breaking newsΔιεθνή

«Προχωράμε με οδηγό τον Μπαρμπαρόσα» λέει ο Ερντογάν και δηλώνει «ικανοποιημένος» για την απόκτηση των F-16

«Όποιος κυριαρχεί στις θάλασσες, κυριαρχεί και στον κόσμο»

«Ναυπηγούμε πλοία και προχωράμε με οδηγό τον Μπαρμπαρόσα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όποιος κυριαρχεί στις θάλασσες, κυριαρχεί και στον κόσμο».

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο πρόεδρο της Τουρκίας δήλωσε: «Σε μια ενιαία τελετή που παρακολουθήσαμε στο ναυπηγείο Yalova Sefine ζήσαμε την αγωνία και την χαρά να παραδώσουμε στο Ναυτικό μας πλοία. Παραδώσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο TCG Derya, την φρεγάτα TCG Istanbul την οποία ναυπηγήσαμε με εθνικούς πόρους όπως και τα όπλα που ενσωματώθηκαν σε αυτό το πλοίο, πλοίο υποστήριξης ΤCG Arif Ekmekci, το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος που έχει δυνατότητες ηλεκτρονικού πλοίο το Marlin Sida.

Προχωράμε με οδηγό το ρητό του Μπαρμπαρόσα πως “όποιος κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί και στον κόσμο”. Εύχομαι τα πλοία και τα όπλα που περάσαμε στο ενεργητικό μας να είναι ωφέλιμα για το ναυτικό μας και συγχαίρω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτά τα έργα».

«Είμαστε ικανοποιημένοι για τα F-16, η αμυντική μας βιομηχανία θα αναπτυχθεί περισσότερο»

Αναφερόμενος στα F-16 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το θετική έκβαση του αιτήματος μας για τα F-16 που είχαμε από τις ΗΠΑ.

Μετά την άρση των κυρώσεων κατά της χώρας μας η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο».

PrimeNews.

Back to top button