breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δυόμισι έτη υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία, και τώρα οι ειδικοί «ανακάλυψαν» πως είναι «φυλακή»!

Εν όψει ενεργειακής κρίσης, επισιτιστικής κρίσης, διεθνών εξελίξεων και προεκλογικής περιόδου, φαίνεται πως είναι καιρός να προχωρήσουν στο επόμενο «επίπεδο»…

Μετά από δυόμισι χρόνια σαρωτικής προπαγάνδας και επιβολής μια υγειονομικής δικτατορίας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς το πώς εγκαταλείπουν το «σκάφος» οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, αφού πρώτα φρόντισαν να αφήσουν μια βαθιά και κακοφορμισμένη πληγή στο σώμα της κοινωνίας, της δημοκρατίας και της συνταγματικότητας.

Προσωπικότητες του υγειονομικού «ιερατείου» των ακαταδίωκτων, αφού πρώτα διοχέτευσαν ποταμούς τρομοκρατίας, υστερίας και κοινωνικού ρατσισμού προς τον πληθυσμό της χώρας, τώρα υπό το πρόσχημα της ύφεσης της πανδημίας, παρουσιάζουν ένα πολύ πιο διαλλακτικό και μετριοπαθές πρόσωπο, σα να απευθύνονται σε «χρυσόψαρα» και όχι σε έναν λαό που γνώρισε την σκληρότερη μορφή υγειονομικής απολυταρχίας που επιβλήθηκε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαγιορκίνης και Παγώνη, πετάνε τις… μάσκες

Ο καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, σα να προσγειώθηκε από ένα άλλο επιστημονικό… σύμπαν, μακριά από τον νοσηρό κόσμο που ο ίδιος πρωταγωνίστησε και στήριξε τα τελευταία χρόνια, δήλωσε για τη νέα σχολική χρονιά πως τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν σε μια «υγιή κανονικότητα» και πως δεν είναι υγιές να φορούν συνέχεια μάσκα στις τάξεις.

Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που είχε δηλώσει πως «οι νέοι δεν μπορεί να είναι όμηροι των ανεμβολίαστων», που σιγόνταρε το κατάπτυστο υγειονομικό πρόστιμο στους άνω των 60 δηλώνοντας πως «αν δεν εμβολιαστούν αυτοί, δεν θα αποκτήσουμε ανοσία… αγέλης», που είχε βαλθεί με διαγράμματα και… βελάκια να αποδείξει πως μια τάξη των 25 μαθητών έχει την ίδια υγειονομική ασφάλεια με μια τάξη των 15, και που δήλωνε στα social media πως νοιώθει «λιγουρίτσες» στην τοποθεσία Σαντορίνη, ενώ η χώρα μετρούσε 29.000 νεκρούς. Που τελικά δεν είναι 29.000 νεκροί, αλλά οι μισοί, γιατί όπως παραδέχτηκαν αργότερα, υπήρξε ένας «ξεχωριστός τρόπος καταγραφής» των νεκρών…

Παρόμοια βουτιά στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ έκανε και η Ματίνα Παγώνη, η οποία εμφανίστηκε σε εκπομπή και βροντοφώναξε «απεταξάμην» για τη μάσκα στα σχολεία, διότι τα κρούσματα έχουν μειωθεί και – όπως είπε – «δεν πρέπει να φυλακίσουμε τα παιδιά και να τα στείλουμε με τις μάσκες στο σχολείο». Επίσης η Ματίνα Παγώνη μετά από δυόμισι έτη αγαστής συνεργασίας με όσους αποφάσισαν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο που «φούσκωνε» τον αριθμό θανάτων Covid – 19 με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα, ξαφνικά… θυμήθηκε πως όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο… λάθος.

Αμέσως – αμέσως έχουμε δύο «ειδικούς» που από τέλεια «δεκανίκια» της υγειονομικής απολυταρχίας, επιχειρούν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους σαν «ρομπέν» των… μαθητών. Ο ένας δηλώνει πως το να φορούν μάσκα τα παιδιά στα σχολεία είναι μη υγιές και ο άλλος πως η μασκοφορία είναι «φυλακή».

