breaking newsΔιεθνή

Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ – Πληροφορίες για νεκρούς

Ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες έπληξαν χθες, Κυριακή, τις μεσοδυτικές και τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες κατοικίες, ενώ τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ιντιάνα, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως πολλοί ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική Ιντιάνα.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην κομητεία Μάρτιν της Ιντιάνα επιβεβαίωσαν το θάνατο αυτό. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων Κάμερον Γουλφ δήλωσε πως ο σύντροφος του θύματος τραυματίσθηκε και διακομίσθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο.

Οι δύο ζούσαν σε μια διώροφη ξύλινη κατοικία, η οποία καταστράφηκε από τις καταιγίδες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

«Οι ζημιές είναι εκτεταμένες», δήλωσε ο Γουλφ σε συνέντευξή του στο PBS. Οι περισσότερες από τις ζημιές καταγράφονται στην ύπαιθρο, ενώ οι πόλεις επλήγησαν λιγότερο από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους, πρόσθεσε.

Σε φωτογραφίες και βίντεο τοπικών μέσων ενημέρωσης εικονίζονται δένδρα που έχουν πέσει και αποκλείσει δρόμους και σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Μια μεγάλη καταιγίδα με χαλάζι αναφέρθηκε επίσης στην Ιντιάνα και γειτονικές πολιτείες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Έρικ Φανκχάουζερ από την Μπάρτζερσβιλ, νότια της Ιντιανάπολις, δήλωσε πως, ενώ δεν υπήρξαν θύματα, περίπου 75 κατοικίες υπέστησαν από μέτριες μέχρι μεγάλες ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Καταφύγια έκτακτης ανάγκης δημιουργήθηκαν στην κεντρική Ιντιάνα γι’ αυτούς των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν.

Από σήμερα το πρωί, περίπου μισό εκατομμύριο κάτοικοι αντιμετώπιζαν διακοπές της ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας σε μεσοδυτικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us που παρακολουθεί τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του και περισσότεροι από 20 είχαν τραυματισθεί όταν ανεμοστρόβιλος είχε πλήξει πριν από λίγες ημέρες το κέντρο της πολιτείας Μισισίπι.

Ένα επικίνδυνο κύμα καύσωνα είχε επίσης προκαλέσει πρόσφατα θανατηφόρους ανεμοστρόβιλους στο Τέξας και τη Φλόριντα, όπου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν αυτό το μήνα τη ζωή τους από αυτά τα καιρικά φαινόμενα. Πλημμύρες υποχρέωσαν εξάλλου 150 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Prime News.

Back to top button