breaking newsΕλλάδα

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο» -Η οργισμένη φωνή των Αρμενίων ακούστηκε στη Θεσσαλονίκη (vid)

«Όχι στη βία των Αζέρων» έγραφε πανό που ανάρτησαν οι συγκεντρωμένοι, στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ύστερα από κάλεσμα της αρμενικής κοινότητας και της νεολαίας της. Ένα άλλο πανό έγραφε: «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο».

Περισσότεροι από 2.500 διαδηλωτές συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τεκταινόμενα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, που διοργάνωσε η Αρμένικη Νεολαία Ελλάδας.
Οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes, κρατούσαν σημαίες της Αρμενίας και της Ελλάδας.

Οι διοργανωτές ζήτησαν από τον κόσμο να κρατάει αποστάσεις και να φοράει μάσκες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων της Αρμενικής κοινότητας, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, βουλευτές και άλλοι επίσημοι οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμούς προς τους συγκεντρωμένους .

Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την επίθεση Αζέρων και Τούρκων και ζήτησαν από το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό να σταθούν στο πλευρό τους.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Το Αρτσάχ ανήκει στην Αρμενία», «απαιτούμε άμεση κατάπαυση πυρός», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και φώναξαν συνθήματα καταγγέλλοντας «τις φιλοπόλεμες επιθετικές διαθέσεις του Αζερμπαϊτζάν, που χωρίς ίχνος ανθρωπιστικών αξιών, βομβαρδίζει χωρίς κανένα έλεος πόλεις και αμάχους».

Φωνάζοντας ότι «το τίμημα είναι βαρύ, οι ανθρώπινες ζωές δε γυρίζουν πίσω, όμως το δίκαιο είναι με το μέρος μας και σε όλον τον κόσμο αυτή τη στιγμή όλοι οι Αρμένιοι όπου κι αν βρισκόμαστε είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε για την πατρίδα μας».

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Τσιμισκή καταλήγοντας στην Αρμένικη Εκκλησία, στην οδό Διαλέττη.

Κάποιοι άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων της πολεμικής σύρραξης.

 

 

crashonline
Back to top button