Διεθνή

Το Βατικανό ευλογεί για πρώτη φορά τα ομόφυλα ζευγάρια! Η Αγγλικανική Εκκλησία ευλόγησε για πρώτη φορά ένα ομόφυλο ζευγάρι! Οι προπάτορες της Νέας Γένεσης ο Αδάμ και ο Αδάμ ή η Εύα και η Εύα….και ακολουθεί και η Αρχοντοχωριάτισσα Ψωροκώσταινα…. θρησκευτικός πιθικισμός!

Το Βατικανό ευλογεί για πρώτη φορά τα ομόφυλα ζευγάρια! Η Αγγλικανική Εκκλησία ευλόγησε για πρώτη φορά ένα ομόφυλο ζευγάρι! Οι νέοι προπάτορες της Νέας Γένεσης ο Αδάμ και ο Αδάμ ή η Εύα και η Εύα.. Νέα Βίβλος Νέα Ήθη νέος ευαγγελισμός…και ακολουθεί και η Αρχοντοχωριάτισσα Ψωροκώσταινα….θρησκευτικός πιθικισμός..

Ή ο προοδευτισμός είναι νεοσυντηριτισμός ή το Βατικανό και η Βικτωριανή πουριτανίστικη Αγγλικανική Εκκλησία άλλαξαν και έγιναν το προπύργιο του νεοσουφρεζατισμού…. Φαρσοκωμωδία η νεο-ηθογραφία…..

Το Βατικανό εξουσιοδότησε τη Δευτέρα με επίσημο έγγραφο για πρώτη φορά την ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών αν και ευρισκόμενα «σε μια παράτυπη κατάσταση» για την Εκκλησία, ενώ παραμένει σταθερό στην αντίθεσή του στον γάμο ομοφυλοφίλων. Αυτή η ευλογία «δεν θα συμπίπτει ποτέ με τις αστικές τελετές της ένωσης, ούτε καν σε σχέση με αυτές», διευκρινίζει το έγγραφο από το Διευθυντήριο για το Δόγμα της Πίστεως, που εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο.rfi

Το «Fiducia supplicans» του Dicastery for the Doctrine of the Faith, εγκεκριμένο από τον Πάπα, προσφέρει τη δυνατότητα ευλογίας ζευγαριών που σχηματίζονται από άτομα του ίδιου φύλου, εκτός όμως από οποιαδήποτε τελετουργία και μίμηση γάμου. Το δόγμα για το γάμο δεν αλλάζει και η ευλογία δεν σημαίνει έγκριση της ένωσης.

Αντιμέτωποι με το αίτημα για ευλογία από δύο άτομα, ακόμη και αν η σχέση τους είναι «παράτυπη», θα είναι δυνατό για τον χειροτονημένο λειτουργό να συναινέσει. Χωρίς όμως αυτή η χειρονομία της ποιμαντικής εγγύτητας να περιέχει στοιχεία που μοιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο με τελετουργία γάμου. Αυτό επιβεβαιώνεται στη δήλωση «Fiducia supplicans» για την ποιμαντική έννοια των ευλογιών, που δημοσιεύτηκε από το Dicastery for the Doctrine of the Faith και εγκρίθηκε από τον Πάπα. Ένα έγγραφο που εμβαθύνει το θέμα της ευλογίας, διακρίνοντας τις τελετουργικές και τις λειτουργικές ευλογίες από τις αυθόρμητες ευλογίες, που μοιάζουν περισσότερο με χειρονομίες λαϊκής αφοσίωσης: είναι ακριβώς σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία που η δυνατότητα να καλωσορίσουν και ζευγάρια που δεν ζουν σύμφωνα με τα πρότυπα του χριστιανικού ηθικού δόγματος, αλλά που ταπεινά ζητούν να ευλογηθούν.….. ( η σοφιστεία του Βατικανού είναι παροιμιώδης πολιτικάντηδες πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες αυτά τα μεσοβέζικα μανούλες ….. στο καθαρτήριο πυρ )

