breaking newsΕλλάδα

Καίγεται το πελεκούδι. Μπαρουτοκαπνισμένη κι η Αθήνα. Εκκενώθηκαν Βαρυμπόμπη, Αδάμες,  Θρακομακεδόνες,Ολυμπιακό Χωριό.Πρωτοφανής καταστροφή μια ανάσα από την πρωτεύουσα..Καίγονται δεκάδες σπίτια… ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ

Καίγεται το πελεκούδι. Μπαρουτοκαπνισμένη κι η Αθήνα, αποπνικτική η ατμόσφαιρα και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στο κλεινόν άστυ. Εκκενώθηκαν Βαρυμπόμπη, Αδάμες,  Θρακομακεδόνες,Ολυμπιακό Χωριό ( ανήμερα Ολυμπιακών Αγώνων) και μια κατασκήνωση.Πρωτοφανής καταστροφή μια ανάσα από την πρωτεύουσα..Καίγονται σπίτια…Σκηνικό πολέμου…

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη αναφέρει το skai.gr και προσθέτει η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και σε σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Συνεχείς αναζωπυρώσεις -Κάηκαν σπίτια -Εκκενώθηκαν οικισμοί

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μέσα στη Βαρυμπόμπη όπου έφτασε και μέχρι την πλατεία. Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες, ενώ οι πυροσβέστες δημιούργησαν “ζώνη” και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.

Στο σημείο επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, καθώς επίσης και 7 αεροσκάφη.

Δεκάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν ασφαλείς. Κάποιοι προσπάθησαν με λάστιχα και μάνικες να σταματήσουν τα πολλά μέτωπα της φωτιάς.

 Παράλληλα, έξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, αναμεσά τους και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια που μεταφέρθηκε στο 251. 

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών, το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στο Μαντούδι Ευβοίας

Ωστόσο, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Image

Επίσης, απομακρύνθηκαν και τα άλογα από τους ιππικούς ομίλους της περιοχής. Το μόνο σίγουρο η φωτιά ήταν πολυαναμενόμενη…..

dimpenews.com

Back to top button