breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝκοινωνία

Στο Βέλγιο η Δικτατορία μεταμφιέζεται σε Δημοκρατία εδώ και καιρό.

Στο Βέλγιο και στις Βρυξέλλες η εναλλακτική εφημερίδα Kairos καταγγέλλει στις 3/5/21: «Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα της ελευθερίας του τύπου. Στο Βέλγιο η Δικτατορία μεταμφιέζεται σε Δημοκρατία εδώ και καιρό. Η ελευθερία του τύπου κλειδώθηκε. Η ελευθερία της έκφρασης χλευάστηκε. Υποστηρίζω τον δημοσιογράφο του Kairos.»

Συνοδεύει το μήνυμα της αναρτημένης αφίσας με ένα λουκετιασμένο στόμα. Αυτά στο κέντρο της ΕΕ στην καρδιά πέτρα της Ευρώπης, στην περιφέρεια όλα καλά; Χρήστης σχολιάζει και τι απέμεινε από αυτή την ελευθερία (εννοεί του τύπου). Στην Ελλάδα απέμειναν πάντως κάλυκες-σφαίρες, αίμα και πτώματα δημοσιογράφων και τραύματα τελευταία και ανεξιχνίαστες απόπειρες δολοφονίας ή και δολοφονίες δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια, όλα καλά και όλα ωραία!!!

Αυτή η αντίδραση της βέλγικης εφημερίδας είναι μέρος της διαδραματιζόμενης εξέγερσης των νέων στις Βρυξέλλες. Τα πιο σοβαρά επεισόδια την Πρωτομαγιά έγιναν στις Βρυξέλλες αλλά η κάμερα των διεθνών πρακτορείων κόλλησε λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά στο Παρίσι.

H εφημερίδα σε χθεσινό της άρθρο γράφει: «Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης είναι εγγενές δικαίωμα της δημοκρατίας. Αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Είναι επομένως θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά δεν είναι απόλυτο: υπόκειται σε μια ολόκληρη σειρά νόμιμων περιορισμών.  Αλλά για ένα χρόνο, παρατηρούμε εντελώς παράνομες πρωτοβουλίες λογοκρισίας».

Και να ήταν μόνο αυτό το δικαίωμα είναι ζητούμενο αν έμεινε έστω κι ένα αναφαίρετο Δικαίωμα της Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που να γίνεται σεβαστό επί κοβιντοκρατίας.

Στο Βέλγιο η Δικτατορία μεταμφιέζεται σε Δημοκρατία εδώ και καιρό.    Wake Up Call #5 - Palais de Justice

 Στις 18 Απρίλη ο kairos καταγγέλει ότι το Youtube λογοκρίνει για β΄φορά μια συνέντευξη του και στην προκειμένη τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ο Cristophe De Brouwer επίτιμος Καθηγητής του ULB και τ. Διευθυντής της Σχολής Δημόσιας Υγείας, γιατρός επιδημιολόγος όπου είπε ότι : Ένα τεστ θετικό σ’ επίπεδο πληροφορικής είναι FAKE. Tο Youtube κατέβασε την συνέντευξη από τη βέλγικη εφημερίδα… Τώρα λογοκρίνουν ως και τους καθηγητές του πανεπιστημίου ULB στις Βρυξέλλες.

Το άρθρο Στο Βέλγιο η Δικτατορία μεταμφιέζεται σε Δημοκρατία εδώ και καιρό. εμφανίστηκε πρώτα στο capnews.

Back to top button