breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: 16χρονος καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση για τον σοβαρό τραυματισμό με όπλο μίας 5χρονης

ΗΠΑ: Τα θύματα ενός ανήλικου γκάνγκστερ που πυροβόλησε ένα 5χρονο κοριτσάκι νιώθουν ανακούφιση μετά την καταδίκη του σε 50 χρόνια.

Ο 16χρονος Noah Ney καταδικάστηκε ως ενήλικας για τον πυροβολισμό του 2022, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους. Μάλιστα οι δικαστές πιστεύουν ότι το αγόρι δεν έχει «καμία πιθανότητα να θεραπευτεί».

Ο Ney φυλακίστηκε τη Δευτέρα, καθώς δύο μήνες νωρίτερα είχε αποδράσει από το κέντρο κράτησης ανηλίκων όπου βρισκόταν, είχε επιτεθεί στο προσωπικό, είχε πλημμυρίσει το κελί του και είχε λερώσει τους τοίχους με περιττώματα. Συνελήφθη τρεις μέρες μετά. Ο βοηθός εισαγγελέα που εισηγήθηκε τη φυλάκιση του 16χρονου είπε πως έχει στη διάθεσή του αρχεία στα οποία αποδεικνύεται ότι κάθε προσπάθεια που έγινε για να αντιμετωπιστεί η παραβατική του συμπεριφορά έπεσε στο κενό. «Έχω αρχεία σε ένα πακέτο πιο χοντρό από λεξικό που δείχνει τις προσπάθειες θεραπείας που απέρριψε, δραπετεύοντας ή επιτιθέμενος στο προσωπικό που ήταν εκεί για να τον βοηθήσει», δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Tulsa, Morgan Medders.

Ο Ney είχε ήδη ποινικό μητρώο που ξεκινούσε από τα γυμνασιακά του χρόνια, όταν πυροβόλησε ένα πεντάχρονο κορίτσι τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με την Daily Mail. Tο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ο 16χρονος ήταν μέλος σε μια συμμορία με το όνομα Hoover Crips. Η 5χρονη έπαιζε μέσα στο σπίτι της όταν ο Ney πέρασε από εκεί με κλεμμένο αυτοκίνητο και πυροβόλησε εναντίον της, τραυματίζοντάς την στο λαιμό και τον ώμο. «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών από το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Medders στο δικαστήριο της Tulsa. «Η πεντάχρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της και αν η σφαίρα είχε πάει δυο εκατοστά πιο πέρα θα μπορούσε να είχε πεθάνει».

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι και οι δύο γονείς του Ney έχουν ποινικό μητρώο και ο πατέρας του έχει επανειλημμένα φυλακιστεί. Η μητέρα του παραδέχτηκε ότι ο γιος της έδειχνε σκληρότητα τόσο προς τους ανθρώπους όσο και προς τα ζώα, αλλά δήλωσε ότι κατηγορεί τον εαυτό της για τη συμπεριφορά του. Η θεία του είπε ότι είχε παραμεληθεί σε όλη του τη ζωή. Ένας γείτονας κατέθεσε ότι προκαλούσε χάος στη γειτονιά, κρατούσε όπλα και μαχαίρια, και συχνά τα έβγαζε εναντίον των γειτόνων απειλώντας τους.

Ο Ney καταδικάστηκε σε κάθειρξη 50 ετών αφού ομολόγησε 12 κατηγορίες που αφορούσαν πυροβόλα όπλα, ναρκωτικά, συμμορίες, κλοπή και επίθεση. Ο δικαστής προγραμμάτισε δικαστική επανεξέταση της ποινής του το 2028, οπότε και θα μπορούσε να μειωθεί αν επιδείξει μεταμέλεια και αναμόρφωση.

PrimeNews.

Back to top button