breaking newsΆποψηΚύπρος

Γιατί δεν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του οικονομικού ολέθρου

Του Σάββα Ιακωβίδη

Να μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις:

Οι λυμεώνες, οι απατεώνες, οι επιτήδειοι, οι ένοχοι της κατάρρευσης της οικονομίας και της εξαθλίωσης του τόπου και της φτωχοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, ούτε θα τιμωρηθούν, ούτε καν θα απολογηθούν.

Οι πολίτες τούς γνωρίζουν.

Ρωτάμε: Θα τους ξαναψηφίσουν, ώστε ο εξευτελισμός και το μαστίγωμα της αξιοπρέπειάς τους να γίνουν τέλεια;

Στην κυπριακή μπανανία δεν γίνονται θαύματα.

Φροντίζουν γι’ αυτό πολιτικοί και κομματάρχες, οι οποίοι εμποδίζουν με κάθε μέσο και τρόπο οποιαδήποτε προσπάθεια έρευνας, αποκάλυψης και τιμωρίας όλων όσοι διέπραξαν οικονομικά ή άλλα κακουργήματα εναντίον του τόπου.

Θυμηθείτε:

Ποιοι και πόσοι τιμωρήθηκαν από τους μέγιστους ενόχους της ληστείας του Χρηματιστηρίου; Σχεδόν κανείς!

Βουλευτής του ΔΗΣΥ καθημερινά δήλωνε στα ΜΜΕ ότι, αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ληστές -και όλοι τούς γνώριζαν- της χρηματιστηριακής απάτης, ο ίδιος θα αποποιείτο τη βουλευτική ιδιότητά του, επειδή δεν ήθελε να είναι μέρος εκείνης της συνομοταξίας των απατεώνων και των κλεφτών. Ακούσατε τίποτε, έκτοτε; Τίποτε!

Την περ. Τετάρτη, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, προέβη σε μια σημαντική και άκρως αποκαλυπτική δήλωση.

Σχολιάζοντας αναφορές σε ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας, είπε ότι γίνεται μια αντιπαράθεση ποιος φταίει και τι ακριβώς φταίει περισσότερο. Επί του προκειμένου, υπενθύμισε ότι είχε διοριστεί η ερευνητική Επιτροπή Πική, η οποία κατέληξε σε ογκώδες πόρισμα. Επίσης, η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών της Βουλής, σε δική της έκθεση, επιρρίπτει ευθύνες και για τη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείτο και για το θέμα της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων, για πράξεις και απραξίες.

«Είναι όλα εκεί. Γι’ αυτό ας μην προσπαθούμε να αποπροσανατολίσουμε και να εναποθέσουμε στους ώμους άλλων, εκείνων δηλαδή που έχουν αναλάβει το έργο της αστυνομικής διερεύνησης, του οποίου η εμβέλεια είναι πάρα πολύ περιορισμένη. Δεν είναι σκοπός αυτών των ερευνών η διακρίβωση ενόχων και αιτιών για την καταστροφή», πρόσθεσε.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος μιλούσε στην εκπομπή «Ενημέρωση», του «Άλφα», προέτρεψε κάποιους «να μην περιμένουν θαύματα και να μην περιμένουν όπως έχουν επενδύσει, ότι θα διαφανούν οι υπαίτιοι για την οικονομική καταστροφή.

Οι υπαίτιοι υπάρχουν, έχουν διαφανεί, απλώς επειδή κάποιοι δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, πολιτικές ή άλλες, προσπαθούν, αν μου επιτρέπεται, να αποπροσανατολίσουν και να στρέψουν την προσοχή αλλού, ότι οι υπαίτιοι είναι εκεί, θα τους βρει ο Εισαγγελέας, θα τους βρει η Αστυνομία. Δεν είναι έτσι. Επαναλαμβάνω πως η έρευνα είναι περιορισμένης ευθύνης. Κάποιοι αξιοποιούν αυτόν τον παράγοντα, ώστε να κτυπήσουν και τον Γενικό Εισαγγελέα, ότι ακόμα να βρει τους υπαίτιους, ότι δεν έκανε τίποτα. Όλα αυτά είναι κοροϊδία», κατέληξε.

Ο Γενικός Εισαγγελέας τι υπογραμμίζει;

Πρώτον, να μη περιμένουμε θαύματα από την ανακριτική ομάδα.

Δεύτερον, δεν πρόκειται να διαφανούν, δηλ. να κατονομαστούν οι υπαίτιοι της οικονομικής καταστροφής του τόπου.

Τρίτον, κάποιοι, που όλοι γνωρίζουμε, αρνούνται να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους και, αντ’ αυτών, επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες στρέφοντας την προσοχή τους αλλού.

Τέταρτον, η διεξαγόμενη έρευνα είναι περιορισμένης ευθύνης, γι’ αυτό και κάποιοι επιχειρούν ξανά να χτυπήσουν τον Γενικό Εισαγγελέα ότι, δήθεν, δεν κατάφερε ακόμα να βρει τους ενόχους ή ότι δεν κάνει τίποτε.

Απλά, ωμά και κυνικά:

Όπως με τη μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου, έτσι και με τον όλεθρο του κουρέματος, το 2013, ουδείς μεγαλόσχημος, όπου και αν ανήκει και σε όποια υψηλή θέση και αν βρίσκεται, θα συλληφθεί ή και θα τιμωρηθεί.

Εδώ είναι η Κύπρος της εδραιωμένης ασυδοσίας, της οικονομικής ληστείας, της κομματικής αλητείας και της πολιτικής μαστρωπίας, δηλ. της εμπεδωμένης και αήττητης ατιμωρησίας.

Θυμηθείτε όλους τους προβατόσχημους, οι οποίοι το 2012 διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα, ότι δεν θα ανεχθούν κάτι τέτοιο, ότι ήξεραν, οι θρασείς και αθεόφοβοι, πώς να αντιμετωπίσουν την κρίση αλλ’ αίφνης ακούμε τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να ολοφύρεται ότι κάτω από την καρέκλα του υπήρχε μια ωρολογιακή βόμβα.

Γιατί δεν την αποπυροδότησε;

Γιατί την άφησε ή και συνέβαλε να εκραγεί στα θεμέλια της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Γιατί ανταμείφθηκε από την νυν κυβέρνηση πλουσιοπάροχα για να αποχωρήσει;

Πριν από αρκετές ημέρες, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κατήγγειλε δημόσια ότι ο προεδρικός περίγυρος φυγάδευσε, την τραγική νύχτα προ του κουρέματος, 21 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί ο Α. Κυπριανού δεν κατονομάζει ποιοι είναι αυτοί;

Μίλησε επίσης για τους συμπέθερους του Προέδρου Αναστασιάδη, οι οποίοι φέρονται να φυγάδευσαν και αυτοί πολλά εκατομμύρια στο εξωτερικό.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, πότε θα καταθέσει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών του στην ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας;

Να μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις: Οι λυμεώνες, οι απατεώνες, οι επιτήδειοι, οι ένοχοι της κατάρρευσης της οικονομίας και της εξαθλίωσης του τόπου και της φτωχοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, ούτε θα τιμωρηθούν, ούτε καν θα απολογηθούν.

Οι πολίτες τούς γνωρίζουν.

Ρωτάμε: Θα τους ξαναψηφίσουν, ώστε ο εξευτελισμός και το μαστίγωμα της αξιοπρέπειάς τους να γίνουν τέλεια;

 

.sigmalive.com/simerin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button