breaking newsΕλλάδα

‘Θαύμα’ – ‘Θαύμα’! ‘Αναστήθηκαν’ τα «παροπλισμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο και έκαναν επιχειρήσεις διάσωσης στο Πήλιο (βίντεο)

‘Θαύμα’ – ‘Θαύμα’! ‘Αναστήθηκαν’ τα «παροπλισμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο και έκαναν επιχειρήσεις διάσωσης στο Πήλιο (βίντεο)

Συνέχεια έχει, από ό,τι φαίνεται, το «θρίλερ» με τα «βουλιαγμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο…

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρω των social media και δείχνουν ελικόπτερα να βουλιάζουν μέσα στο νερό, αντί να επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας προκάλεσαν ντροπή και σάλο. Το ΓΕΣ έσπευσε να απαντήσει έπειτα από την κατακραυγή λέγοντας πως πρόκειται για παροπλισμένα ελικόπτερα Χιούι και «ότι το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό».

Όμως, εικόνες από βίντεο του ΣΚΑΪ στις πληγείσες περιοχές έρχονται να διαψεύσουν το ΓΕΣ.

Συγκεκριμένα το e-Αmyna δημοσίευσε στο Twitter το στιγμιότυπο, όπου το ελικόπτερο UH-1H Huey με αριθμό ΕΣ689, την εικόνα του οποίου – στα λιμνάζοντα ύδατα – είχε φέρει στο φως το iEidiseis, εμφανίζεται ελάχιστα 24ωρα μετά να επιχειρεί στη Ζαγορά Πηλίου μεταφέροντας τρόφιμα και νερό στους κατοίκους.


Η εικόνα είναι αποκαλυπτική και φανερώνει τα ψέματα του ΓΕΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που είχε εκδώσει για το θέμα το ΓΕΣ

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τις ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει».

Back to top button