breaking newsΔιεθνή

«Κάρτα τροφίμων» για 1,3 εκατ. οικογένειες που έχουν ανάγκη ανακοίνωσε η Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της ενέκρινε «κάρτα τροφίμων» για 1.300.000 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Επενδύσαμε 500 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουμε τις οικογένειες και θα είναι διαθέσιμη στα γραφεία των Ιταλικών Ταχυδρομείων η κάρτα “Αφιερωμένη σε Εσένα”», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της.

«Με την κάρτα αυτή, τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα θα έχουν στην διάθεσή τους περίπου 400 ευρώ άπαξ. Ποσό που θα μπορούν να ξοδέψουν σε εμπορικά καταστήματα τα οποία πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, αλλά θα έχει και ευρύτερη αξία, χάρη στις εκπτώσεις που η κυβέρνησή μας πέτυχε από τα σουπερμάρκετ, διότι όλη η παραγωγική αλυσίδα έδωσε την συμβολή της», πρόσθεσε η Μελόνι.

«Παράλληλα -ολοκλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης- το υπουργείο τροφικής κυριαρχίας διέθεσε άλλα 120 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με σειρά συνδέσμων του τριτογενούς τομέα, για να δοθεί περαιτέρω στήριξη, με τρόφιμα, στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».

Prime News.

Back to top button