breaking newsΔιεθνή

Κοσμήματα: Λιγόστεψαν οι αρραβώνες, μειώθηκαν οι πωλήσεις – Οι αλλαγές που έφερε ο κορωνοϊός

Στη… μείωση των ραντεβού κατά την covid και μετα-covid περίοδο αποδίδει μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης κοσμημάτων παγκοσμίως την υποβάθμιση των οικονομικών της προοπτικών για το τρέχον οικονομικό έτος.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Signet Jewelers, μητρική εταιρεία των Zales και Kay Jewelers, αναμένει συνολικές πωλήσεις 7,1 με 7,3 δισ. δολαρίων κατά την τρέχουσα χρήση, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις για 7,67 δισ. δολάρια – 7,84 δισ. δολάρια.

Τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 9,49 και 10,09 δολαρίων, από 11,07 έως 11,59 δολάρια ανά μετοχή.

Λιγόστεψαν οι αρραβώνες!

Τα δαχτυλίδια αρραβώνων αποτελούν σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων της Signet, με την εταιρεία να κάνει λόγο για λιγότερους αρραβώνες κατά το τελευταίο τρίμηνο, λέγοντας ότι η έναρξη της πανδημίας το 2020 είχε διαταράξει το τυπικό χρονοδιάγραμμα των τριών ετών από το ραντεβού μέχρι την αγορά δαχτυλιδιού.

«Αναμέναμε τη χαμηλή διψήφια μείωση των αρραβώνων που είδαμε αυτό το τρίμηνο, παρόμοια με το τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε η Βιρτζίνια Δρόσος, διευθύνουσα σύμβουλος, σε μια κλήση με τους επενδυτές. «Περιμέναμε να δούμε μείωση των μονάδων, αλλά περιμέναμε επίσης αύξηση της μέσης αξίας των συναλλαγών, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να αρραβωνιάζονται, αλλά αγοράζουν δαχτυλίδι σε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή», είπε.

Η Signet έκανε λόγο για εκτεταμένες προωθητικές ενέργειες στον κλάδο των νυφικών. Σημείωσε ότι αναμένει πως οι εκπτώσεις και οι αδύναμες δαπάνες για διακριτικά είδη θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους.

Είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν αναμένει ανάκαμψη της ζήτησης από καταναλωτές με χαμηλότερο εισόδημα, καθώς ο πληθωρισμός και η μείωση της ζήτησης για δαχτυλίδια γάμου και αρραβώνων επιβάρυναν τις δαπάνες διακριτικής ευχέρειας.

Διαρθρωτικές αλλαγές

Η Signet και άλλες αλυσίδες κοσμηματοπωλείων στις ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς τα ζευγάρια καθυστερούν τον γάμο και λιγότεροι Αμερικανοί επιλέγουν να παντρευτούν. Σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, η μέση ηλικία κατά τον πρώτο γάμο για τους άνδρες και τις γυναίκες το 2022 ήταν 30,1 και 28,2 έτη, αντίστοιχα, από 28,6 έτη για τους άνδρες και 26,6 έτη για τις γυναίκες πριν από μια δεκαετία.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 9,3% σε 1,67 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, γεγονός που η εταιρεία απέδωσε ποικιλοτρόπως στις χαμηλότερες επιστροφές φόρων, στις οικονομικές ανησυχίες που προκλήθηκαν από τις χρεοκοπίες περιφερειακών τραπεζών και στον πληθωρισμό.

Prime News.

Back to top button