Διεθνή

Πως ο άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης ο Λεοντογιατρός θεράπευσε τώρα στις μέρες μας το Μεγάλο Λιοντάρι!….Ο πιο ταπεινός όλων των γιατρών.

Πως ο άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης ο Λεοντογιατρός θεράπευσε τώρα στις μέρες μας το Μεγάλο Λιοντάρι!….Ο πιο ταπεινός όλων των γιατρών αξιώθηκε κι έγινε αυτός ο γιατρός των πνευματικών VIP!

Έτυχε και ασθένησε σοβαρά το Λιοντάρι.. το νέο διαδόθηκε αστραπιαία σε όλο το πνευματικό του βασίλειο. Σούσουρο μεγάλο...Από στόμα σε στόμα η είδηση έφτασε ως τα πέρατα της επικράτειας του. Και τι γιατροί δεν πέρασαν από εκεί οι καλύτεροι με περγαμηνές με διδακτορικά με έδρες με όνομα με αναγνώριση κανείς δεν μπόρεσε ν΄απαλλάξει το λιοντάρι από τη δεινή αρρώστια. Είχε απελπιστεί και το λιοντάρι μια βογγούσε μια μούγκριζε μια έγλειφε τις πληγές του λαβωμένο όπως ήταν…

Με τα πολλά έφτασε το νέο και πέραν του Ιορδάνου όπου μόναζε στην έρημο ο Άγ Γεράσιμος με το λιοντάρι του…Πολύ στενοχωρήθηκε ο Άγιος γιατί εκτιμούσε πολύ όλα τα λιοντάρια λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του με αυτά και για ένα λόγο παραπάνω αυτό το λιοντάρι ήταν ο βασιλιάς όλης αυτής της αχανούς επικράτειας..

Άφησε ό,τι δουλειές είχε και μια και δυο αποφάσισε ως εξειδικευμένος πλέον λεοντογιατρός ν΄ασχοληθεί και με αυτό το λιοντάρι.. Ήταν πολύ ταπεινός ο άγιος πως οι ταπεινοί πατέρες όταν τους ζητούν ευχή λένε ”την ευχή του γέροντός μου να έχετε” αυτός ήταν τόσο ταπεινός που έδινε την ευχή του υποτακτικού του. Και εκεί στην έρημο που ήταν σάμπως είχε άλλον υποτακτικό. Το λιοντάρι του ήταν ο υποτακτικός του. Αυτό του έκανε υπακοή και τον εξυπηρετούσε και κυρίως τον προστάτευε από τα θηρία…

Έτσι λοιπόν ευχήθηκε, οι μεγάλοι άγιοι δεν έχουν προσευχή έχουν ευχή η ευχή τους μετακινεί βουνά κι αναποδογυρίζει ερήμους, και για να κυριολεκτήσω ξεσκονίζει ερήμους... Έδωσε ως ταπεινός που ήταν την ευχή του μέσω του υποτακτικού του… Πως όταν φθάνεις στη θεωρία σταματάει η προσευχή έτσι κι ο μεγάλος άγιος κάπως έτσι έχει υπερβεί το όριο και η ευχή του είναι φάρμακο είναι διόρθωση είναι επαναφορά είναι πολλά..

Και το θαύμα έγινε το λιοντάρι ο πνευματικός μας vip άρχισε να παίρνει τ΄απάνω του. Εκεί που βογγούσε κι έτρεμε ο τόπος τώρα τ΄ακούγαν να τραγουδάει κάτι τραγούδια πολεμικά…ήταν έτοιμο να ριχθεί στη μάχη.. Τι είχε συμβεί….Μόνο εσείς που σας το εμπιστεύθηκα κι εγώ που το διηγούμαι ξέρουμε πολύ καλά τι παίχθηκε.

Και έζησε το λιοντάρι ακόμη χρόνους πολλούς και βασίλεψε ….

ΥΓ ο Άγιος Γεράσιμος ο αθλητής της ερήμου είχε 2 ζώα ένα λιοντάρι κι ένα γαιδουράκι.. το λιοντάρι ήταν το ηγεμονικό χάρισμα που του δόθηκε και το γαιδουράκι η ταπείνωση του...Έτσι τα εξισορροπούσε..

Επίσης επειδή κάποια στιγμή άδικα συκοφάντησε το λιοντάρι ότι του έφαγε το γαϊδουράκι και επειδή στη συνέχεια έκλαψε πικρά γι αυτή του τη συκοφαντία και μετάνιωσε έγινε και ο προστάτης των συκοφαντημένων..

dimpenews.com

Back to top button