breaking newsΔιεθνή

Ερχονται πολεμικές εξελίξεις: Μαζεύει εσπευσμένα τα αποθέματα χρυσού από Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι η Γερμανία!

Σενάρια που παραπέμπουν σε ταινίες του Χόλιγουντ «διακινούνται» από ξένα ΜΜΕ,

μετά τον επαναπατρισμό του γερμανικού χρυσού , αναφέροντας  ότι αναμένεται πολύ δύσκολη οικονομική ακόμη και πολεμική περίοδο,  με όλα τα ενδεχόμενα  ελέω αμερικανικού δυσθεώρητου χρέους να είναι..πλέον πιθανά.

Η  κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, φέρεται σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων CNN, να  επαναπάτρισε το 50,6% των αποθεμάτων χρυσού της , σε μια σαφή προσπάθεια να επανακτήσει την οικονομική της σταθερότητα που είχε χάσει στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Άλλοι ειδικοί αναλυτές όμως τονίζουν ότι Γερμανοί τραπεζίτες όπως και άλλοι ξέρουν τι έρχεται και λαμβάνουν τα μέτρα τους .

Πρόκειται για μια μεγάλη οικονομική κρίση ή για κάποια πολεμική στρραξη στον πλανήτη;

Ο γερμανικός  χρυσός που τόσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί εδώ και πολλά χρόνια για την γνησιότητα του,  λόγω  της υφαρπαγής από τον γερμανικό στρατό των αποθεμάτων  χρυσού από πολλές χώρες την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου , είναι ξανά στο επίκεντρο του διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι αφήνοντας μια « όσφρηση», ότι έρχεται οικονομικός «αρμαγεδώνας» στο πλανήτη.

Περίπου το 98% του γερμανικού χρυσού, συνολικού βάρους 3.378 τόνων, φυλασσόταν σε καταφύγια στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι.

Σύμφωνα με το άρθρο μόλις φέρεται να περατώθηκε  η μεταφορά χρυσού από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι στην Φρανκφούρτη, αξίας 24 δισ ευρώ, τρία χρόνια νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Σύμφωνα με πηγές το Βερολίνο  διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού μετά τις ΗΠΑ.

Το υπόλοιπο από τα γερμανικά αποθέματα θα μείνει στη Νέα Υόρκη (1.236 τόνοι) και 432 τόνοι θα παραμείνουν στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο.

Η γερμανική τράπεζα έχει δημοσιεύσει στοιχεία στην δημοσιότητα με αρκετές λεπτομέρειες προς τους Γερμανούς πολίτες για το χρυσό που έχει η χώρα, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις δημόσιες αμφιβολίες για το αν ακόμα υπήρχε ο χρυσός, ειδικά τώρα που έρχονται οι γερμανικές εκλογές και όλα είναι πιθανά .

Ερχονται πολεμικές εξελίξεις: Μαζεύει εσπευσμένα τα αποθέματα χρυσού από Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι η Γερμανία! - Εικόνα0

Οι Γερμανοί δεν θέλουν γενικά με τίποτα να διαθέτει η χώρα τους, αποθέματα σε χρυσό στις ΗΠΑ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Την ίδια στιγμή πριν μερικές ημέρες τρομερό άρθρο στους washington times τίναξε την μπάνκα στον αέρα διότι ανέφερε ότι η  αμερικανική κεντρική τράπεζα παρέχει περιορισμένες πληροφορίες  των αποθεμάτων της χώρας,  και δεν θα αφήσει ξένους να μετρήσουν τις ράβδους, δημιουργώντας καταστροφικά σενάρια για την υπερδύναμη.

Οκτώ μέτρα κάτω από τις λεωφόρους του  Μανχάταν ευρίσκεται το μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο του κόσμου , αυτό της Federal Reserve που προστατεύεται από εκατοντάδες ένοπλους φύλακες περιέχει περίπου 6.200 τόνους χρυσού…ή όχι ; καταλήγει το αμερικανικό άρθρο.

Χρυσό επίσης σαν τρελοί μαζεύουν τόσο οι Κινέζοι όσο  Ρώσοι και Ινδοί….οι οποίοι σίγουρα γνωρίζουν με μεγάλη ακρίβεια τι πρόκειται να κτυπήσει την παγκόσμια οικονομία τους επόμενους μήνες.

Για την Γερμανία όμως που «μαζεύει» τα δημόσια κεκτημένα της χωρίς όμως να έχει εκπληρώσει πολλές υποχρεώσεις της  από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο σε χώρες σαν την Ελλάδα , «όλα είναι καλά» .

Μήπως λέμε να κάνουμε τώρα εκείνη την  αίτηση για εκείνο το δάνειο επί γερμανικής κατοχής που δεν μας το ξεπλήρωσαν ποτέ οι «Ευρωπαίοι» Γερμανοί…προς τους διεθνείς οργανισμούς  και να αφήσουμε τις φιλοφρονήσεις μαζί τους;

pentapostagma.gr

Related Articles