breaking newsΕλλάδα

Θράκη: Εδώ δεν είναι Καταλονία… μειονοτικοί που “μυγιάστηκαν”

Ανησύχησαν τα ενεργούμενα της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη από αναφορές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το καταλανικό δημοψήφισμα και τις εξελίξεις στην βορειοανατολική εσχατιά της Ελλάδας.

Έτσι το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας μπήκε στον κόπο να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση, διαρρηγνύοντας τα ιμάτια του περί των αγαθών του προθέσεων και περί των «κακών» που χρεώνουν στα αγαθά στοιχεία της μειονότητας τέτοιες μικρότητες, όπως η εκμετάλλευση του δημοψηφίσματος των Καταλανών και την τυχόν ανεξαρτητοποίηση της ισπανικής αυτής επαρχίας.

Δεν στέκονται όμως μόνο σε αυτό, καθώς εμπλέκουν και τις πολιτικές εξελίξεις σχετικά με τη λεγόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Ιδού το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής του ΚΙΕΦ:

«Λόγω του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας που διεξήχθη στην αυτόνομη περιφέρεια της Καταλονίας της Ισπανίας παρατηρούμε ότι ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης συνδέοντας αυτό το γεγονός με την περιοχή μας.

»Παρακολουθούμε με ανησυχία, την προσπάθεια παραλληλισμού της Καταλονίας με την Δυτική Θράκη και την ερμηνεία του δημοψηφίσματος και των βίαιων γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά την διεξαγωγή αυτού, με βάση την Δυτική Θράκη και την Τουρκική Μειονότητα που ζει εδώ και την ύπαρξη αυτών που άλλη μια φορά στοχοποιούν την μειονότητα διαλαλώντας καταστροφικά σενάρια.

»Καταδικάζουμε τους αβάσιμους ισχυρισμούς με τους οποίους κατηγορείται η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για άλλη μια φορά και κηρύσσεται ως «κίνδυνος», η οποία δεν έχει άλλη επιθυμία παρά μόνο να ζει με ισότητα και δικαιοσύνη, την επιστροφή των δικαιωμάτων που απορρέουν κύρια από τη Συνθήκη της Λωζάνης, άλλων διεθνών συμφωνιών, των διμερών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και από τους κανόνες των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

»Είναι επίσης επικίνδυνο για τη χώρα μας και την περιοχή μας, η ερμηνεία μέσα από την κοινωνία της Μειονότητας των γεγονότων που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου και η «στοχοποίηση» των Μειονοτικών οργανώσεων, των στελεχών τους και της ίδιας της κοινωνίας μας καθώς αντιβαίνει και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Καλούμε τους κύκλους που παράγουν “εφιάλτες” και αναπτύσσουν “φοβίες” μέσω της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στην λογική και στην ηρεμία. Συνιστούμε σε αυτά τα άτομα και στους κύκλους που βιώνουν “μπλοκάρισμα του μυαλού” να δούνε την πραγματικότητα και να βγούνε από τον κόσμο της φαντασίας και να απαλλαγούν από τις “φοβίες” που παρήγαγαν και ανέπτυξαν οι ίδιοι.

Θα ήταν αρκετό για αυτούς να δουν την 90ετή ιστορία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

»Εν τω μεταξύ, διαμαρτυρόμαστε για τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο και σε μερικά μέσα ενημέρωσης από μια οργάνωση που ουδέποτε ακούσαμε μέχρι σήμερα, η οποία στοχοποίησε τα στελέχη της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης δημοσιοποιώντας τα ονόματα και της φωτογραφίες τους και θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αναμένουμε από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους εισαγγελείς της χώρας μας να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις ενάντια σε αυτό το σοβαρό και γεμάτο με ερωτηματικά συμβάν.

»Εκείνοι που στοχοποιούν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, που τους κατηγορούν, που τους δείχνουν ως “άλλους”, που προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι η Μειονότητα αποτελεί κίνδυνο, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάνουν κακό και όχι καλό στη χώρα τους!…», αναφέρει το ΚΙΕΦ.

Μη ξεχνώντας, φυσικά να επαναλάβει τον όρο «τουρκική μειονότητα», συνεχώς και να επικαλείται το δίκαιο που παρήγαγε η Συνθήκη της Λωζάνης, αυτή δηλαδή που η «μητέρα» τους Τουρκία γράφει στα παλαιά της υποδήματα και ζητά, άλλωστε, την αναθεώρηση της, de facto και de jure, αν όχι την πλήρη κατάργησή της.

Έτσι, το «απολογητικό υπόμνημα» των εν λόγω κυρίων, πονηρά γραμμένο, όχι μόνο δεν πείθει, αλλά όντως προκαλεί ανησυχία. Εξάλλου, ο έχων τη μύγα… να τη φέρει πίσω.

Defence-Point

 

 

Back to top button