breaking newsΔιεθνή

«Βόμβες» Μπερίσα για την υπόθεση Μπελέρη

 

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, καλεσμένος σε αλβανική εκπομπή, μίλησε και για την υπόθεση Μπελέρη. Υποστήριξε ότι η σύλληψή του οργανώθηκε από την Κρατική Αστυνομία και το SPAK. Ο Μπερίσα κατήγγειλε σκευωρία που οδήγησε τον Φρέντη Μπελέρη στη φυλακή, χωρίς στοιχεία, δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το himara.gr, ο Μπερίσα υποστήριξε ότι άτομο της Κρατικής Αστυνομίας πληρώθηκε 700 χιλιάδες λεκ (7.000 ευρώ) για να πραγματοποιήσει την ενέργεια σε βάρος του Φρ. Μπελέρη και ότι η πληρωμή έγινε από Ειδικό Μυστικό Ταμείο της Αστυνομίας.

«Το άτομο που χρησιμοποιήθηκε από την Κρατική Αστυνομία για να πραγματοποιήσει την ενέργεια εναντίον του Μπελέρη, τη διαφθορά εναντίον του Φρέντη Μπελέρη, πληρώθηκε με 700 χιλιάδες λεκ (7 εκατομμύρια παλιά λεκ). Η πληρωμή έγινε από το Ειδικό Μυστικό Ταμείο της Κρατικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SPAK, για αποστολή σε δίκη της ποινικής δίωξης υπ’ αριθμόν 111 του 2023, υπόλογο για τον Μπελέρη… και το πρόσωπο αυτό ονομάζεται Αρσέν Ράμα» είπε ο Σ. Μπερίσα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος έκανε λόγο για «σκάνδαλο» και συνέχισε δίνοντας συγκεκριμένα ονόματα: «Ο Διευθυντής της Αυλώνας, Ermal Muçaj, και ο Διευθυντής του Τμήματος Εγκληματικής Αστυνομίας, Neritan Nallbati, ενήργησαν αντίθετα με τον νόμο για την Κρατική Αστυνομία και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διαχείριση του μυστικού ταμείου. Ο πολίτης Arsen Rama αντιμετωπίστηκε ως εμπιστευτική πηγή και έλαβε αυτή την ανταμοιβή αμοιβόμενος από το αστυνομικό ταμείο σύμφωνα με μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως κρατικό μυστικό. Η κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου είναι άκυρη και τα στοιχεία αυτά πρέπει να κηρυχθούν απαράδεκτα.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εξοικειωθείτε με αυτήν την πρακτική ανταμοιβής που χαρακτηρίζεται ως κρατικό μυστικό. Διάθεση από το δικαστήριο κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα ποινικής δικονομίας, το ένα, το άλλο μέσω της κοινοβουλευτικής ανακριτικής επιτροπής, η οποία πρέπει να διαθέτει βουλευτές εφοδιασμένους με το πιστοποιητικό ασφαλείας. Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η εμπιστευτική πηγή της αστυνομίας, προκαλώντας η ίδια την πράξη διαφθοράς και η αμοιβή των 7 εκατομμυρίων λεκ του προβοκάτορα που έλαβε από την αστυνομία, καθιστά άκυρη την κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου».

Ο Σαλί Μπερίσα είπε ότι στην παράγραφο 3 του άρθρου 294 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπονται ενέργειες ότι δεν πρέπει να προκαλείται αξιόποινη πράξη με την ώθηση ενός ατόμου να διαπράξει ένα έγκλημα που δεν θα είχε διαπράξει αν δεν υπήρχε η επέμβαση της αστυνομίας και τόνισε ότι «Ο Ράμα υποβιβάζει σε ακραίο βαθμό το εισαγγελικό όργανο» και ότι «Είναι πίσω από αυτήν την παγίδα που μας φέρνει σε σύγκρουση με έναν γείτονα».

PrimeNews.

Back to top button