Διεθνή

Το Κεμπέκ στον Καναδά αναστέλλει τώρα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών.Νέα νίκη υγειονομικών!!

Το Κεμπέκ στον Καναδά αναστέλλει τώρα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών. Νέα νίκη. Έκαναν πίσω πριτάνευσε η λογική και που στον Καναδά με ένα από τα πιο σκληρά υγειονομικά καθεστώτα…

Είπαν ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν τόσους πολλούς από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Περίπου 14.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εκεί είναι ανεμβολίαστοι.
Οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί θα μπορούν να εργάζονται μετά τις 15 Νοεμβρίου. Ο υπουργός Υγείας Christian Dubé αποσύρει την αναστολή λόγω μη συμμόρφωσης με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ωστόσο, θα ελέγχονται για COVID-19 τρεις φορές την εβδομάδα. Οι μη εμβολιασμένες νοσοκόμες δεν θα έχουν πρόσβαση σε μπόνους επιστροφής στην εργασία. Θα παραμείνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους νέους εργαζόμενους.

«Θα υπάρξουν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που δεν θα έρθουν να υποβληθούν σε εξετάσεις/τεστ, επιτρέψτε μου να το πω αμέσως, τελείωσε για αυτούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κρίστιαν Ντυμπέ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. Όσοι δεν ελέγχονται ή δεν εμβολιάζονται θα τεθούν χωρίς αμοιβή».

Περνάμε πλέον από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον υποχρεωτικό έλεγχο

Christian Dubé, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών
Περίπου 14.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πιστεύεται ότι έχασαν την πρώτη τους δόση. Μεταξύ αυτών, 5.000 φέρεται να έχουν άμεση επαφή με ασθενείς.

Συνολικά το 97% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας έλαβε τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Το ποσοστό ήταν περίπου 90% μέχρι το τέλος Αυγούστου. «Δοκιμάσαμε τα πάντα για να εμβολιάζουμε το τελευταίο 3%,» λέει ο Christian Dubé. Για πολλούς κατοίκους του Κεμπέκ, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, παραμένει ακατανόητο ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους στο δίκτυο υγείας».( σσ στην Ελλάδα με πάγια υποστελέχωση νοσοκομείων μπορούν; ή το ”μανιάτικο είναι πάνω από τη Δημόσια Υγεία και το Δημόσιο συμφέρον; Η πολιτική είναι η τέχνη της προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Δεν είναι η τακτική του άκαμπτου αλλά της διαλλακτικότητας και της διαπραγμάτευσης της χρυσής τομής.)

«Αν μας έλειπαν 8.000 άτομα στο δίκτυο υγείας, αυτό θα αντιπροσώπευε 127 αναδιοργανώσεις υπηρεσιών», προσθέτει ο κ. Dubé. Για εμάς αυτό δεν είναι αποτυχία. Το να εμβολιαστεί το 97% του εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας, νομίζω ότι είναι επιτυχία».

Επιπλέον, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της CIUSSS θα έχουν την ελευθερία να προσλαμβάνουν νέους εμβολιασμένους υπαλλήλους όπως τους αρμόζει, οι οποίοι θα αντικαθιστούν τους μη εμβολιασμένους εργαζομένους.
Αρχικά, το Κεμπέκ είχε ορίσει ως προθεσμία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, την 15η Οκτωβρίου. Οι απείθαρχοι επρόκειτο να ανασταλούν χωρίς αμοιβή. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας μετέβαλε την ημερομηνία για τις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφευχθούν οι βλάβες στις υπηρεσίες στο δίκτυο και να περιοριστεί η πίεση που ασκείται στους εργαζόμενους που είναι επαρκώς εμβολιασμένοι. Τελικά, πέφτει και αυτή η ημερομηνία.

Πρόσφατα, οι δικηγόροι του Γενικού Εισαγγελέα του Κεμπέκ υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι το δίκτυο υγείας θα αντέξει. Έκαναν αυτήν την ομιλία ως μέρος της νομικής αμφισβήτησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των σχεδιαζόμενων αναστολών. Ο δικαστής θα αναβάλει την απόφασή του για την υπόθεση στις 15 Νοεμβρίου.

Το σχολικό προσωπικό θα εξαιρεθεί από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αποφάσισε το Κεμπέκ στα τέλη Οκτωβρίου. «Η επιδημιολογική κατάσταση βελτιώνεται», οι «συνέπειες του COVID-19 στα παιδιά είναι πιο αδύναμες» και «οι εστίες ελέγχονται καλά στα σχολεία», δικαιολογήθηκε.journalmetro 4/11/21

Σημαντική συμβολή σε αυτή την εξέλιξη είχε το γεγονός ότι τo Κοινοβούλιο του Οντάριο απέρριψε σχέδιο νόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών, εκπαιδευτικών πριν 2 εβδομάδες!!

Στην Ελλάδα και σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή»,”η Μίνα Γκάγκα πνευμονονολόγος και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στην τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου πριν από την ανακοίνωση των μέτρων έθεσε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της επιστροφής των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή διότι είναι ανεμβολίαστοι υπό την προϋπόθεση να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα. Η πρόταση, όπως είναι λογικό, δεν έγινε δεκτή” (δηλ. στον Καναδά είναι παράφρονες;)

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι η πρόταση δεν έγινε δεκτή, ωστόσο τα κενά στο σύστημα υγείας παραμένουν. Η κ.Μίνα Γκάγκα σίγουρα παίζει ρόλο που είναι γιατρός έχει σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία και διαφοροποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή ακολουθώντας τη λογική του Καναδά της αναδίπλωσης!!

dimpenews.com

Back to top button