Αγνοούνται οι ευθύνες…

Ας θυμηθούμε όμως πως επί σειρά μηνών, όσοι γονείς ήταν αντίθετοι με το να φορούν μάσκες τα παιδιά τους στο σχολείο, μπήκαν στο στόχαστρο του εισαγγελέα. Όσοι δεν μπορούσαν να δεχθούν πως τα παιδιά τους θα αναγκάζονταν να ζουν μια εντελώς αφύσικη ζωή που ήταν τραυματική για τον ευαίσθητο ψυχισμό τους άλλα και την υγιή ανάπτυξη τους, χαρακτηρίστηκαν συλλήβδην ως «ψεκασμένοι γονείς» και βρέθηκαν αντιμέτωποι μέχρι και με ποινικές διώξεις.

Που ήταν ο κ. Μαγιορκίνης και η κ. Παγώνη τότε; Ήταν απασχολημένοι με τα καθήκοντα τους στο «ιερατείο» της κυβερνητικής… επιστήμης, για να στηρίζουν το αφήγημα πως τα παιδιά είναι κινούμενες υγειονομικές βόμβες, πως μπορεί να πάρουν στον λαιμό τους τον παππού και τη γιαγιά αν τους αγκαλιάσουν, και πως τέλος πάντων η μάσκα στο πρόσωπο ενός παιδιού είναι κάτι το φυσιολογικό, ενώ η ελεύθερη αναπνοή είναι κάτι το επικίνδυνο.

Και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ανυπολόγιστη ζημιά που έγινε στα παιδιά επί δυόμισι έτη; Κανείς βέβαια! Υπερβολικό στρες, κατάθλιψη, βίαιη συμπεριφορά, διαταραχές λόγου, σχολική άρνηση, είναι μερικά μόνο από τα ψυχικά συμπτώματα που οδήγησαν πολλά παιδιά σε παιδοψυχιατρικές κλινικές, ως αποτέλεσμα της ακατάλληλης πολιτικής που ακολουθήθηκε από κυβέρνηση και «ειδικούς» στην λειτουργία της εκπαίδευσης.

Φαίνεται πως μετά την απομάκρυνση από το «ταμείο» ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Χωρίς ίχνος ντροπής, συμπεριφέρονται σαν άμοιροι ευθυνών για όσα στερήθηκαν τα παιδιά, τα οποία εγκλωβίστηκαν μέσα σε μια υγειονομική παράνοια. Προκειμένου να καθιερωθεί η προπαγάνδα τρόμου, τα σχολεία ιδρυματοποιήθηκαν και οι μαθητές αντιμετωπίστηκαν σαν τρόφιμοι σε ιδρύματα υγειονομικού «σωφρονισμού», ακριβώς στα πρότυπα μιας ιδιότυπης φυλακής, όπως ομολόγησε η Ματίνα Παγώνη.

Και η Μίνα Γκάγκα εγκαταλείπει το «σκάφος»…

Στην ίδια λογική της αποστασιοποίησης από την «ρετσινιά» που άφησε πίσω της η υγειονομική απολυταρχία, εμφανίστηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία δήλωσε ότι «πιστεύει πως δεν θα ξαναχρειαστούμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», πως «ο κορονοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης» και πως στη λειτουργία των σχολείων τα πράγματα θα ξεκινήσουν «λίγο πιο χαλάρα» και «μάλλον χωρίς μάσκες».

Ο ένας μετά τον άλλον, αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις από το όχημα της εργαλειοποιημένης πανδημίας, αφού έτσι κι αλλιώς οι στόχοι επιτεύχθηκαν και πλέον ορθώνονται νέα – μεγαλύτερα –αφηγήματα για τον έλεγχο των μαζών. Το «εργαλείο» του κορωνοϊού απέδωσε πολλούς «καρπούς».

Η νέα γενιά «εκπαιδεύτηκε», το Σύνταγμα κουρελιάστηκε, οι ανθρώπινες ελευθερίες ισοπεδώθηκαν, ο διχασμός φώλιασε στην κοινωνία, τα απολυταρχικά μέτρα έκτακτης ανάγκης έγιναν νέα «κανονικότητα», και πάνω απ’ όλα η ψηφιακή μετάβαση επισπεύστηκε. Εν όψει ενεργειακής κρίσης, επισιτιστικής κρίσης, διεθνών εξελίξεων και προεκλογικής περιόδου, φαίνεται πως είναι καιρός να προχωρήσουν στο επόμενο «επίπεδο»…

Prime News

Back to top button