breaking newsΕλλάδα

Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι και Ρουβίκωνας σπάνε, καίνε και απειλούν

Λίγες ώρες μετά την εισβολή των μελών της αναρχικής ομάδας που τραμπούκισαν γιατρό του Ευαγγελισμού, ομάδα 10 ατόμων πέταξε βόμβες μολότοφ στο ΑΤ Πεύκης – Παραίτηση Τόσκα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος ΑθηνώνΠλήρως ανεξελέγκτοι φαίνεται ότι είναι οι κουκουλοφόροι και ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας που σπάνε, καίνε, πετάνε βόμβες μολότοφ και απειλούν ως άλλοι αυτόκλητοι τιμωροί.

Λίγη ώρα μετά το αδιανόητο για ευνομούμενο κράτος βίντεο που δείχνει μέλη του Ρουβίκωνα να απειλούν ευθέως γιατρό ότι «θα σου σπάσουμε το κεφάλι» και «θα σου κόψουμε το χέρι», την κατάσταση ανομίας ήρθε να επιβεβαιώσει η επίθεση ομάδας περίπου 10 κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.

Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα με τους κουκουλοφόρους να πετάνε βόμβες μολότοφ και να προκαλούν φθορές σε ένα περιπολικό και ένα ΙΧ.

Η καταδρομική επίθεση κράτησε μόλις δύο λεπτά, με τους κουκουλοφόρους να εξαφανίζονται στα γύρω στενά χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία προσαγωγή ή σύλληψη.

Τα πρώτα πλάνα από την επίθεση στο ΑΤ Πεύκης

Το βίντεο με τις απειλές και τους σκαιούς χαρακτηρισμούς σε γιατρό του κρατικού νοσοκομείου ο «Ευαγγελισμός» που δόθηκε στη δημοσιότητα από μέλη του «Ρουβίκωνα».

Την ίδια ώρα αντί για την κατακραυγή και την καταγγελία φαινομένων που υπονομεύουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα, ο πολιτικός κόσμος μέσω της σιωπής για το περιστατικό και ορισμένοι «επώνυμοι» υποθάλπουν την αυτοδικία αλά Ρουβίκωνα. Σχετικά με το «ντου» στον Ευαγγελισμό και το βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιοποίησαν οι ίδιοι οι δράστες δεν υπήρξε καμία δήλωση από παρατάξεις, στελέχη ή και τυχόν αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς, στα social media ορισμένα δημοσίως αναγνωρίσιμα πρόσωπα εξέφρασαν τις θέσεις τους.

Σε παρόμοιο πνεύμα, αλλά με αντιφατικά μηνύματα, ο γνωστός stand up κωμικός, Σίλας Σεραφείμ άνοιξε έναν διάλογο στο twitter εκκινώντας από το σχόλιο «Αυτοί οι Ρουβίκωνες είναι φοβεροί, απίθανοι, άπιαστοι, ασύλληπτοι». Ωστόσο, σε επόμενο μήνυμά του, ο Σεραφείμ ξεκαθάρισε ότι «είμαι υπέρ των θεσμών σόρι… Να φτιάξουμε κράτος να τον μπαγλαρώσει… [σσ: τον γιατρό του Ευαγγελισμού] Ο κάθε Ρουβίκωνας δεν μπορεί να υποκαθιστά τους θεσμούς».

Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι και Ρουβίκωνας σπάνε, καίνε και απειλούν - Εικόνα 1

Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι και Ρουβίκωνας σπάνε, καίνε και απειλούν - Εικόνα 2

Από τους ελάχιστους που τοποθετήθηκαν δημοσίως για το επεισόδιο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ήταν ο γνωστός συγγραφέας και πρώην υποψήφιος βουλευτής, Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος έγραψε στο facebook σαρκάζοντας «δεν είναι τυχαίο που οι Ρουβίκωνες επιτέθηκαν στον Ευαγγελισμό. Αν κάνανε ντου στο Δρομοκαΐτειο θα τους κρατούσανε εκεί».

Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι και Ρουβίκωνας σπάνε, καίνε και απειλούν - Εικόνα 3

ΙΣΑ προς Τόσκα Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωση του συλλογικού οργάνου του οποίου προΐσταται, σχολίασε: «Το περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση!»

Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι και Ρουβίκωνας σπάνε, καίνε και απειλούν - Εικόνα 4

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τίτλο «Κύριε Τόσκα αναλάβετε τις ευθύνες, προστατεύστε τους πολίτες»:

«Ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στο πολύπαθο ΕΣΥ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες , για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, πρέπει να μπορούν να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους σε συνθήκες ασφάλειας κι αξιοπρέπειας.

Αυτές τις συνθήκες πρέπει να τους τις διασφαλίζει το επίσημο Κράτος.

Το σημερινό περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού, αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες , δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας.

Για τους λειτουργούς της υγείας που παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, προβλέπονται συγκεκριμένες, νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία τους. Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ.

Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια γι αυτόν τον ηθικό κατήφορο που παίρνει η χώρα. Τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας με τους ίδιους κάθε φορά πρωταγωνιστές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από το Κράτος αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η σιωπή είναι συνενοχή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει άμεσα να καταδικάσει το περιστατικό με ξεκάθαρη δημόσια δήλωση. Ο δε κ. Τόσκας δεν έχει καμία πια δικαιολογία. Οφείλει άμεσα είτε να συλλάβει τους δράστες της σημερινής επίθεσης, είτε να παραιτηθεί.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται».

Πηγή : protothema.gr

Back to top button