Ελλάδα

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ! «ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ τώρα από δήμαρχος» ζητούν όλοι από τον Καμίνη…

Η πρόθεση του Γ. Καμίνη να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως την έκανε γνωστή ο ίδιος, θέτει αυτομάτως και θέμα για την περαιτέρω παραμονή του στο αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων.
 
Ο ίδιος λέει τώρα ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί αλλά ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Η παραίτησή του θεωρείται επιβεβλημένη από όλες τις πλευρές. Πρόκειται να τη ζητήσουν οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, τη ζητούν μετ’ επιτάσεως και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της δικής του παράταξης.
Πέραν αυτών, είναι προφανές ότι δημιουργείται ζήτημα ασυμβίβαστου -και πολιτικού και θεσμικού- για τον κ. Καμίνη. Είναι αδύνατον να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του ως δήμαρχος και ταυτόχρονα να κάνει προεκλογική εκστρατεία για υποψήφιος πολιτικός αρχηγός. Όπως επίσης στερείται πολιτικής ηθικής να μην παραιτείται από μία θέση, του δημάρχου, από την οποία όμως θα πρέπει να παραιτηθεί υποχρεωτικά στην περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός της ΔΗΣΥ. Είναι ακόμη βέβαιο ότι πλέον ο κ. Καμίνης δεν μπορεί να «επανέλθει» με τίποτα στο δήμο Αθηναίων και να διεκδικήσει π.χ. και μια τρίτη θητεία το 2019.
Αποτελεί κοινό μυστικό άλλωστε ότι έχει διαρρήξει προ πολλού τις σχέσεις με τη δημοτική παράταξή του. Τα περισσότερα μέλη της είναι μάλιστα έξαλλα διότι δεν τήρησε ούτε καν τα προσχήματα να τους ενημερώσει πριν δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του. Το έμαθαν όπως και όλοι οι άλλοι….
Οι πληροφορίες αναφέρουν δε ότι ο κ. Καμίνης το είχε συζητήσει τη Δευτέρα μόνο με δύο -προερχόμενους από τη ΔΗΜΑΡ- συμβούλους του, διατηρώντας στο σκοτάδι όλους τους υπολοίπους οι οποίοι εύλογα τώρα θέτουν και πολιτικά το θέμα της αποχώρησης του σημερινού δημάρχου ώστε να καθαρίσει εγκαίρως το τοπίο εν όψει και των εκλογών του 2019.
 
Ενδεικτικές των τάσεων που αναπτύσσονται είναι και αναρτήσεις που έχουν αρχίσει να γίνονται τις τελευταίες ώρες όπως η παρακάτω:

Διαβάζω οτι ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θεωρώ αυτονόητο οτι πριν το επιχειρήσει θα δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στους Αθηναίους που τον τίμησαν στην μεγάλη αυτή θέση και θα παραιτηθεί. Η Αθήνα δεν μπορεί να έχει παρτ ταιμ δήμαρχο ούτε για λίγους μήνες. Άλλο που δεν είχε πρακτικά για δυο θητείες. Αυτό θα αποτιμηθεί όταν έρθει η ώρα
Back to top button