολύ την όλη κατάσταση.

Η δραστηριοποίηση και η άσκηση αντιτρομοκρατίας των Αμερικανών στην Κρήτη σε συνεργασία με Έλληνες αστυνομικούς, αποτελεί προοίμιο πιθανών περιστατικών αντιμετώπισης της ακραίας δράσης ισλαμιστών εντός Ελλάδος, κάτι που σίγουρα εκτός της Αθήνας δεν επιθυμεί και η Ουάσιγκτον σε καμία περίπτωση.

Οι επενδύσεις και τα ενεργειακά και άλλα σχέδια των ΗΠΑ από Έβρο μέχρι την Κρήτη δεν συμπεριλαμβάνουν την δράση ισλαμιστών μαχητών εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ η χώρα μας μέχρι τώρα θεωρείται «ήρεμη» και «ασφαλής».

Τονίζουμε επίσης τις δηλώσεις του υπουργού άμυνας κ. Πάνου Καμμένου προχθές, ο οποίος αναφέρθηκε στον νέο τομέα ευθύνης που αναμένεται να κληθεί να αναλάβουν οι ειδικές δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ίδιος, κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» τόνισε: «Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία. Άρα αναλαμβάνουμε έναν τομέα ευθύνης που θα πρέπει να μας βάλει μπροστά, ως μια χώρα ενήμερη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Η δική σας εκπαίδευση, τους τελευταίους μήνες, σε θάλασσα και στεριά, θα οδηγήσει τις επόμενες εκπαιδεύσεις».

Μιλάμε για μια τεράστια περιοχή που θα εμπλέξει ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και φυσικά τις ειδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η αμυντική συνεργασία των Ελλήνων βατραχανθρώπων με τους Αμερικανούς υποβρύχιους κομάντος στη Σούδα αλλά και αλλού είναι κάτι παραπάνω από στενές το τελευταίο διάστημα.

Επίλεκτοι Έλληνες κομάντος μαζί με Αμερικανούς ειδικούς προετοιμάζονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις τεράστιες προκλήσεις στην Α.Μεσόγειο, ενόψει πιθανής μετακίνησης ισλαμιστών προς Ευρώπη μεριά, τώρα που θα τελειώσει το ζήτημα της Συρίας. 

Ίσως για αυτό να άνοιξε ειδικά τώρα ξανά την «στρόφιγγα” ο Ερντογάν και μας αποστέλλει τόσους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, θέλοντας ίσως να προκαλέσει πιθανά μεγάλα προβλήματα σε Ελλάδα και αμερικανικές επενδύσεις.

.pentapostagma.gr

Back to top button