breaking newsΕλλάδα

Διαβάστε αυτό το άρθρο και βάλτε το κάτω από το μαξιλάρι σας όλοι οι Έλληνες που αγαπάτε την πατρίδα

Γιατί μοιράζουν επιδόματα, γιατί στρατολογούν νέους αγανακτισμένους και προπονούν Τάγματα Εφόδου…

 

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ 

 

Σε ένα πράγμα εχει δίκιο η κυβέρνηση. Αυτά που κάνει δεν είναι αυτά που νομίζουμε. Έχουν πρόσημο ιδεολογικό και ταξικό. Και δεν αφορά την σοσιαλδημοκρατία ή τον σοσιαλισμό με δημοκρατικό η άλλο πρόσωπο.

Είναι βαθύτατα κομμουνιστική. Όπως κατά βάθος, μέσα από τα κουστούμια των μνημονίων παραμένουν στο κεφάλι τους οι κυβερνητικοί. Ο Κατρούγκαλος π.χ. πετσόκοψε τις συντάξεις υπέγραψε το Μνημόνιο, σκύβει με την υπόλοιπη κυβερνηση στον γίγαντα Τραμπ και πάει μετα και ένα ταξίδι (all inclusive) σε Λατινική Αμερικη και Κούβα για να αποτίσει φόρο τιμής στον Τσε.

 

Και τον Τσακαλώτο επαναστάτη εκ του Σίτυ, να δικαιολογεί την λιτότητα και τα μπράβο που παίρνει από τους δανειστές για την εφαρμογή του Μνημονίου με μπούρδες για σαρανταποδαρούσες που ούτε Αγγλίδες γηραιές κυρίες που δεν έχουν δει χαρά εδώ και πενήντα χρόνια δεν θα έσκαγαν χαμόγελο. Το θεμα είναι ότι γελούν αυτοί μαζί μας κάνοντας την «επανάσταση» τους εκ του ασφαλούς φυσικά, γιατί τις καταθέσεις τους τις έχουν στο εξωτερικό…

Η κυβέρνηση όπως είχε αναγγείλει προεκλογικά ο Μανώλης Γλέζος (θα πάρουμε από τους πλούσιους που έχουν δέκα χιλιάρικα στην τράπεζα για να μοιράσουμε στους φτωχούς) επιχειρεί μια βάρβαρη αναδιανομή πλούτου.

Παίρνει από την μεσαία τάξη και μοιράζει σε εκείνους που βρίσκονται στον πάτο.

Συμπιέζοντας τους πάντες προς τα κατω. Δεν ενδιαφέρεται να κάνει λιγότερους αυτούς που έχουν πέσει στην ανάγκη των επιδομάτων, αλλα αντιθέτως θέλει να τους κάνει περισσοτέρους.

Και ποιος θα πληρώνει τελικά όταν και η μεσαία τάξη εξωθείται στην φτώχεια; Δεν τους νοιάζει.

Μέχρι τότε ελπίζουν ότι θα προλάβουν να κάνουν εκλογές και οι χιλιάδες φτωχοί θα τους ψηφίσουν ευγνώμονες για το επίδομα φτώχειας (κοινωνικό μέρισμα το λέει, αυτό που μαζεύει με την φορομπηχτική πολιτική) και οι νεόπτωχοι παλι θα ψηφίσουν με την προσδοκία ότι ο Αλεξης παρά τα Μνημόνια του, κάποιο λαγό θα βγάλει από το καπέλο, κάποιους θα ξεγελάσει και τελικά θα μοιράσει κάποιο επιδοματάκι σε εκείνους που μέχρι χθες ηταν νοικοκύρηδες με την δουλειά τους και την κανονική ζωή τους. Και τώρα βρίσκονται να περιμένουν το επίδομα του Αλέξη.

Συγχρόνως αυτή η κυβέρνηση οργανώνει στρατούς για την επομένη ημέρα: χαϊδεύει την ευγενή τάξη των ταξιτζήδων. Άντε να πεις του Θύμιου του Λυμπερόπουλου, ότι αν αλλάξει κυβέρνηση θα του αλλάξει και τον νόμο που προφανώς δια χειρός του φέρνει στην Βουλή ο Σπιρτζης. Τα ταξί δεν είναι για να εξυπηρετούν τους πολίτες, αλλά οι πολίτες είναι για να εξυπηρετούν τους ταξιτζήδες.

