Διεθνή

Τα Μαντάτα Από Έξω στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή. Καμπάνια έμπρακτης αλληλεγγύης

Από 1 Σεπτέμβρη, χιλιάδες υγειονομικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, χωρίς ούτε ένα ευρώ μισθό, επειδή πήραν τη γενναία απόφαση να αντισταθούν στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που επέβαλε κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Έξι μήνες τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατά χιλιάδες γιατρούς, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες, σε καθεστώς ομηρίας. Ούτε εργάζονται, ούτε άνεργοι θεωρούνται, ούτε τους επιτρέπεται να κάνουν οποιαδήποτε άλλη εργασία για να επιβιώσουν!


Έξι μήνες τώρα, οι υγειονομικοί σε αναστολή παλεύουν για τα δικαιώματα όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζομένων. Γιατί όταν καταργείται στην πράξη ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, όπως αυτό της αυτοδιάθεσης του σώματος, καταργείται για όλους και όχι μόνο για μια μερίδα του πληθυσμού! Αυτομάτως, ό,τι ήταν πριν αυτονόητο και αναφαίρετο έχει γίνει δικαίωμα υπό αίρεση. Υπό την αίρεση του τι θα αποφασίσουν να βάλουν ως μέτρο και ως προϋπόθεση, εντελώς αυθαίρετα, οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Το ίδιο ισχύει και για το δικαίωμα στην εργασία, ακόμα και στην περίπτωση δημοσίων υπαλλήλων με μόνιμη οργανική θέση. Όλοι, εμβολιασμένοι και μη, είναι πλέον υπό αίρεση, αν δοθεί στον εργοδότη το δικαίωμα να έχει απαιτήσεις από τον εργαζόμενο, πέραν του χρόνου, του χώρου και του αντικειμένου εργασίας. Πόσο μάλλον, όταν αυτές οι απαιτήσεις έχουν επιπτώσεις στο σώμα, στην υγεία και τη ζωή του. 

Γι’ αυτό αντιστέκονται οι υγειονομικοί σε αναστολή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Γι’ αυτό παραμένουν επί 6 μήνες απλήρωτοι, με τεράστια δυσκολία, για πολλούς από αυτούς, να καλύψουν τις υποχρεώσεις, τους λογαριασμούς, τα αναγκαία έξοδα της καθημερινότητας των ίδιων και των οικογενειών τους. Αλλά παραμένουν εκεί, στον αγώνα, και συνεχίζουν με το κεφάλι ψηλά να παλεύουν για τις αξίες όλης της κοινωνίας, όλης της ανθρωπότητας. 

Γι’ αυτό ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων και οφείλει να στηριχτεί και να πλαισιωθεί από όλη την κοινωνία. Δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος εμβολιάστηκε ή όχι. Ούτε αν πιστεύει ότι τα εμβόλια σκοτώνουν ή αν πιστεύει ότι είναι το δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα. Όλοι, ανεξαιρέτως, οφείλουν να στηρίξουν τους υγειονομικούς σε αναστολή, γιατί αυτοί υπερασπίζονται και το δικό τους δικαίωμα στην εργασία και, πάνω απ’ όλα, το δικαίωμα να παραμείνουν άνθρωποι με ελεύθερη βούληση και όχι αντικείμενα που τα χρησιμοποιείς και τα πετάς όταν χαλάσουν!

Οι υγειονομικοί σε αναστολή δεν είναι απλώς μια ομάδα εργαζομένων που διεκδικεί τη “δουλίτσα” της. Είναι ήρωες που παλεύουν ενάντια στον νέο φασισμό με υγειονομικό μανδύα! 

Επειδή όμως και οι ήρωες έχουν υλικές ανάγκες, από σήμερα, τα Μαντάτα Από Έξω ξεκινούν καμπάνια έμπρακτης αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση των αγωνιζόμενων υγειονομικών σε αναστολή.

Πριν από ένα μήνα περίπου, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια στήριξης του “Μαντάτα” από τους ίδιους τους αναγνώστες του. Μια προσπάθεια που βρήκε σημαντική ανταπόκριση από τους φίλους του μπλογκ και των καναλιών μας. Θα το γνωρίζετε ήδη όσοι παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μας, πρόκειται για το https://www.buymeacoffee.com/mandata.apoekso

Τώρα, με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι:

Μετά από συνεννόηση με τις αντίστοιχες ομάδες, από τώρα και στο εξής, το σύνολο των χρημάτων που θα κατατίθενται στο buymeacoffee.com/mandata.apoekso θα διατίθεται για τη στήριξη των εργαζομένων σε αναστολή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Υγείας Τούμπας, και του ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης. 

Ελπίζοντας ότι εσείς που παρακολουθείτε τα άρθρα και τα βίντεο που ανεβάζουμε συντάσσεστε στον αγώνα μας για Ελευθερία και Δημοκρατία, βασιζόμαστε στην ανταπόκρισή σας. Από τώρα και μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη αυτού του δίκαιου αγώνα!

Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2022
Μαντάτα Από Έξω

Back to top button