breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τι συμβαίνει; Γιατί στέλνουν χάπια ιωδίου σε όλη την Ευρώπη; Τι μας κρύβουν εδώ στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα αντιθέτως πρόσφατα μάθαμε ότι σε πάρκα της Αθήνας ανιχνεύονται…ραδιενεργά ίχνη και δεν ανοίγει ρουθούνι!!!

Υπάρχουν όμως και τα κράτη, οι κυβερνήσεις των οποίων φροντίζουν οι πολίτες τους να έχουν ανά πάσα στιγμή τα στοιχειώδη για να προστατευτούν! Είτε η αιτία λέγεται «πυρηνιό ατύχημα» είτε ακόμα και πυρηνικός πόλεμος.

Στην Ελβετία, εκ μέρους του φαρμακείου του στρατού, η Swiss Post διανέμει δισκία ιωδίου σε όλα τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια ιδρύματα σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από τους ελβετικούς πυρηνικούς σταθμούς.

Συνολικά 779 ελβετικοί δήμοι προμηθεύονται τα tablet, κατανεμημένα σε 12 καντόνια.

Τα δισκία ιωδίου είναι ένα από τα προληπτικά μέτρα της Ελβετικής Συνομοσπονδίας για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση μεγάλου ατυχήματος σε έναν από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

«Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα δισκία ιωδίου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για άτομα ηλικίας έως 45 ετών και θα μπορούσαν να προστατεύσουν παιδιά ηλικίας έως δύο μηνών από καρκίνο του θυρεοειδούς», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας (FOPH).

Κατά τις οδηγίες της FOPH, τα δισκία ιωδίου θα έπρεπε να ληφθούν εάν συνέβαινε ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο με διαρροή ραδιενέργειας. Οι αρχές θα ενημερώσουν τους ανθρώπους για την κατάλληλη στιγμή να πάρουν τα δισκία με ιωδιούχο κάλιο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα νέα δισκία ιωδίου αντικαθιστούν τις συσκευασίες που διανεμήθηκαν το 2014. Αυτά μπορούν να διανεμηθούν σε μικρές ποσότητες έως και δέκα σε όλα τα φαρμακεία, δήλωσε σε τοπικά μέσα ο Pierre-André von Zeerleder, επικεφαλής του στρατιωτικού φαρμακείου.

Και το απόλυτα λογικό ερώτημα που τίθεται και στο παρακάτω βίντεο είναι το εξής:

«Πυρηνικά εργοστάσια υπάρχουν σχεδόν παντού, σε κάθε χώρα. Υπάρχουν πυρηνικά εργοστάσια για παράδειγμα στην Αριζόνα και η τοπική κυβέρνηση δεν δίνει χάπια ιωδίου στους πολίτες. Γιατί; Αλλά η ελβετική κυβέρνηση το κάνει. Μπορείτε να προσποιηθείτε ότι αυτά δεν συμβαίνουν, αλλά συμβαίνουν»:

karditsastakra

Back to top button