breaking newsΚύπρος

Πώς η Κυπριακή Δημοκρατία Aναγνώρισε το Ψευδοκράτος

 

του Κωστάκη Αντωνίου

Διατηρούμε εμπορικές σχέσεις με το έκτρωμα

και την ίδια στιγμή απαιτούμε από ξένα κράτη

να μην αγοράζουν προϊόντα του!

 

Είμαστε το μοναδικό κράτος στον κόσμο, μαζί με την Τουρκία, το οποίο διατηρεί εμπορικές σχέσεις με το ψευδοκράτος. Τη στιγμή, μάλιστα, που εκφράζουμε αντίθεση στο να υπάρξει ελεύθερο εμπόριο του ψευδοκράτους με τον έξω κόσμο! Αυτό αποτελεί μιαν από τις πολλές αντινομίες και σχιζοφρένειες που χαρακτηρίζουν την πολιτική των ηγεσιών μας, έναντι του ψευδοκράτους. Αυτήν την αντινομία την έχει επικαλεστεί πολλές φορές η τουρκική διπλωματία για να στηρίξει τις θέσεις και την  προπαγάνδα της.

Η διατήρηση εμπορικών σχέσεων με ένα παράνομο μόρφωμα συνιστά μορφή αναγνώρισης. Μέσω του Κανονισμού Εμπορίου για την Πράσινη Γραμμή, τον οποίο μας επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στον κυκεώνα των πιέσεων και των εκβιασμών που δεχόταν η ελληνοκυπριακή πλευρά για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, αποδεχθήκαμε να έχουμε εμπορικές σχέσεις με το ψευδοκράτος. Αντί ύστερα από 13 χρόνια κάποια κυβέρνηση να απαιτούσε ακύρωση εκείνου του Κανονισμού και διακοπή του εμπορίου μεταξύ νόμιμου κράτους και παράνομου μορφώματος, καμία δεν το έπραξε. Και ξαφνικά όλοι συγκλονίστηκαν επειδή μέσω του παράνομου εμπορίου με το ψευδοκράτος κτίζουμε ιερά ηρώων με υλικά από τον Πενταδάκτυλο και αναδομούμε το ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο με πέτρες από τη λεηλασία του Πενταδακτύλου.

Με κατά συρροήν ολέθριες αποφάσεις μας έχουμε  προσφέρει νομιμότητα στο ψευδοκράτος αλλά και έμμεση αναγνώριση. Κανένα άλλο κράτος, πλην της Τουρκίας, δεν έχει προσφέρει τόσα πολλά στην αναγνώριση του ψευδοκράτους όσα η Κυπριακή Δημοκρατία. Οι ηγεσίες μας  έχουν υφάνει τον ιστό για τη νομιμοποίηση της παρανομίας και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους σε ισότιμο συνεταίρο του κυπριακού κράτους.

Ιδού:

1. Συνομιλούμε με τον παράνομο ηγέτη για τη λύση, δήθεν, του προβλήματος, όταν αυτός ο ηγέτης φέρει τον τίτλο του “Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου”.

2. Προσφέρουμε κυπριακά διαβατήρια και κυπριακές ταυτότητες σε Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι είναι παράλληλα και πολίτες του ψευδοκράτους. Όταν θα έπρεπε τα κυπριακά διαβατήρια και οι κυπριακές ταυτότητες να παρέχονται μόνο σε Τουρκοκυπρίους που διαμένουν μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές. Ακόμη και Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι του ψευδοκράτους είναι κάτοχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

3. Προσφέρουμε ασυλία σε όσους Ελληνοκυπρίους ταξιδεύουν μέσω του παράνομου αεροδρομίου, αντί να θεσπιστεί νόμος που να προνοεί τη σύλληψή τους.

4. Επιτρέπουμε σε ξένους τουρίστες να φθάνουν στα νόμιμα αεροδρόμια και ακολούθως να διοχετεύονται στις κατεχόμενες περιοχές για να διαμείνουν στα ξενοδοχεία μας.

5. Μέσω των διαπραγματεύσεων, αποδεχόμαστε το ψευδοκράτος να αναβαθμιστεί με τη λύση σε “τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος”. Τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία ζητεί ακύρωση της αποσχιστικής απόφασης.

6. Λαμβάνουμε άδεια από τα παράνομα υπουργεία να διοργανώσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε αρχαία θέατρα, τα οποία είναι κατεχόμενα.

7. Ηγέτες μας συναντώνται με τον κατοχικό ηγέτη στο “προεδρικό” του για να τον διαβεβαιώσουν ότι θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της νόμιμης Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα.

8. Αιμοδοτούμε την οικονομία του ψευδοκράτους με χίλιους τρόπους.

9. Πολιτικά κόμματα, βιομηχανικά επιμελητήρια, εργοδοτικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις, διατηρούν στενές επαφές με αντίστοιχους φορείς των κατεχομένων, εν ονόματι, δήθεν, της επαναπροσέγγισης και της συνεργασίας με τους Τουρκοκυπρίους.

Αυτά και άλλα πολλά συνιστούν σχιζοφρενικές καταστάσεις και διατυμπανίζουν στον έξω κόσμο ότι στην ουσία η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζει και συνεργάζεται με το παράνομο μόρφωμα. Στέλλουμε μήνυμα και δικαιολογημένα οι ξένοι διερωτώνται: “Εφόσον οι Ελληνοκύπριοι αναγνωρίζουν και συνεργάζονται με το ψευδοκράτος, γιατί να μην πράξουμε κι εμείς το ίδιο;”

Οι κυπριακές ηγεσίες έχουν τσιμεντώσει το ψευδοκράτος, του αναγνώρισαν κυριότητα σε πλείστους τομείς, και συνεργάζονται με τις κατοχικές «αρχές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση των εγκλωβισμένων μαθητών, όπου του λεγόμενο υπουργείο παιδείας των κατεχομένων έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην έγκριση των εκπαιδευτικών που θα μεταβούν στην Καρπασία για να διδάξουν τα εγκλωβισμένα Ελληνόπουλα. Έχουν βάλει τα θεμέλια μίας λύσης, η οποία θα κατοχυρώνει το ψευδοκράτος, ως ισότιμο, αν όχι ως πραγματικό διαφεντευτή της διακυβέρνησης της Κύπρου. 

Το ψευδοκράτος έχει ήδη αναγνωρισθεί, προτού υπογραφεί η “λύση”. 

Ουδείς μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και όσοι ονειρεύονται επανενώσεις, άρση της κατοχής και ευρωπαϊκές λύσεις, καλό θα ήταν να  προσγειωθούν στις τραγικές πραγματικότητες. 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/2270/pos-i-kypriaki-dimokratia-anagnorise-to-psevdokratos

Back to top button