Διεθνή

Η ΓΑΤΑ ΑΓΚΥΡΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΝΥΧΙΑ! Το θανάσιμο πλήγμα που φοβούνται οι Τούρκοι (photo)

Τη ενοποίηση του δυτικού κουρδικού θύλακα του Arfim, με τα κουρδικά καντόνια στην βορειοανατολική Συρία, προβάλλει ένας χάρτης που δημοσιεύεται στα τουρκικά ΜΜΕ και όπως καταγγέλλεται από την Άγκυρα, είναι το αμερικανικό σχέδιο για την ίδρυση ανεξάρτητης κουρδικής εστίας στην βόρειο Συρία.
Το πιο ενδιαφέρων στοιχείο αυτού του χάρτη, που ανατρέπει πολλά δεδομένα, είναι ότι οι Κούρδοι αποκτούν με προέκταση του καντονιού του Afrin έξοδο στην Μεσόγειο και έτσι υλοποιείται το γνωστό σχέδιο του «Βορείου Διαδρόμου» υπό κουρδική κυριαρχία, κάτι που για την Άγκυρα αποτελεί μια θανάσιμη εξέλιξη.
fft16_mf9669377
Ήδη οι πληροφοριες αναφέρουν ότι αμερικανικές δυνάμεις ενωμένες με τους Κούρδους είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή τουρκική προσβολή στον θύλακα του Afrin, ανεβάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στις σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ.
Ο χάρτης δείχνει και την υπόλοιπη Συρία με την διαίρεση της σε σφαίρες επιρροής.
Όλα αυτά όπως ήταν επόμενο έχουν εξαγριώσει τον Ερντογάν και κατήγγειλε δημόσια την συνεχιζόμενη προμήθεια οπλικών συστημάτων από τους Αμερικανούς στους Κούρδους.

Πηγή: nikosxeiladakis

Related Articles