breaking newsΕλλάδα

‘Σκύβουν” το κεφάλι στον Ερντογάν Γερμανοί & Βρετανοί: ”Οι Έλληνες σκότωσαν μετανάστη” – Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ κατά πολιτών που περιπολούν!

Για άλλη μια φορά οι δύο χώρες που μισούν ”θανάσιμα” τον Ελληνισμό δείχνουν το πραγματικό του πρόσωπο. Μιλάνε για ”βία” από την πλευρά της Ελληνικής πλευράς κατά μεταναστών και υιοθετούν την προπαγάνδα της Άγκυρας.

Αλήθεια, τι μπορεί να περιμένει η χώρα μας ειδικά από το Βερολίνο, ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές!  

Τι αναφέρουν οι Γερμανοί

Το Spiegel Online επαναφέρει το ερώτημα για δολοφονία Σύρου πρόσφυγα στα ελληνοτουρκικά σύνορα την Καθαρά Δευτέρα.

Πρόκειται για τον Μωχάμεντ Αλ Αράμπ, 22 ετών, από τη Συρία, ο οποίος, σύμφωνα με το SPIEGEL, “στην προσπάθειά του να διασχίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, το πρωί της Δευτέρας, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό. Δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για σφαίρα τουφεκιού ή πλαστική σφαίρα.

Επίσης δεν είναι βέβαιο ποιος τον πυροβόλησε. Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στο SPIEGEL ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ. Και οι τουρκικές αρχές κατηγορούν την Ελλάδα για τον θάνατο του Αράμπ.

Η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture με έδρα το Goldsmith College του Λονδίνου έχει αναλύσει βίντεο που γυρίστηκαν λίγο πριν και λίγο μετά το περιστατικό. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας πυροβολήθηκε στην περιοχή των συνόρων. Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ‘fake news’ τον ισχυρισμό ότι πυροβόλησαν αστυνομικοί ή στρατιώτες (στην ελληνική πλευρά). Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός”.

Ερώτηση από το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Ερώτηση για τις αναφορές περί «βίαιων και επικίνδυνων μεθόδων» που μετέρχονται η ελληνική ακτοφυλακή και η συνοριοφυλακή για να απωθούν πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο έθεσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός βουλευτής των Εργατικών Νταν Κάρντεν.

Ο σκιώδης Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης ζήτησε να πληροφορηθεί την αξιολόγηση των αναφορών αυτών από τη βρετανική κυβέρνηση, χωρίς να αναφέρει στην ερώτησή του σε ποιες πηγές βασίζει την ενημέρωσή του για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικα σύνορα.

Απαντώντας η Υφυπουργός Εξωτερικών και Υφυπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Γουέντι Μόρτον είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί για την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα και ότι παραμένει σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Πρόσθεσε ότι ασφαλώς η βρετανική κυβέρνηση «αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Πρόκληση από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Την στιγμή που ο νομός Έβρου στην συντριπτική του πλειοψηφία βρίσκεται στο πόδι εδώ και 10 ημέρες, όλοι προσπαθούν να συμπαρασταθούν στην αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και την Πυροσβεστική για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών, κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ βάζουν πάνω απ’ τον τόπο και την πατρίδα τα μικροκομματικά τους ωφέλη, αναφέρει το evrosnews.gr

Όπως ο πρώην βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Γιώργος Καίσας, πρώτος σε ψήφους το 2015 και τέταρτος τον περασμένο Ιούλιο, που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει κάποιους από τους συντοπίτες του ότι μοιάζουν στην… Κου Κλουξ Κλαν,  την μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στις ΗΠΑ, η οποία χρησιμοποίησε την τρομοκρατία, τη βία και πράξεις εκφοβισμού πιστεύοντας στην υπεροχή των λευκών έναντι των άλλων φυλών. 

Έτσι κοινοποίησε το σχετικό άρθρο της “Εφημερίδας των Συντακτών” με τίτλο: Πολιτοφυλακές: από την Κου Κλουξ Κλαν στον Έβρο και δικό του σχόλιο: “Έχουμε και εμείς τις πρωτιές μας”. Εννοώντας φυσικά ότι οι συντοπίτες του Εβρίτες θυμίζουν την συγκεκριμένη ακροδεξιά, ρατσιστική οργάνωση και μάλιστα είναι και… πρωτοπόροι σε αυτό.

 

pentapostagma.

Δ

Back to top button