breaking newsΔιεθνή

Σουηδοί και Αμερικανοί εισαγγελείς ερευνούν τον γιο του Ερντογάν μετά από καταγγελία για μίζα

Οι αρχές καταπολέμησης της διαφθοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σουηδία εξετάζουν μια καταγγελία στο επίκεντρο της οποίας είναι ο γιος του Τούρκου προέδρου Μπιλάλ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, σουηδική θυγατρική αμερικανικής εταιρείας δεσμεύτηκε να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε μίζες εάν o γιος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη βοηθούσε εξασφαλίσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά της χώρας.

Τελικά, δεν καταβλήθηκαν οι μίζες, σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στις αρχές. Στην πραγματικότητα, η Dignita Systems AB, η σουηδική εταιρεία, εγκατέλειψε ξαφνικά το έργο στα τέλη του περασμένου έτους. Ο αμερικανός ιδιοκτήτης της Dignita επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το έργο είχε εγκαταλειφθεί, λέγοντας ότι πληροφορήθηκε τη «δυνητικά ανησυχητική συμπεριφορά στην Τουρκία» και έπαυσε πολλούς από τους εμπλεκόμενους.

Το σχέδιο της εταιρείας, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν η κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν να εγκρίνει κανονισμούς που θα ενίσχυαν τις πωλήσεις του προϊόντος της Dignita: αλκοτέστ στο ταμπλό που κλειδώνουν τη μηχανή ενός οχήματος όταν ο οδηγός είναι μεθυσμένος.

Σε αντάλλαγμα για 10 χρόνια εμπορικής αποκλειστικότητας που πουλούσε τα προϊόντα της, η Dignita δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε λόμπι, μέσω μιας εταιρείας κέλυφος, σε δύο ιδρύματα στα οποία ο Μπιλάλ Ερντογάν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Μέσω του δικηγόρου του, ο Μπιλάλ Ερντογάν, χαρακτήρισε ως εντελώς ανακριβείς τους ισχυρισμούς ότι συνεννοήθηκε με την Dignita, κάνονατς λόγο για «ιστό ψεμάτων»

Prime News.

Back to top button