Κύπρος

ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ θερμαίνουν στις αγκάλες τους επικίνδυνα στοιχεία

του Κωστάκη Αντωνίου

Μετά τα ανοσιουργήματα της “Αριστερής Κίνησης”, 

εκδηλώθηκε νέα απεχθής επίθεση από μέλη της “Unite Cyprus Now” κατά δημοσιογράφων

-Αν η κυβέρνηση δεν επέμβει και πατάξει τις τρομοκρατικές τάσεις, τότε ο νέος διχασμός δεν θα αποτραπεί
-Οι μυστικές και φανερές οργανώσεις που υποστηρίζουν την όποια λύση εξωτερικεύουν τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία τους
Έχουν εκμανεί και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο οι φανερές και μυστικές οργανώσεις οι οποίες υποστηρίζουν την όποια λύση. Και αυτός ο φανατισμός και η τρομοκρατική διάθεση που επιδεικνύουν, είναι δυνατόν να οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις, ενόσω η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και ούτε καταδικάζει τις επικίνδυνες πράξεις τους, ούτε η Αστυνομία παρεμβαίνει, προκειμένου να οδηγήσει στη δικαιοσύνη όσους διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και εκπέμπουν ρητορικές μίσους.
Πρόσφατα είχαμε την περίπτωση της “Αριστερής Κίνησης”, της οποίας νυκτοβάτες προέβησαν σε σειρά ανοσιουργημάτων υποστολής και βεβήλωσης ελληνικών σημαιών σε πέντε ιστορικά σημεία της Λευκωσίας. Ούτε το ΑΚΕΛ ούτε ο ΔΗΣΥ καταδίκασαν, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι λαλίστατοι εκπρόσωποί του. Η Αστυνομία δεν διέταξε καμία έρευνα και φυσικά δεν προέβη σε καμία σύλληψη. Μόλις προχθές, στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Έιντε, μέλη της γνωστής επαναπροσεγγιστικής πλατφόρμας “Unite Cyprus Now” προέβησαν σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων, προκάλεσαν πανδαιμόνιο και κάλεσαν τον Έιντε να κάνει σχόλιο για “τα διεφθαρμένα ΜΜΕ και τον ρόλο τους στο Κυπριακό”.
Οι δημοσιογράφοι τούς έφταιξαν και όχι η Τουρκία, ο Τσαβούσογλου και ο Ακιντζί. Να σημειωθεί ότι μέλη αυτής της πλατφόρμας είχαν μεταβεί στο Κρανς Μοντανά, όπου μάλιστα τους έκαμε την τιμή να συνομιλήσει μαζί τους και ο Τσαβούσογλου, κατόπιν αιτήματος το οποίο του διαβίβασαν.
Οι υβριστικές επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων ήταν τόσο αφόρητες, ώστε οι παρευρισκόμενοι λειτουργοί των ΜΜΕ αντέδρασαν. Απειλήθηκαν επεισόδια, τα οποία αποφεύχθηκαν, λόγω της ψυχραιμίας την οποία επέδειξαν οι δημοσιογράφοι. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του Sigmalive, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες: “Είναι πραγματικά απορίας άξιον, πώς συμπατριώτες μας επιλέγουν τον δρόμο του διχασμού και της διχόνοιας, τη στιγμή, μάλιστα, που η κατάσταση στο Κυπριακό απαιτεί εθνική ενότητα. Είναι, επίσης, απορίας άξιον τι θα γινόταν, αν εκεί βρισκόταν ένας πολίτης που δεν έχει τις ίδιες απόψεις με μέλη της Unite Cyprus Now και εκτόξευε μίαν από τις “απέναντι” προσβλητικές ανοησίες που ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς. Για παράδειγμα, τι θα γινόταν, αν πολίτης ρωτούσε τον Ειδικό Σύμβουλο “τι έχει να πει για όσους αποδέχονται ‘λύση να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι’”.
Αιχμηρότατο είναι και το σχόλιο του συναδέλφου Μάριου Παπαηλία, το οποίο ανήρτησε σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης:
“Αν νομίζετε πως το Κυπριακό θα λυθεί με τις σφυριές, τους χορούς και τα πανηγύρια στη Λήδρας, ντύνοντας βρακά τον Έιντε, τότε δεν αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα! Κανένας δεν σας έδωσε το δικαίωμα να μοιράζετε πιστοποιητικά πατριωτισμού, βρίζοντας δημοσιογράφους ως “πουλημένους “διεφθαρμένους” και “καθοδηγούμενους”. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου μιλά με αυτόν τον τρόπο! Και εσύ που μας είπες “yiala  που δαμαί”, από πού με διώχνεις; Από τον τόπο μου; Από την πατρίδα μου; Καιρός να κόψετε αυτό το συνήθειο! Όσο για σένα, κ. Έιντε, το χαμόγελό σου στην προβοκατόρικη ερώτηση περί διεφθαρμένων ΜΜΕ, τα λέει όλα. Στο καλό να πας και, όταν γίνεις Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, να εισηγηθείς στους συμπατριώτες σου τουρκικές εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα για να  νιώθουν ασφαλείς!”.
Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Η κατάσταση εκτραχύνεται, η Κυβέρνηση αδιαφορεί, το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ σιωπούν, αλλά στο βάθος χαίρονται για τους παλληκαρισμούς των υποτακτικών τους, αλλά αυτή η ανοχή και η σιωπηρή επιδοκιμασία και η ηθελημένη, ή μη ηθελημένη, απραξία της Αστυνομίας, θα οδηγήσει σε περαιτέρω διχαστικές τάσεις και τραγικά αποτελέσματα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι  οι κίνδυνοι και οι επικίνδυνες συμπεριφορές δεν προέρχονται από το ΕΛΑΜ, όπως θρασύτατα και για λόγους συσπείρωσης διατείνεται το ΑΚΕΛ. Προέρχονται από οργανώσεις και άτομα τα οποία θερμαίνονται στις αγκάλες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, και, αν δεν παρέμβει αποφασιστικά η Κυβέρνηση, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.
Αυτές οι καταστάσεις, το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι “σχίζονται” κάθε φορά που κάποιος Ελληνοκύπριος ρίξει μία πέτρα στο αυτοκίνητο Τουρκοκυπρίου, ας δείξουν το χιλιοστό της ευαισθησίας τους για όσα διαπράττουν ομοϊδεάτες τους.
Αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις οπαδών της όποιας λύσης δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες. Εκτός και αν το Προεδρικό, η Πινδάρου και η Εζεκία Παπαϊωάννου αποφάσισαν να θερμαίνουν στις αγκάλες τους αυτά τα  στοιχεία… Εάν δεν προχωρήσουν αμέσως σε έρευνες, δικαίως θα κατηγορηθούν ως ηθικοί αυτουργοί και υποκινητές τέτοιων τρομοκρατικών πράξεων…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/2179/disyakel-thermainoun-stis-agkales-tous-epikindyna-stoixeia

onisilos.gr

Back to top button