breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τελευταία στιγμή πρόλαβε 47χρονη το ΕΚΑΒ στα Καμένα Βούρλα – Κάνουν θραύση τα εμβόλια σε όλη τη χώρα

Τελευταία στιγμή πρόλαβε 47χρονη το ΕΚΑΒ στα Καμένα Βούρλα – Κάνουν θραύση τα εμβόλια σε όλη τη χώρα

Η έγκαιρη και ουσιαστική επέμβαση του πληρώματος ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στη Σκάρφεια του Δήμου Καμένων Βούρλων, έσωσε από βέβαιο θάνατο 47χρονη που τη βρήκαν αναίσθητη στο σπίτι, οι δικοί της άνθρωποι το μεσημέρι της Πέμπτης (6/7).

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τηλεφώνημα στο κέντρο του ΕΚΑΒ έγινε στις 13:37’ και μέσα σε 7 λεπτά το πλήρωμα του ΕΚΑΒ είχε φτάσει στο σημείο! Η γυναίκα δεν είχε ζωτικά σημεία και ξεκίνησαν δύο προσπάθειες με τον αυτόματο απινιδωτή.

Στη συνέχεια συνέχισαν ΚΑΡΠΑ, προσπάθεια που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων. Εκεί, γιατροί και νοσηλευτές, συνέχισαν την προσπάθεια, με τη γυναίκα να επανέρχεται, παρέμεινε όμως ο κορεσμός της χαμηλά.

Της χορηγήθηκε φάρμακο και διακομίστηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και παραμένει για νοσηλεία διασωληνωμένη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Είναι από τις περιπτώσεις που φαίνεται πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ελάχιστοι χρόνοι στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού περιστατικού και στη διακομιδή του σε μια Μονάδα Υγείας.

karditsastakra.

Back to top button