Ελλάδα

«ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ» Ή «ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΛΥΚΟΙ»

 

Το εγχειρίδιο των 66 σελίδων για το οποίο αναφερθήκαμε πρόσφατα μεταξύ των 10 κεφαλαίων «κρύβει» στο 3ο κεφ. μια μοναδικά επικίνδυνη γνώση και πληροφορία αποσταθεροποίησης για την χώρα μας. Δασικές Πυρκαγιές.
Θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει εξόχως υπερβολική την προσέγγιση μας, πλην όμως τα στοιχεία δυστυχώς μάλλον επιβεβαιώνουν την εκτίμηση.

ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

1ο Εμπρησμοί οχημάτων
2ο Πρόκληση ατυχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους
3ο Δασικές πυρκαγιές
4ο Χρήση οχημάτων κατά πεζών
5ο Καταστροφή κτηρίων
6ο Κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών στην «κουζίνα της μαμάς»
7ο Κατασκευή υπεροξειδίων ακετόνης (TCAP, τριυπεροξείδιο της τριακετόνης, ή TATP, υπεροξυακετόνη), τα οποία λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους χρησιμοποιούνται συχνά σε βομβιστικές επιθέσεις
8ο Πυροδότηση με τηλεχειρισμό
9ο Χρήση πιστολιού
10ο Χρήση ΑΚ-47
Μπορεί αυθαίρετα όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει η χώρα μας να μην εκτιμάται ως δυνητικός στόχος τρομοκρατών (αναμένουμε ακόμα να μάθουμε το επίπεδο απειλής της χώρας μας), μπορεί πραγματικά να μην αποτελεί στόχο ακόμη για πολλούς και διάφορους λόγους, πλην όμως όταν υπάρχει η παράμετρος «Ιστορικό» τότε όλα διαφοροποιούνται. Και θα αναλύσουμε ακριβώς τι εννοούμε παρακάτω.Threat level decision

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Αρχές Ιουλίου μια ανώνυμη τρομοκρατική ομάδα του ISIS μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Telegram διακινεί στο διαδίκτυο ένα ηλεκτρονικό εγχειρίδιο με απλές και κατανοητές οδηγίες με σκοπό να εμπνεύσει τους απανταχού «μοναχικούς λύκους» να συνεχίσουν τις επιθέσεις σε όλο τον πλανήτη. Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα! Είναι γραμμένο στην τουρκική γλώσσα ΜΟΝΟ.
Φυσικά το υπόψη εγχειρίδιο έχει «τρομοκρατική» προσέγγιση μέχρι να φτάσουμε στο επίμαχο 3ο κεφάλαιο όπου παρέχονται οδηγίες σε εκκολαπτόμενους εμπρηστές – τρομοκράτες για τον τρόπο πρόκλησης δασικών πυρκαγιών! Η γνώση μάλιστα που προσφέρεται αφορά στην κατασκευή εκρηκτικών υλών τύπου ναπάλμ, πυροδότηση από μακριά με τηλεχειρισμό, χρήση καυστικών χημικών εμπορίου και εκμετάλλευση των καιρικών συνθηκών.
Οι οδηγίες είναι τόσο απλοϊκά και ορθά γραμμένες ώστε αποδεικνύουν την εμπειρία πεδίου του «συγγραφέα», ο οποίος μάλιστα δίνει σαφείς οδηγίες στους αρχάριους προκειμένου να προστατευτούν από τις απρόβλεπτες γι’ αυτούς συνθήκες που επικρατούν σε μια δασική πυρκαγιά.
Θα μπορούσαμε όλα αυτά να τα προσπεράσουμε, δυστυχώς όμως έχουν παρέλθει μόλις 6 χρόνια από την κυνική ή αυθόρμητη ομολογία του Ahmet Mesut Yılmaz ότι επί προεδρίας Tansu Çiller την περίοδο 1995-1997 χρηματοδοτούντο οι «Γκρίζοι Λύκοι» για να βάζουν πυρκαγιές σε ελληνικά δάση! Υπάρχει λοιπόν παρελθόν και ένας αναλυτής στην στήλη ΙΣΤΟΡΙΚΟ τοποθετεί ΝΑΙ αλλάζοντας την τελική εκτίμηση κινδύνου.
«Πράγματι την περίοδο 1993-1996 υπήρχαν ορισμένες πληροφορίες για εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων ή άλλων ατόμων σε εκδήλωση πυρκαγιών αλλά μόνο σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Είχαμε σχετικές πληροφορίες από πράκτορες μας σε τουρκικό έδαφος ενώ υπήρχαν πολλές σχετικές ενδείξεις και από την διερεύνηση των πυρκαγιών. Είχαμε μάλιστα ειδοποιήσει σχετικά όλα τα συναρμόδια υπουργεία που ασχολούνται με τις δασικές πυρκαγιές. Όμως ποτέ δεν υπήρξαν απτές αποδείξεις».Ναύαρχος ε.α κ. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος – πρώην διοικητής της ΕΥΠ
Με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2017 και αφού επιμένουμε ότι δεν αποτελούμε στόχο ως χώρα, τουλάχιστον τώρα ίσως υπάρξουν αποδείξεις.
Μια γειτονική χώρα όπου αν αφαιρέσουμε κάθε ίχνος εθνικής προσέγγισης:
και τόσα άλλα, πόσο ασφαλείς και διαλεκτικοί μπορεί να είμαστε;
Τι απαιτείται;
Πολλά!
Φυσικά η εγρήγορση και όχι ο εφησυχασμός ή η ανοχή, την οποία ως χώρα έχουμε εξαντλήσει.
Η συνεργασία Υπηρεσιών, άγνωστη λέξη στην Ελλάδα και η ανταλλαγή πληροφοριών είναι ύψιστη προτεραιότητα, πλην όμως απαιτεί έναν εμπνευστή και στρατηγική προτού να είναι αργά. Χρόνος υπάρχει ακόμα αλλά δεν είναι πολύς!
Ας μην υποθηκεύουμε το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας. Τρομοκρατία (εσωτερική ή ισλαμική) είναι η ασύμμετρη απειλή το μέγεθος της οποίας δεν έχει υπολογιστεί ορθά.

https://asymmetricthreats.wordpress.com

Related Articles