breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Και μολις αρχισαν οι εντατικoι εμβoλιασμoι, εμφανιστηκε η Αθηναϊκή μετάλλαξη του ιoύ ! ! ! Συμπτωση θα πουν οι φωστηρες, το ξερουμε…

Φυσικα και δεν θα παραδεχθουν οτι ισως φταινε τα εμβολια….

Φυσικα θα φταινε μονο οι πολιτες και ποτε οι φωστηρες….

Και φυσικα θα μας τα βγαλουν ψευδη οσο γραφουμε για ακομη μια φορα…

Διαβαστε λοιπον τι λενε οι φωστηρες …

 

Έντονος είναι ο προβληματισμός των ειδικών αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς η μετάλλαξη του ιού με το κωδικό όνομα Β 1.1.318 γνωστή και ως «Αθηναϊκή μετάλλαξη» κερδίζει έδαφος στο λεκανοπέδιο της Αττικής και τα κρούσματα που εντοπίζονται ανατρέπουν τα δεδομένα.

Αρχικά αναφορικά με τη «νέα» μετάλλαξη του κορωνοϊού που προβληματίζει τις αρχές, ο Γκίκας Μαγιορκίνης στις 7 Μαΐου έκανε λόγο «για ένα στέλεχος που η πιο παλιά απομόνωση του βρίσκεται στη Νιγηρία» και το οποίο φέρει «τη μετάλλαξη E484K που σχετίζεται με ανοσολογική διαφυγή» – είναι δηλαδή μία μετάλλαξη «ύποπτη» ως προς το ενδεχόμενο να «διαφεύγει», μερικώς, από την προστασία που παρέχουν τα διαθέσιμα εμβόλια.

Το μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων είχε επισημάνει πως «δε γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι» η εν λόγω μετάλλαξη. Συνεπώς, «χρειάζεται χρόνος» είχε δηλώσει, και είχε συστήσει παραπάνω επιδημιολογική επιτήρηση.

Για τις νέες μεταλλάξεις κορωνοϊού που δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας, και ιδιαίτερα της «αθηναϊκής μετάλλαξης», έκανε λόγο και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Μέχρι στιγμής, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των μεταλλάξεων, αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε στο μέλλον να μη δούμε υπερμεταλλάξεις. 

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, αν δεν εμβολιαστούν οι πληθυσμοί αυτών των κρατών, ο ιός θα εξαπλώνεται και θα δίνει τη δυνατότητα σε μεταλλάξεις να αναπτύσσονται.

Επεσήμανε τη σημασία της χρήσης της μάσκας καθώς βοήθησε και στη μείωση της γρίπης. «Σχεδόν εξαφανίστηκε», είπε και υποστήριξε πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις φοράμε στα ΜΜΜ και στα νοσοκομεία.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη πλέον έχει μεγαλύτερη διασπορά στο λεκανοπέδιο και ανιχνεύεται και σε χώρους που βρίσκονται έξω από τον κεντρικό τομέα της Αθήνας όπου είχε εντοπισθεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

 

 

 

πηγη 

Back to top button