breaking newsΕλλάδακοινωνία

Σοκ, οργή, ανατριχίλα και τεράστια ερωτηματικά: Πως άφησαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι παιδοβιαστές όπως ο Λιγνάδης και ο Σειραγάκης;

 

Τεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται από την αποφυλάκιση του παιδοβιαστή προπονητή Νίκου Σειραγάκη αλλά και την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας της 12χρονης στης οποίας προκύπτουν ότι είχαν και εμπλοκή στελέχη της ΝΔ στον βιασμό της, ενώ όλα αυτά έρχονται όχι λίγο πιο μακριά από την υπόθεση αποφυλάκισης του Δ. Λιγνάδη.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ο καταδικασμένος σε 401 χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών Νίκος Σειραγάκης, αποφυλακίστηκε εκ νέου μετά από μόλις 12 χρόνια κάθειρξης, αφού είχε παραβιάσει τους όρους της προηγούμενης αποφυλάκισης του, προ διετίας μετά από δικαστική απόφαση και σε όλους πηγαίνει το μυαλό για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντος με 12 χρόνια φυλάκισης πρωτόδικα του Δ. Λιγνάδη (άλλοτε εκλεκτού της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη).

Και έρχεται μετά και η επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο παιδοβιαστής Ηλίας Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι στον Κολωνό.

Και σε όλα αυτά πάντα η επέμβαση της δικαστικής εξουσίας κατόπιν εορτής πάντα. Όμως οι παιδοβιαστές βρίσκονται ελεύθεροι, έξω στην κοινωνία.

Έτσι ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία έγιναν 220 με τη συγχώνευση, ενώ σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώθηκαν σε 25, ενώ με το νέο ποινικό κώδικα μειώθηκαν κι άλλο, στα 21.

Την ίδια ποινή του επέβαλλε και το Εφετείο, αλλά πλέον, 12,5 χρόνια μετά, ο Σειραγάκης κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος, προκαλώντας εκτός από ανατριχίλα και οργή .για το σάπιο ελληνικό σύστημα που επιτρέπει σε τέτοιου είδους τέρατα να κυκλοφορούν ελεύθερα…

Ο παιδόφιλος εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Γρεβενών, από όπου αποφυλακίστηκε το 2020, με απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Γρεβενών, υπό τους όρους της διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση εντός του δήμου Καλαμαριάς, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μέσα σε λίγες ημέρες – και ενώ είχε ήδη παρέμβει ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – παραβίασε τον πρώτο όρο, καθώς εντοπίστηκε στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης – και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Στις φυλακές οδηγήθηκε και πάλι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, που αποφάσισε ότι υπήρξε σκόπιμη παραβίαση των όρων αποφυλάκισης, αλλά και δεν τηρήθηκαν πλήρως τα ουσιαστικά – κοινωνικά κριτήρια για την αποφυλάκισή του.

Στην συνέχεια μετήχθη στις φυλακές της Τριπολεως, στις οποίες κατά κανόνα κρατούνται άτομα που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, όπως είναι βιασμός, ομαδικός βιασμός, βιασμός ανηλίκου. Υπενθυμίζεται, ότι στις φυλακές της Τρίπολης «φιλοξενήθηκαν» οι Δημήτρης Λιγνάδης, Πέτρος Φιλιππίδης, κ.ά.

Η νέα αίτηση του παιδόφιλου

Από εκεί υπέβαλε νέα αίτηση αποφυλάκισης πριν ένα έτος. Η αίτηση αποφυλάκισής του απορρίφθηκε στις αρχές του 2022 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Στην συνέχεια άσκησε έφεση η οποία, με οριακή πλειοψηφία (2 υπέρ ένας κατά), έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου και έτσι αποφυλακίστηκε, με περιοριστικούς όρους, αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Η πλειοψηφία του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου στήριξε την κρίση της στα κοινωνικά, ουσιαστικά κριτήρια που προβλέπει η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, οι εφέτες του Ναυπλίου έλαβαν υπόψη του ότι Νίκος Σειραγάκης εντός των φυλακών είχε επιδείξει άψογη συμπεριφορά, παρακολουθούσε μαθήματα σε σχολείο, εργαζόταν μέσα στις φυλακές, συμμετείχε σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και τον παρακολουθούσε ψυχολόγος.

Ακόμη, οι εφέτες έλαβαν υπόψη τους ότι ήδη είχε λάβει άδειες από τις φυλακές των Γρεβενών πριν το έτος 2019 από 5 έως 7 ημέρες λόγω καλής διαγωγής και τήρησε απαρέγκλιτα την ώρα και ημέρα επιστροφής του στο κατάστημα κράτησης.

primenews.

Back to top button