Αυτό είναι που συμβαίνει παντού στον δημόσιο τομέα, τώρα το καθεστώς μολύνει και τον ιδιωτικό τομέα με αυτή την νοοτροπία…Τώρα θα διορίσει επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1998. Προσλαμβάνοντας ανθρώπους που είναι στα πρόθυρα της σύνταξης.Υπόσχεται διαγραφή δάνειων στον αλλοτινό παραγωγό ελλειμμάτων και χρεών, ΟΕΚ.Ανακοινώνει πολτοποίηση πανεπιστήμιων δια της συγχώνευσης τους με τα ΤΕΙ δημιουργώντας νέες στρατιές «κυρίων καθηγητών και υφηγητών».Ανακοινώνει νέα πανεπιστημιακά προγράμματα  σε συνέχεια της πολιτικής της δεκαετίας του 80 όπου κάθε νομός και πανεπιστήμιο… Τι να κάνεις… Πελατάκια είναι αυτά.Απλώς αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ποιος θα πληρώσει πια…

Όσο για τους στρατούς, δεν έχουμε αντιληφθεί το μεγάλο κόλπο. Η αστυνομία προφανώς και κάνει καλά την δουλειά της όπως λέει και ο Τοσκας. Την κάνει καλύτερα από ποτέ. Και θα εχει δίκιο στην Βουλή ο πρωθυπουργός να εξυμνήσει τις επιτυχίες της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. Αυτό όμως ακριβώς είναι που τον εκθέτει κιόλας.

Αν η Αστυνομία εξιχνιάζει ακομη και τις πιο δύσκολες υποθέσεις, και αποτυγχάνει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εγκλημάτων και παραβατικής συμπεριφοράς, κάτι φταίει.

Η Αστυνομία είχε εντολή να εξιχνιάσει αμεσως την υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, είχε εντολή να εξιχνιάσει ιστορίες εκβιαστών, εμπόρων ναρκωτικών. Και τις έφερε όλες εις πέρας.
Αλλα κανείς δεν εχει δώσει εντολή στην Αστυνομία να αντιμετωπίσει την βία των δρόμων, τις ανεξέλεγκτες ομάδες που επιβάλλουν τον δικό τους νόμο…

Αυτούς που κάθε βράδυ χωρίς συνέπειες και με την ανοχή της Κυβέρνησης κάνουν προπόνηση στα Εξάρχεια.

Αυτούς που εμφανίζονται ως τιμωροί υπό την υψηλή εποπτεία εκείνων που μας κράτησαν στα Μνημόνια και θέλουν να μείνουν για πάντα στην εξουσία…

Περνώντας από πολλά σημεία της Αθήνας θα δεις ακομη τα σπασμένα μάρμαρα τα ξηλωμένα κιγκλιδώματα.

Από τον καιρό τον παλιό πριν γίνει κυβέρνηση το Εθνικολαικιστικο αυτό μείγμα.

Κανείς δεν τους πειράζει γιατί είναι τα Τάγματα Εφόδου της επόμενης ημέρας.

Όταν μια άλλη κυβερνηση επιχειρήσει να ξαναβάλει την χώρα σε έναν δρόμο διαφορετικό από αυτόν του ψέματος και της ισοπέδωσης, τότε, καλά προπονημένοι θα ξαναβγούν από τα Εξάρχεια, ο Ρουβίκωνας από δίπλα θα γίνει μαζικό κίνημα.

Μαζί με την νέα γενιά αγανακτισμένων που δημιουργεί με τα ρουσφετάκια της η κυβερνηση, τα ετοιμοπόλεμα Τάγματα Εφόδου θα μετατρέπουν κάθε επόμενη κυβέρνησή σε μια μικρή παρένθεση που θα καταρρέει μέχρι η Λαϊκή Εξουσία του Μνημονίου και του Τραμπ ανακαταλάβει οριστικά τα χειμερινά ανάκτορα…

Γι’ αυτό μην απορείτε.

Τίποτε δεν γινεται τυχαία, τίποτε δεν γίνεται από λάθος…

Για να μείνουν στην εξουσία πρεπει να συντηρήσουν τον μύθο τους…

Οτι είναι η ώρα της ρεβάνς του ’44. ‘Η καλύτερα του ’49…

mignatiou.com Μέσω corfiatiko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button