breaking newsΚύπρος

Και η ηγεσία του ΑΚΕΛ ευθύνεται για την πολιτική του Αναστασιάδη

 

 

του Σάββα Ιακωβίδη

Θυμηθείτε:

Υπόθεση Focus και τα εκατομμύρια στα ταμεία του ΔΗΣΑΚΕΛ. Η υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ. Το εκλογικό μέτρο και ο στραγγαλισμός των μικρότερων κομμάτων. Η χρηματοδότηση των κομμάτων. Η καθύβριση του Ενωτικού Δημοψηφίσματος διά του «νόμου Ακιντζί». Η διαγραφή κομματικών ή και συντεχνιακών χρεών. Διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα, στους Ημικρατικούς, στην Δημ. Υπηρεσία, στον Συνεργατισμό.

Η ομιλία, την οποία ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, εκφώνησε στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, την περ. Κυριακή, είναι μνημείο πρόκλησης προς τη νοημοσύνη των μελών του κόμματος και ύβρη στην πολιτική πραγματικότητα. Θα ανέμενε κανείς ότι πρώτα θα απολογείτο στα δυστυχή μέλη του για το σημερινό κατάντημα του κόμματος.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι γελοιώδεις ύμνοι και τα γλοιώδη δοξαστικά προς το πρόσωπο του Στ. Μαλά τον οποίο, εκ δευτέρου, προτείνει ως δήθεν υποψήφιο νίκης. Ούτε θα ασχοληθούμε με τις επιθέσεις του Α. Κυπριανού κατά πάντων. 

Θα περιοριστούμε στις σκληρές επικρίσεις κατά του προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, διότι αποτελούν απαύγασμα απίστευτου φαρισαϊσμού και αήττητης υποκρισίας.

 Γιατί;

Διότι και η ηγεσία του ΑΚΕΛ φέρει ασήκωτες, ανεξιλέωτες και βαρύτατες ευθύνες για όσα σήμερα καταλογίζει σε έναν Πρόεδρο  οποίος κατερείπωσε κάθε έννοια ορθής πολιτικής πρακτικής, αναδεικνύεται σε έναν αναξιόπιστο και ανακόλουθο ηγέτη, ο οποίος παίζει στα πολιτικά, προεκλογικά ζάρια την μοίρα του τόπου και του Ελληνισμού. 

Ο Α. Κυπριανού κατηγόρησε τον Ν. Αναστασιάδη ότι «έπαιξε για ακόμα μια φορά με την ελπίδα του λαού μας για λύση και επανένωση. Για ακόμα μια φορά έθεσε τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις εκλογικές του σκοπιμότητες πάνω από τις επόμενες γενιές και τα συμφέροντα της Κύπρου. Αναλώθηκε σε τακτικισμούς, παλινδρομήσεις και αντιφάσεις που προκαλούσαν συνεχή πισωγυρίσματα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού (…).Η αλήθεια είναι, δυστυχώς ότι, εδώ και καιρό, ο κ. Αναστασιάδης ήθελε να απαλλαγεί από το βαρίδι των διαπραγματεύσεων. Αυτό του ήταν απαραίτητο για να συσπειρώσει όλους τους ψηφοφόρους του. Αντί, λοιπόν, να είναι χρήσιμος και ωφέλιμος επέλεξε να είναι ψηφοθηρικά αρεστός».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτει: «Τραπεζώνει πολιτικούς φίλους, τάζει αστεροσχολεία και τελεφερίκ, διορίζει προσωπικούς συμβούλους αβέρτα και φλομώνει το λαό με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα (…). Τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού θα μείνουν στην ιστορία, ως η εποχή πρωτοφανών περιστατικών διαφθοράς, συνδιαλλαγής, νεποτισμού και αλαζονείας». Και αμέσως εξαπολύει την ομοβροντία: «Πρόκειται για την Κυβέρνηση όπου το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου έβγαλε στο εξωτερικό 21 εκατομμύρια ενώ οι καταθέσεις χιλιάδων άλλων ανθρώπων κουρεύτηκαν». Τι γνωρίζει ο Α. Κυπριανού, που δεν γνωρίζουν οι πολίτες αλλά δεν παραθέτει διευθύνσεις και ονόματα; 

Και καταλήγει: «Αυτή είναι η διακυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού. Πολλά για τους λίγους και λίγα για τους πολλούς. Διαπλοκή και διαφθορά που θυμίζουν άλλες εποχές. Αλαζονεία, μαφιόζικες συμπεριφορές και σάπιες νοοτροπίες που απογοητεύουν την κοινωνία».

