breaking newsΚύπρος

Ο Εξισλαμισμός, οι Τουρκοκύπριοι και οι Πανέξυπνοι Ελληνοκύπριοι

 

του   Άριστου Μιχαηλίδη     

 

Όταν βλέπω σχόλια Ελληνοκυπρίων για εξελίξεις στα κατεχόμενα να αποδίδουν όσα συμβαίνουν στο ότι εμείς δήθεν απορρίψαμε τη λύση και τη Διζωνική Ομοσπονδία, σιγουρεύομαι ότι δεν είμαστε σε θέση ούτε να καταλάβουμε, ούτε να διαχειριστούμε τις εξελίξεις.

Τα είδα και χθες όταν εμφανίστηκαν ειδήσεις για εξελισσόμενη κόντρα στην παιδεία των Τ/κ λόγω παρεμβάσεων της Τουρκίας. Στην Άγκυρα είναι σε εξέλιξη αλλαγές στην Παιδεία. Αφαιρείται η θεωρία της Εξέλιξης, μειώνονται τα θέματα για τον Ατατούρκ και το κοσμικό κράτος, εισάγεται το Τζιχάντ, δηλαδή ο Ιερός Πόλεμος της μουσουλμανικής θρησκείας.

Οι Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι αντιδρούν βλέποντας να μεταφέρονται αυτά και στα κατεχόμενα.

Η συντεχνία τους απαιτεί να στηριχθεί η κοσμικότητα του τρόπου ζωής και η κοινοτική ύπαρξή τους. Χθες, η πρόεδρος των δασκάλων, Εμέλ Τελ, κατήγγελλε ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν σήμερα 162 σχολεία και 212 τζαμιά. Το μέλος της συντεχνίας, Μπουράκ Μαβίς, αποκάλυψε ότι πρόθεση του «υπουργείου παιδείας» του κατοχικού καθεστώτος είναι οι επιθεωρήσεις να γίνονται από την Τουρκία και οι προσλήψεις νέων επιθεωρητών να γίνονται από την τουρκική «πρεσβεία».

Είδατε τι θα πάθουμε, μας λένε, διάφοροι έξυπνοι «δικοί μας». Αυτά συμβαίνουν επειδή απορρίψαμε τη λύση στο Κραν Μοντάνα και οι Τούρκοι προχωρούν μόνοι τους σε δική τους λύση. Με τόσο μυαλό πώς και επιβιώνουμε ακόμα είναι άξιον απορίας. Και δεν τα λέει ένας μεμονωμένος ανεγκέφαλος, είναι ολόκληρη κουστωδία και μεθοδευμένη πολιτική, ενεργών, δήθεν, πολιτών, μη κυβερνητικών Οργανώσεων, πολιτικάντηδων, δημοσιογράφων.

Κρύβονται πίσω από αυτές τις απόψεις και αντί να αντιδράσουν εναντίον της Τουρκίας αντιδρούν εναντίον των «απορριπτικών» Ελληνοκυπρίων για να κινδυνολογήσουν και να εκφοβίσουν. Μήπως, κτίστηκαν, 212 τζαμιά στα κατεχόμενα μετά από το ναυάγιο του Κραν Μοντάνα; Μήπως, εξισλαμίζει αίφνης την παιδεία της η Τουρκία για να επηρεάσει τους Τουρκοκύπριους;

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που συμβαίνει στα κατεχόμενα σε βάρος των Τουρκοκυπρίων, και που τελευταία καταγγέλλουν δάσκαλοι και δημοσιογράφοι, ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν από την αποτυχία των συνομιλιών και δεν εξαρτάται από τη λύση ή, έστω, από τη διαπραγμάτευση του Κυπριακού. Είναι απόφαση του Ερντογάν για το πώς θα διαμορφώσει το «κράτος» των Τ/κ είτε με λύση είτε χωρίς λύση. Όσοι τα βλέπουν αυτά για πρώτη φορά, να μην εκπλήττονται, διότι σημαίνει πως απλώς κοιμούνταν για πολλά χρόνια. «Αιρέσεις, παράνομα μαθήματα για το Κοράνι, και διάφορες άλλες θρησκευτικές δραστηριότητες υπάρχουν σε λειτουργία εδώ και χρόνια, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται με πρόφαση τη θρησκεία», έγραφε ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Μορεκέτ, και το μεταφέραμε στον Φιλελεύθερο τον Ιούλιο του 2016. «Η διαδικασία εξισλαμισμού ξεκίνησε με τη μετατροπή χριστιανικών εκκλησιών σε τζαμιά» ευθύς μετά την τουρκική εισβολή, σημείωνε σε μελέτη του ο καθηγητής Αχμέτ Ντζιαβίτ Αν. (Φιλελεύθερος, 29/7/16).

Αυτά και πολλά άλλα, όπως οι «υπηκοότητες» εποίκων, οι απαγορεύσεις επισκέψεων Ελληνοκυπρίων στις χριστιανικές εκκλησίες, οι συμφωνίες της Άγκυρας με το κατοχικό καθεστώς (με τον εαυτό της, δηλαδή) π.χ. για μεταφορά νερού και ενέργειας, για τα θέματα νεολαίας και αθλητισμού, που θα υπάγονται απευθείας στην τουρκική κυβέρνηση, ο διαμοιρασμός κατεχόμενων περιουσιών σε ανθρώπους του καθεστώτος, η τσιμεντοποίηση της Μόρφου…

Όλα συνέβαιναν τις μέρες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες και οι «δικοί μας», μαζί με τον Ακιντζί, μας έλεγαν ενθουσιασμένοι ότι πλησιάζουμε από ώρα σε ώρα στη λύση και στην επανένωση. Αυτό που δεν κατάλαβαν ακόμα οι πανέξυπνοί μας, παρά την κατάρρευση των ψευδαισθήσεων, είναι ότι οι συνομιλίες για μια ακόμα φορά εξυπηρέτησαν τον τουρκικό σχεδιασμό να παγιώνεται η κατοχή, χωρίς να θυμάται κανένας την ενοχή της Τουρκίας, και να δημιουργείται η εντύπωση ότι άμα τα βρουν μεταξύ τους Ε/κ και Τ/κ το πρόβλημα θα λυθεί.

Τώρα, πάλι οι πανέξυπνοί μας, θέλουν να απαλλάξουν την Άγκυρα από την ενοχή ΚΑΙ για τον οργανωμένο από εξισλαμισμό των κατεχομένων και των Τουρκοκυπρίων, διότι φταίνε και γι΄αυτό οι Ελληνοκύπριοι που απέρριψαν τη λύση, η οποία δεν υπήρχε. Τα κατεχόμενα και οι Τ/κ χάνονται επειδή είμαστε γενιά ανίκανων κι επιπόλαιων τομαριστών, δεν έχουμε πολιτική, δεν βλέπουμε πίσω από τη βιτρίνα των ωραιοποιήσεων, δεν τολμούμε να σταθούμε απέναντι από την Άγκυρα ακόμα κι όταν προκαλεί απέχθεια σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Κι εμείς και οι Τουρκοκύπριοι. 

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/424870/o-exislamismos-oi-toyrkokyprioi-kai-oi-panexypnoi-ellinokyprioi

Back to top button