breaking newsΔιεθνήθρησκεια

Πεσκόφ για φημολογούμενη ρήξη Wagner-ρώσικου στρατού: όλοι κάνουν κάτι κοινό. Πολεμούν για την πατρίδα!!! Οι Ρώσοι πήραν και την Kleshcheevka και τώρα σφίγγουν το Bakhmut κι από το Νότο!

Ο Πεσκόφ για τους ισχυρισμούς για τη φημολογούμενη ρήξη μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του PMC “Wagner”: “όλοι κάνουν ένα κοινό πράγμα – πολεμούν για την πατρίδα”!

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε «προϊόντα χειραγώγησης πληροφοριών» τις αναφορές ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της PMC Wagner. Κατά τη γνώμη του, τόσο οι μαχητές PMC όσο και οι στρατιωτικοί που υπάγονται στο υπουργείο Άμυνας «κάνουν κοινή δουλειά».

«Όπως για όλες τις συγκρούσεις, όπως πάντα, αυτά είναι κυρίως προϊόντα χειραγώγησης πληροφοριών… όλοι κάνουν ένα κοινό πράγμα, όλοι παλεύουν για την πατρίδα τους και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι «ήρωες» υπηρετούν στο Wagner PMC και στις ένοπλες δυνάμεις. «Και οι δύο θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας», κατέληξε ο εκπρόσωπος. Εικασίες για αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της PMC Wagner άρχισαν να κυκλοφορούν την περασμένη εβδομάδα εν μέσω διαφορών στη ρητορική των εκπροσώπων του τμήματος άμυνας και της PMC σχετικά με την κατάσταση στο Soledar.

Στις 11 Ιανουαρίου, ο ιδρυτής του Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, δήλωσε ότι οι Wagner πήραν τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας του Soledar, τονίζοντας ότι μόνο μονάδες PMC συμμετείχαν στην έφοδο της πόλης. Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στην επίθεση συμμετείχαν και οι Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις. Αργότερα, το υπουργείο αξιολόγησε τις ενέργειες των «εθελοντών των αποσπασμάτων εφόδου της PMC Wagner».kommersant, gazeta

Οι Ρώσοι πήραν και την Kleshcheevka και τώρα σφίγγουν το Bakhmut κι από το Νότο!

Και μια πληροφορία από το μέτωπο. Σύμφωνα με πηγές του wargonzo, οι Wagner πέταξαν την APU έξω από την Kleshcheevka. Έτσι, όχι μόνο από τα βόρεια, από την πλευρά του Soledar, αλλά και από τα νότια κλείνουν τώρα γύρω από το Bakhmut. Ουκρανοί στρατιώτες όσο και μισθοφόροι που είναι στο πλευρό τους επιβεβαιώνουν την απώλεια της Kleshcheevka.

dimpenews.com

Back to top button