breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καναδάς-Συγκλονίζει πατέρας δύο παιδιών: «Έτσι κατάντησα από το εμβόλιο για τον Covid-19 – Με χτύπησε αμέσως και σκληρά»

Τον Γολγοθά που βιώνει μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού περιέγραψε ο Ross Wightman, πατέρας δύο παιδιών από τον Καναδά ο οποίος διαγνώστηκε με σύνδρομο Guillain-Barré μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό. 

Ο Wightman έλαβε την πρώτη του δόση του εμβολίου AstraZeneca για τον Covid-19 τον Απρίλιο του 2021. Μέσα σε λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό, εμφάνισε βασανιστικό πόνο στην πλάτη. Αργότερα ένιωσε μυρμήγκιασμα στο πλάι του προσώπου του, το οποίο εξελίχθηκε σε παράλυση από τη μέση και κάτω. Αυτό τον άφησε ανίκανο να περπατήσει.

«Με χτύπησε σκληρά αμέσως. Είχα την παράλυση από την μέση και κάτω, πλήρη παράλυση προσώπου. Είχα πρόβλημα με το μάσημα και την κατάποση», δήλωσε.

Ο Wightman μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του διέγνωσαν σύνδρομο Guillain-Barré (GBS), μια κατάσταση που επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Πέρασε συνολικά δύο μήνες στο νοσοκομείο.

Παρόλο που είχε μια σοβαρή ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο του AstraZeneca, ένας ιατρός αξιωματικός υγείας που εξέτασε την περίπτωση του Wightman είπε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για εξαίρεση εμβολίου, καθώς δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι η διάγνωσή του με GBS προκλήθηκε από τον εμβολιασμό. Σαν να μην έφτανε αυτό, του είπαν στην συνέχεια να κάνει μια δεύτερη δόση είτε του εμβολίου Pfizer είτε του Moderna.

Ο Wightman αυτή την στιγμή υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία για να ανακτήσει την κίνηση και το βάρος του.

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα παιδιά μου να παίζουν μπέιζμπολ, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω να κάνουν πατινάζ στον πάγο. Πονάω», λέει. Από την πλευρά της η σύζυγός του τονίζει ότι «δεν ήμασταν ποτέ αντιεμβολιαστές, αλλά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να διασφαλίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα λαμβάνουν φροντίδα». 

Δείτε το ρεπορτάζ:

pronews.

Back to top button