breaking newsΔιεθνή

Αμερικανός ειδικός: “Γαλλία, ΗΠΑ, Ελλάδα πρέπει να απαντήσουν στην Τουρκία”

 

Ο Γουόλιντ Φαρές, αρθρογράφος στο Fox News, ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και γγ της Διατλαντικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας έκανε μια πραγματικά τρομερή πρόταση.

“Ζητώ την πρόσκληση των ηγετών των συμμαχικών χωρών των ΗΠΑ, από Γαλλία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Κύπρο και άλλους, στην Ουάσινγκτον σε μια σύνοδο κορυφής για να συζητήσουν την απάντηση στη μεταφορά 10.000 τζιχαντιστών από τη Συρία και την ανάπτυξη τους στη Λιβύη (από την Τουρκία). Είναι ένα πολύ επικίνδυνο θέμα”, γράφει ο ίδιος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ουσιαστικά προαναγγέλει έναν άξονα του καλού κατά των τουρκικών φιλοδοξιών και σχεδίων για την αναβίωση της Οθωμανινκής αυτοκρατορίας, ενώ οι περισσότεροι ηγέτες διεθνώς, αρκούνται σε λεκτικές καταδίκες του Ερντογάν.  

Η Τουρκία στοχοποιείται από πλήθος Αμερικανών ειδικών, συμβούλων και ινστιτούτων για τον “βρώμικο ρόλο” που διαδραματίζει στη Λιβύη, στην οποία δημιουργεί ένα Χαλιφάτο με Τζιχαντιστές και μαριονέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από τον οποίο θα απειλεί την ΕΕ και την Αίγυπτο.

Τα συμφέροντα της δύσης δεν είναι με την Τουρκία πλέον, εκτός του Τραμπ και της μυστικής συνεργασίας του με τον Ερντογάν (μέσω των γαμπρών) σε θέματα τα οποία θα δημοσιοποιηθούν στο μέλλον.

Πάντως υπάρχει μια κατάσταση στη Μεσόγειο η οποία θα προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ, με τις κινήσεις της Τουρκίας.  

Εκτοπίζουν Λίβυους οι Τούρκοι σε Ταρχούνα και στα περίχωρα της Σύρτης

 

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Stephane Dujarric, ανέφερε σε δήλωσή του ότι περισσότεροι από 3.800 Λίβυοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε Ταρχούνα και στα περίχωρα της Σύρτης, αυξάνοντας τον αριθμό των εκτοπισμένων στην περιοχή σε περισσότερους από 27.750.

Στις 5 Ιουνίου, ο GNA κατέλαβε την Ταρχούνα από την πολιτοφυλακή του Χαφτάρ και ετοιμάζεται επί του παρόντος να εισβάλει στην Σύρτη που αποτελεί το φρούριο του Χαφτάρ.

Ο Ντουτζάριτς τόνισε ότι πάνω από 18.000 Λίβυοι έχουν εκδιωχθεί από τις οικίες τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια που έφτασε στην Σύρτη σχεδιάζεται να δοθεί και στα δυτικά αλλά αυτό είναι δύσκολο ακόμη να επιτευχθεί», τόνισε ο ίδιος.

Υπάρχουν φήμες ότι οι Τούρκοι θα εφαρμόσουν αυτό που έκαναν και στην Συρία με τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων και την υφαρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Μιλάμε για το απόλυτο σχέδιο υποδούλωσης μιας χώρας, ενώ η διεθνή κοινότητα κοιτά αμήχανη χωρίς να αντιδράσει πραγματικά μέχρι τώρα στα σχέδια της Άγκυρας.

 

pentapostagma
Back to top button