breaking newsΔιεθνή

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Οι τρεις φάσεις βάσει των οποίων θα αναπτυχθούν οι ισραηλινές επιθέσεις

Τις τρεις φάσεις του πολέμου παρουσίασε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, με αποκορύφωμα την αλλαγή καθεστώτος στη Γάζα.

Ειδικότερα:

Η πρώτη φάση θα αποτελείται από μια στρατιωτική εκστρατεία με πυρά και ελιγμούς για την καταστροφή της Χαμάς.

Η δεύτερη φάση θα έχει να κάνει με τη συνέχιση των μαχών σε χαμηλότερη ένταση και η εξάλειψη των θυλάκων αντίστασης.

Η τρίτη φάση θα αφορά τη δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, η άρση της ευθύνης του Ισραήλ για τη ζωή στη Λωρίδα της Γάζας και η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφαλείας για τους πολίτες του Ισραήλ στο Οτέφ.

Η καταστροφή της Χαμάς αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το Ισραήλ

O Yoav Gallant

«Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα»

«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας σε επίσκεψή του στο Νότο του Ισραήλ, προσθέτοντας πως θα δουν σύντομα (οι στρατιώτες) τον παλαιστινιακό θύλακα «από μέσα», υποδηλώνοντας ότι μια χερσαία εισβολή πλησιάζει.

«Βλέπετε τη Γάζα τώρα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα έρθει», είπε απευθυνόμενος στο στράτευμα του πεζικού. «Είμαστε πρωτίστως και κυρίως επικεντρωμένοι στο να νικήσουμε τη Χαμάς», ξεκαθάρισε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

«Οδηγώ στρατιώτες σε μάχες για 45 χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Ήμουν υπεύθυνος τις τελευταίες δύο εβδομάδες – ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, είμαι υπεύθυνος για τη νίκη του Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Παρατεταμένη εκστρατεία

Σημείωσε περαιτέρω ότι το IDF (Israel Defense Forces) προετοιμάζεται για μια μακροπρόθεσμη εμπλοκή με τους εχθρούς του Ισραήλ, λέγοντας ότι «δεν μιλάμε για μια σύντομη στρατιωτική εκστρατεία, μιλάμε για μια παρατεταμένη εκστρατεία».

Στη συνέχεια έθιξε την απειλή της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο. «Η Χεζμπολάχ προσπαθεί να αμφισβητήσει το κράτος του Ισραήλ και τον Ισραηλινό Στρατό και έχει αναπτύξει δυνάμεις σε ισχυρούς αμυντικούς σχηματισμούς. Η δύναμη ολόκληρου του Ισραήλ είναι στη διάθεσή μας. Είμαστε σε εγρήγορση και αν η Χεζμπολάχ θέλει να ξεκινήσει πόλεμο, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τις φωτογραφίες της πόλης της Γάζας».

PrimeNews.

Back to top button