Η Ποιμαντική Έννοια των Ευλογιών
Το «Fiducia supplicans» ξεκινά με μια εισαγωγή από τον έπαρχο, καρδινάλιο Victor Fernandez, ο οποίος εξηγεί ότι η δήλωση εμβαθύνει την «ποιμαντική έννοια των ευλογιών», επιτρέποντας «να διευρύνει και να εμπλουτίσει την κλασική κατανόηση» μέσω θεολογικού προβληματισμού…. Ένας προβληματισμός που «συνεπάγεται μια πραγματική εξέλιξη σε σύγκριση με όσα έχουν ειπωθεί για τις ευλογίες» μέχρι τώρα, που περιλαμβάνει τη δυνατότητα «να ευλογούνται ζευγάρια σε ακανόνιστη κατάσταση και ζευγάρια του ίδιου φύλου, χωρίς να επικυρώνεται επίσημα η κατάστασή τους ούτε να τροποποιείται με οποιονδήποτε τρόπο η διαρκής διδασκαλία της Εκκλησίας για το γάμο». (σσ Τροποποιείται όμως τι τροποποιείται ανατρέπεται η σχεσιακή διδασκαλία της)

Μετά τις πρώτες παραγράφους, που θυμίζουν ένα προηγούμενο έγγραφο από το 2021,….. υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το «αιώνιο καθολικό δόγμα», μόνο οι σεξουαλικές σχέσεις στο πλαίσιο του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας θεωρούνται νόμιμες. ( σσ αλλά και οι εξωσυζυγικές ακόμη κι αυτές μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου ευλογούνται)…..

Πράξεις αφοσίωσης
Μετά την ανάλυση των ευλογιών στη Γραφή, η δήλωση προσφέρει μια θεολογικο-ποιμαντική κατανόηση. Ο αιτών για ευλογία «δείχνει ότι χρειάζεται τη σωτήρια παρουσία του Θεού στην ιστορία του», γιατί εκφράζει «ένα αίτημα για βοήθεια που απευθύνεται στον Θεό, μια προσευχή για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα». Αυτό το αίτημα πρέπει να γίνει ευπρόσδεκτο και να εκτιμηθεί «εκτός λειτουργικού πλαισίου», όταν βρεθούμε «σε έναν τομέα μεγαλύτερου αυθορμητισμού και ελευθερίας». Από τη σκοπιά της λαϊκής ευσέβειας, «οι ευλογίες πρέπει να εκτιμώνται ως πράξεις αφοσίωσης». Για να τις απονείμουμε, δεν είναι επομένως απαραίτητο να απαιτείται «προηγούμενη ηθική τελειότητα». ( σσ η ηθική τελειότητα λες και υπάρχει κάτι κορώνες που θυμίζουν Μεσαίωνα)

….. Το έγγραφο επιβεβαιώνει ότι αυτού του είδους οι ευλογίες «προσφέρονται σε όλους, χωρίς να ζητούν τίποτα», προκειμένου «να κάνουν αυτούς τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι παραμένουν ευλογημένοι παρά τα σοβαρά λάθη τους» και «ότι ο Επουράνιος Πατέρας να θέλει το καλό τους και να ελπίζουμε ότι τελικά θα ανοιχθούν στο καλό.

Διευκρινίζεται επίσης ότι για να αποφευχθεί «κάθε μορφή σύγχυσης και σκανδάλου», όταν ένα ομόφυλο ζευγάρι ζητά ευλογία, αυτό «δεν θα τελείται ποτέ ταυτόχρονα με τις αστικές τελετές της ένωσης, ούτε καν σε σχέση με αυτές. Ούτε με ένδυμα, χειρονομίες ή ορολογία ειδικά για τον γάμο. Αυτός ο τύπος ευλογίας «μπορεί, ωστόσο, να βρει τη θέση του σε άλλα πλαίσια, όπως μια επίσκεψη σε ένα ιερό, μια συνάντηση με έναν ιερέα, μια προσευχή που απαγγέλλεται σε μια ομάδα ή κατά τη διάρκεια ενός προσκυνήματος».

Τέλος, το τέταρτο κεφάλαιο μάς υπενθυμίζει ότι «ακόμη και όταν η σχέση με τον Θεό επισκιάζεται από την αμαρτία, είναι πάντα δυνατό να ζητήσουμε μια ευλογία, να τον πλησιάσουμε» και να επιθυμούμε «ίσως να είναι το δυνατό καλό σε ορισμένες καταστάσεις».vaticannews

dimpenews.com

Back to top button