breaking newsΔιεθνή

Οι Oυκραvoi τρεxoυν να σωθoυv και το Κiεβo μιλαει για αvαδιαταξη δυvαμεωv….

Τελικα θα πουνε μια αληθεια οι Ουκρανοι;

Κοντευουν να χασουν το Κιεβο κι ακομη οτι νικουν λενε….

Και η παραμυθα συνεχιζεται…

Μαζική αποχώρηση των Ουκρανών στρατιωτών από το Σολεντάρ που βρίσκεται στην περιφέρεια του Donetsk και που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για το ίδιο το Μπάκχμουτ  αναφέρουν οι ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Ivan Filiponenko, εκπρόσωπο της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια μαζική αποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τις αστικές περιοχές στο Σολεντάρ.

Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, πάντως οι Ουκρανοί ακόμα το αρνούνται.

Όπως αναφέρει, η βάση της άμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων σε αυτήν την περιοχή ήταν η 61η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, η οποία κατόπιν εντολών του διοικητή τους που φέρει το προσωνύμιο «Σκιέρ» διέταξε την αποχώρηση όλων των επιζώντων στρατιωτών.

Κατά τον Filiponenko, οι εχθρικές δυνάμεις έχουν ενισχύσει το έργο των ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης, αν και – όπως υποστηρίζει – χάρη στην αποτελεσματική γραμμή άμυνας και στον εξοπλισμό επιτήρησης, έχουν αποτραπεί όλες οι πιθανές επιθέσεις.

Μάλιστα ο ρωσόφωνος αξιωματούχος υπογραμμίζει πως το Κίεβο επιχειρεί να αποκρύψει την αποχώρηση του ουκρανικού στρατού από το Σολεντάρ, το οποίο μαζί με το Μπάκχμουτ θεωρούνται σημεία – «κλειδιά» για την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων.

«Η στρατιωτική – πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας προσπαθεί να πείσει τους Ουκρανούς στρατιώτες ότι δεν πρόκειται για αποχώρηση αλλά για μια αναδιάταξη δυνάμεων, για μια αντικατάσταση τους με νέες δυνάμεις.

Αυτή είναι η πρακτική τους, να πείσουν δηλαδή στο στρατό τους πως δεν είναι περικυκλωμένοι, πως δεν υποχωρούν.

Και στο τέλος αποδεικνύεται ότι είναι περικυκλωμένοι και είτε παραδίδονται είτε εξαλείφονται πλήρως» υποστήριξε ο Filiponenko.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του προς τον ουκρανικό λαό υποστήριξε πως οι ουκρανικές δυνάμεις «κρατάνε» τόσο στο Bakhmut όσο και στο Soledar.

«Το Bakhmut κρατάει. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις, οι στρατιώτες μας αποκρούουν τις συνέχεις προσπάθειες των Ρώσων να προχωρήσουν. Και η γειτονική πόλη Soledar κρατά, αν και εκεί είναι ακόμα μεγαλύτερη η καταστροφή και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» είπε ο Zelensky.

Το ότι ο Ζελένσκι παραδέχτηκε κάτι τέτοιο όμως σημαίνει πως τα πράγματα δεν είναι καλά για τους Ουκρανούς.

Πτώση του Σολεντάρ σημαίνει απελευθέρωση πολλών ρωσικών δυνάμεων που θα μεταφερθούν αυτόματα στο Μπάκχμουτ, το οποίοι ήδη βρίσκεται σε κρίσιμη για τους Ουκρανούς θέση.

 

πηγη

Back to top button