breaking newsΔιεθνή

Η πρώτη ομολογία: Το Στάνφορντ ζητά υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ και για τους πλήρως εμβολιασμένους

Τις οδηγίες των επιστημόνων, που τονίζουν πως οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, το οποίο πλέον θα απαιτεί ένα διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό την εβδομάδα και για τους πλήρως εμβολιασμένους. 

Ο λόγος για το Στάνφορντ, η διοίκηση του οποίου πλέον θα απαιτεί εβδομαδιαία τεστ για τον COVID-19, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού του κάθε εργαζομένου ή φοιτητή.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 15 Αυγούστου, οι φοιτητές που ζουν στην πανεπιστημιούπολη ή μένουν εκτός και έρχονται στην πανεπιστημιούπολη για τα μαθήματα πρέπει να ελέγχονται για COVID-19 κάθε εβδομάδα, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ομολογία οργανισμού πως οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν το ίδιο -ή έστω περίπου το ίδιο- τον κορωνοϊό. 

Όλοι οι νέοι φοιτητές που φθάνουν στην πανεπιστημιούπολη πρέπει επίσης να ελεγχθούν την ημέρα της άφιξης και την 5η ημέρα σύμφωνα με τις οδηγίες του πανεπιστημίου.

Φυσικά δεν είναι διόλου απίθανο και άλλοι οργανισμοί, αλλά στη συνέχεια και χώρες, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Στάνφορντ και να ζητούν και αυτοί με τη σειρά τους τεστ και από τους εμβολιασμένους, κάτι που επί της ουσίας θα «τελειώσει» τα λεγόμενα «προνόμια» των εμβολιασμένων. 

pronews.

Back to top button