breaking newsΔιεθνή

Μετεωρίτης προσγειώθηκε μέσα σε σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ

 

Μία πέτρα που πολύ πιθανά είναι μετεωρίτης προσγειώθηκε μέσα στην κρεβατοκάμαρα ενός σπιτιού στο Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές.

Το μεταλλικό αντικείμενο προσέκρουσε στην οροφή του σπιτιού το μεσημέρι της Δευτέρας και έπεσε μέσα στο δωμάτιο, ανοίγοντας μία τρύπα στο ταβάνι. Ευτυχώς την ώρα της πρόσκρουσης δεν ήταν κανένας στο σπίτι και έτσι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, όπως μεταδίδει το CNN.

Μία γυναίκα, η οποία μένει στο σπίτι δήλωσε «Το άγγιξα γιατί νόμιζα ότι ήταν μια απλή πέτρα», λέγοντας ότι το μεταλλικό αντικείμενο έπεσε στην κρεβατοκάμαρα του πατέρα της και «ήταν ζεστό».

«Ευχαριστώ τον Θεό που ο πατέρας μου δεν ήταν εδώ. Κανείς δεν ήταν εδώ», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο πιθανός μετεωρίτης είχε διαστάσεις περίπου 10 με 15 εκατοστά, ενώ επικοινώνησε και με άλλες υπηρεσίες για την ταυτοποίηση του αντικειμένου αλλά και την προστασία των πολιτών. Σύμφωνα με τον Guardian όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την πέτρα αυτή εξετάστηκαν προληπτικά για το ενδεχόμενο να έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια.

Οι μετεωρίτες δεν είναι εύκολο να διακριθούν από άλλους τύπους μεταλλικών πετρωμάτων. Οι ερευνητές που ψάχνουν για μετεωρίτες, συνήθως αναζητούν κρούστα σύντηξης, μία υαλώδη επικάλυψη που σχηματίζεται στην εξωτερική επιφάνειά τους και λιώνει όταν ο μετεωρίτης πέφτει στην ατμόσφαιρα της Γης.

Ένα άλλο διακριτό χαρακτηριστικό είναι το βάρος του πιθανού δείγματος. Ένας μετεωρίτης θα είναι πολύ βαρύτερος από μία πέτρα, καθώς είναι γεμάτος με βαρέα μέταλλα.

Prime News.

Back to top button