Διεθνή

Οι ΗΠΑ χτύπησαν εκ νέου με πυραύλους τόμαχοκ από θαλάσσης την πρωτεύουσα Υεμένης Sanaa και το διεθνές της αεροδρόμιο. Τσεκάρουν το Ιράν…. ΒΙΝΤΕΟ

Οι ΗΠΑ χτύπησαν εκ νέου με πυραύλους τόμαχοκ από θαλάσσης την πρωτεύουσα Υεμένης Sanaa και το διεθνές της αεροδρόμιο.

Οι Χούθι ανακοινώνουν ότι νομιμοποιούνται πλέον να χτυπήσουν κάθε στόχο των ΗΠΑ στην περιοχή μετά και τη νέα επίθεση των ΗΠΑ μέσα στη νύχτα εναντίον τους. Η Αμερικάνικη Κεντρική Διοίκηση-CENTCOM ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέχισε την επίθεση κατά της Υεμένης βάλλοντας με πυραύλους τόμαχοκ από πλοίο. Yπάρχουν αναφορές ότι βομβαρδίστηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Sanaa.

νέα για μια μεγάλη έκρηξη στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά.

  • Υεμένη: Διευθυντής του Γραφείου Al-Mayadeen: Πληροφορίες για αεροπορικές επιδρομές ή πυραυλικές επιθέσεις με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο Sana’a και τη βάση Al-Dailami.
  • Υπήρξαν ειδήσεις για μια μεγάλη έκρηξη στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά.

”Στις 3:45 π.μ. (ώρα Sana’a) στις 13 Ιανουαρίου, οι δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγμα εναντίον τοποθεσίας ραντάρ των Χούθι στην Υεμένη. Αυτό το χτύπημα διεξήχθη από το καταδρομικό USS Carney (DDG 64) χρησιμοποιώντας πυραύλους εδάφους Tomahawk και ήταν μια επακόλουθη ενέργεια σε συγκεκριμένο στρατιωτικό στόχο που σχετίζεται με χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Ιανουαρίου που είχαν σχεδιαστεί για να υποβαθμίσουν την ικανότητα των Χούθι να επιτίθενται σε θαλάσσια πλοία, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σκαφών.

Από τις 19 Νοεμβρίου 2023, μαχητές Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν προσπαθήσει να επιτεθούν και να παρενοχλήσουν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν 28 φορές. Αυτά τα παράνομα περιστατικά περιλαμβάνουν επιθέσεις που έχουν χρησιμοποιήσει αντιπλοικούς βαλλιστικούς πυραύλους, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους κρουζ.

Αυτά τα χτυπήματα δεν έχουν καμία σχέση και είναι ξεχωριστά από την Επιχείρηση Prosperity Guardian, έναν αμυντικό συνασπισμό περισσότερων από 20 χωρών που δραστηριοποιούνται στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Bab al-Mandeb και στον Κόλπο του Άντεν.”

Η Νότια Αφρική σε διπλωματικό νομικό επίπεδο και το Τάγμα των Ξυπόλυτων ο στρατός των Ατάκτων της Υεμένης ανέλαβαν να ξεπλύνουν τη χαμένη τιμή της ανθρωπότητας για τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα..

dimpenews.com

Back to top button