 Διερωτάται κανείς: Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται; Σε εσμό λωτοφάγων; Σε άνοα κομματικά αμνοερίφια; Σε ιθαγενείς της Γης του Πυρός; Σε Αβορίγινες  ή αυστραλοπίθηκους; Τόσα χρόνια η ηγεσία του ΑΚΕΛ στήριζε και χειροκροτούσε έναν Αναστασιάδη που δήθεν βρισκόταν στην ορθή πορεία στο Κυπριακό. Αλλ’ ιδού η κομματική σχιζοφρένεια και η πολιτική παράνοια: 

Ενώ η ηγεσία του κόμματος θεωρούσε τον Πρόεδρο αξιόπιστο και ικανό στο Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά την υιοθέτηση των  συγκλίσεων Χριστόφια-Ταλάτ, τις οποίες ο Ν. Αναστασιάδης προεκλογικά αναθεμάτισε και απέρριψε, στην οικονομία και σε άλλα μείζονα κοινωνικά ζητήματα τον θεωρούσε εχθρό των εργαζομένων, αναξιόπιστο, ανακόλουθο, ανεύθυνο και όργανο «τριών-τεσσάρων μεγαλοεπιχειρηματιών που αποφασίζουν και η κυβέρνηση εκτελεί». 

Την Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, σε ομιλία του στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ και στην παρουσία του Προέδρου, ο Α. Κυπριανού εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του επειδή «δεν άκουγε» τις εισηγήσεις του κόμματος. Τον κατηγόρησε ότι «φτάνει στο σημείο να καταγγέλλει τον Δ. Χριστόφια ότι ήθελε να ενοποιήσει την Κύπρο με την Τουρκία».

Ο Α. Κυπριανού είπε πως «οι εκλογολόγοι του μέλλοντος θα εξετάζουν την προεκλογική εκστρατεία του κ. Αναστασιάδη ως μία από τις κορυφαίες εκστρατείες εξαπάτησης των ψηφοφόρων. ‘Σε ένα χρόνο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν υπόσχομαι. Δεσμεύομαι’, ήταν η δήλωση του κ. Αναστασιάδη την Πρωτοχρονιά του 2013. Μέσα σε τρεις εβδομάδες από την εκλογή του, άρχισαν να ξηλώνονται μία- μία οι δεσμεύσεις».

Αναφερόμενος στο κούρεμα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε

: «Ακόμη επιστρατεύονται ψέματα για το ποιος συμφώνησε στο κούρεμα καταθέσεων. Για το πώς εκατομμύρια ευρώ φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου. Δικηγορικά γραφεία ερίζουν για την πελατεία και τα συμφέροντα τους. Χαμένοι φάκελοι και χαμένα συμβόλαια (…). Άριστοι των αρίστων που διορίστηκαν και τελικά εξέθεσαν και τον Πρόεδρο για τις επιλογές του και τους ίδιους τους θεσμούς που τους εμπιστεύθηκε. Ακυβερνησία σε αρκετούς τομείς και ένας Πρόεδρος αδύναμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Με αυτόν τον αναξιόπιστο, αλλοπρόσαλλο, επιπόλαιο και αδύναμο Πρόεδρο, ο οποίος εξαπάτησε τους ψηφοφόρους και με αυτήν την κυβέρνηση της μαφιόζικης νοοτροπίας, της αλαζονείας, της διαφθοράς, της συνδιαλλαγής, της σαπίλας και του νεποτισμού, η ηγεσία του ΑΚΕΛ συνεργάστηκε, συναγελάστηκε, συνέπραξε, όπως και με τον ΔΗΣΥ.

Θυμηθείτε: Υπόθεση Focus και τα εκατομμύρια στα ταμεία του ΔΗΣΑΚΕΛ. Η υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.

Το εκλογικό μέτρο και ο στραγγαλισμός των μικρότερων κομμάτων.

Η χρηματοδότηση των κομμάτων. Η καθύβριση του Ενωτικού Δημοψηφίσματος διά του «νόμου Ακιντζί». Η διαγραφή κομματικών ή και συντεχνιακών χρεών. Διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα, στους Ημικρατικούς, στην Δημ. Υπηρεσία, στον Συνεργατισμό. Η Δρομολαξιά. Το αποχετευτικό της Πάφου…  

Για όλα αυτά, ούτε μία λέξη ούτε μία εξήγηση ούτε μία απολογία, καμία αυτοκριτική από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ. Ιδιαίτερα μετά την πρωτοφανή γελοιοποίησή του με την υπόθεση Μάικ Σπανός. Ένα άλλοτε υπερήφανο κόμμα, το οποίο η σημερινή ηγεσία του το κατάντησε ουραγό, συνένοχο και συνεργό των αθλιοτήτων του ΔΗΣΥ και της πολιτικής τεχνοτροπίας του Ν. Αναστασιάδη. 

Οι γνήσιοι, πατριώτες ΑΚΕΛικοί γιατί ακόμα σιωπούν και ανέχονται;

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/savvas-iakovidis/2233/kai-i-igesia-tou-akel-efthynetai-gia-tin-politiki-tou-anastasiadi

Back to top button