Ελλάδα

Βιβλική καταστροφή στα Κύθηρα – Μάχη με τις φλόγες

Στο νοτιοδυτικό μέτωπο των Κυθήρων, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Μυρτιδίων, εστιάζονταν ψες οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να γίνει εφικτός ο έλεγχος της μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνεται για τρίτη ημέρα στο νησί.
Μόλις νύχτωσε, αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ αναμένεται να πέσουν σε ένταση οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί, και να διευκολυνθεί έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Ψες επιχειρούσαν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων.
Εξάλλου, όπως μεταδίδεται η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, στηρίζουν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς εμπράκτως τα Κύθηρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως η Περιφέρεια Αττικής εκτός, από τη μία μόνιμα παραχωρημένη υδροφόρα στο δήμο Κυθήρων, διέθεσε στην Πυροσβεστική, έπειτα από σχετικό αίτημα, μία ακόμη καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής παραμένουν στη διάθεση της Πυροσβεστικής για τυχόν νέα αιτήματά της για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Παράλληλα, ανακοινώνεται πως ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στέλνει σήμερα το πρωί στο νησί δύο οχήματα: ένα πυροσβεστικό όχημα 10 τόνων, με 2 κανόνια πίεσης και 4 άτομα προσωπικό καθώς και μία υδροφόρα 12 τόνων με 3 άτομα προσωπικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Back to top button