Διεθνή

ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ …..ΦΑΝΑΡΙ! Οι Ουκρανικές αρχές έκοψαν το ρεύμα στη Μονή Θεοφανείων στο Κρεμενέτς με 110 μοναχές για να πάνε με το Φανάρι!

Τους έκοψαν το ρεύμα για να πάνε με το ……. Φανάρι ! Οι Ουκρανικές αρχές έκοψαν το ρεύμα στη μονή των Θεοφανείων στο Κρεμενέτς με 110 μοναχές για να τις αναγκάσουν να πάνε με τον Αρχισχισματάρχη Επιφάνιο τον Αφανή! Άνανδρη μέθοδος. Οι Ουκρανικές αρχές έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στο γυναικείο μοναστήρι των Θεοφανείων στο Κρεμενέτς, όπου διαμένουν 110 μοναχές. Προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να τις αναγκάσουν να στραφούν στο σχισματικό PCU. ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ …..ΦΑΝΑΡΙ!

Οι εργαζόμενοι της Trenopolloblenergo έκοψαν την παροχή ρεύματος στη Μονή στο Κρεμενέτς.
Πριν αρχίσει ο χειμώνας, οι αρχές άφησαν 80-110 μοναχές χωρίς φως, νερό και ζέστη.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, οι αρχές έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στη μονή Θεοφανείων του Κρεμενέτς της UOC, ανέφερε το μοναστήρι στην ΕΟΔ. Εργαζόμενοι της Ternopiloblenergo (ανάλογο ΔΕΔΔΗΕ) έφτασαν και έκοψαν το ρεύμα στο μοναστήρι.

Τους έκοψαν το ρεύμα για να πάνε με το ……. Φανάρι !

Στο μοναστήρι ζουν και εργάζονται 80 μοναχές. Κατά τη σοβιετική περίοδο το συγκρότημα των κτηρίων της μονής, που αποτελούνταν από τον Καθεδρικό Ναό των Θεοφανείων, τα κελιά και το καμπαναριό, κατασχέθηκε και το μοναστήρι έκλεισε. Μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, οι μοναχές άρχισαν να αναβιώνουν το μοναστήρι. Το κράτος διατήρησε την κυριότητα του συγκροτήματος των κτιρίων της Μονής των Θεοφανείων και επέτρεψε στις μοναχές να χρησιμοποιούν αυτό το ακίνητο δωρεάν.

Τα τελευταία 32 χρόνια, οι αδελφές του μοναστηριού, με δικά τους έξοδα, πραγματοποίησαν επισκευές και διατήρησαν την κρατική περιουσία σε καλή τεχνική κατάσταση. Τώρα το κράτος προσπαθεί να διώξει τις μοναχές από το μοναστήρι τους. Για το σκοπό αυτό, η Μονή αποσυνδέθηκε από την ηλεκτροδότηση από τη Ζώνη Διανομής Κρεμενέτς «Τερνοπιλομπλενέργο» Α.Ε.

Στις 31 Αυγούστου 2023, ο επικεφαλής της Ζώνης Διανομής Κρεμενέτς της «Τερνοπιλομπλενέργο» Α.Ε.Vladimir Tabachuk έστειλε μια προειδοποίηση στο μοναστήρι σχετικά με την απενεργοποίηση της παροχής ρεύματος. Σε επιστολή-απάντηση, η Ηγουμένη Δημήτρια υπενθύμισε στον κ. Ταμπάτσουκ το ψήφισμα υπ’ αριθμ. 206 του Υπουργικού Συμβουλίου από 5 Μαρτίου 2022, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος στον πληθυσμό μέχρι το τέλος της ισχύος του στρατιωτικού νόμου.

«Η αποσύνδεση των κελιών από την παροχή ρεύματος την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα έχει όλα τα σημάδια βασανιστηρίων. Σας ζητώ να απέχετε από παράνομες ενέργειες αποσύνδεσης των κυψελών από την παροχή ρεύματος», έγραψε συγκεκριμένα η ηγουμένη.spzh 18/9/23

Τους έκοψαν το ρεύμα για να πάνε με το ……. Φανάρι !

dimpenews.com

Back to top button