Ελλάδα

Ινστιτoύτο Paul Ehrlich: Θρομβωση, εγκεφαλικn αιμοpραγία, καρδιαkές προσβoλές, παράλuση πρoσώπου, 5.000 ύποπτες σοβαρές παρεvέργειες και 524 θαvάτους…

Θρόμβωση, εγκεφαλική αιμορραγία, καρδιακές προσβολές, παράλυση προσώπου και πολλά άλλα: το Ινστιτούτο Paul Ehrlich αναφέρει σχεδόν 5.000 ύποπτες σοβαρές παρενέργειες και 524 θανάτους μετά από εμβολιασμούς COVID-19. Συνεχίζει να κρύβει εκρηκτικούς κινδύνους με άγνωστες μακροπρόθεσμες συνέπειες….



Ανεξάρτητα από τις τεράστιες παρενέργειες και τους θανάτους, η προπαγάνδα εμβολιασμού στη Γερμανία φθάνει συνεχώς σε νέα ύψη. Κάποιοι «εμβολιάζνται τον Μάιο», επιτρέπει στον ορό από το AstraZeneca ξανά για νεότερους ανθρώπους παρά τον υψηλό κίνδυνο, ένας γιατρός πρόσφερε ραντεβού για αυτό στο Ebay. 

Κινητές ομάδες εμβολιασμού επισκέπτονται σούπερ μάρκετ και κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές. Το εμβόλιο από την Pfizer και τη BioNTech θα δοθεί ακόμη και σε παιδιά ηλικίας δώδεκα ετών και άνω από τον Αύγουστο – αν και σχεδόν ποτέ δεν παίρνουν COVID-19. Υπάρχει εδώ ένα πολιτικό ιατρικό σκάνδαλο; Εάν κοιτάξετε τη βλάβη που προκλήθηκε από το εμβόλιο μέχρι στιγμής, αυτό είναι προφανές.

Χιλιάδες σοβαρές υποψίες, πάνω από 500 νεκροί. Η νέα «έκθεση ασφαλείας» που δημοσιεύθηκε στις 7 Μαΐου από το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI) θα πρέπει να περιέχει μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Το ίδιο το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο παραδέχεται ότι μπορεί να υποτεθεί ένας αναφερόμενος αριθμός.

Μέχρι τις 30 Απριλίου, το ΡΕΙ καταγράφει τώρα σχεδόν 50.000 αναφερόμενες ύποπτες περιπτώσεις σχετικών «ανεπιθύμητων ενεργειών» στους εμβολιασμούς COVID-19. Μόνο το 41% είχε υποχωρήσει κατά τη στιγμή της αναφοράς.

Συνολικά, περίπου 5.000 εμβολιασμένοι άνθρωποι αναφέρθηκαν από το PEI που είχαν υποστεί σοβαρές αντιδράσεις. Περίπου και έντεκα τοις εκατό από αυτούς, 524 άτομα, πέθαναν. Το ινστιτούτο κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών με το εμβόλιο Vaxzevria από την AstraZeneca. Ωστόσο, το εμβόλιο Comirnaty της Pfizer / BioNTech είχε αριθμό ρεκόρ θανάτων με βάση τις χορηγηθείσες δόσεις εμβολίου.

Οι περισσότεροι θάνατοι μετά τον εμβολιασμό Pfizer / BioNTech

Εάν κάποιος λάβει ως βάση τα στοιχεία PEI, διαιρώντας τον μικρό αριθμό περιπτώσεων χωρίς πληροφορίες εμβολίου, αυτό σημαίνει συγκεκριμένα: Για κάθε εκατομμύριο δόσεις AstraZeneca που χορηγούνται, το ινστιτούτο κατέγραψε συνολικά 4.585 «ανεπιθύμητες ενέργειες», εκ των οποίων 387 ήταν σοβαρές και εννέα ήταν θανατηφόρες.

Για κάθε εκατομμύριο δόσεις Moderna που χορηγούνται, υπάρχουν 1.862 αναφερόμενες «ανεπιθύμητες ενέργειες», εκ των οποίων οι 110 είναι σοβαρές και επτά είναι θανατηφόρες. Για κάθε εκατομμύριο δόσεις Pfizer / BioNTech που εγχύθηκαν, το PEI ανέφερε συνολικά 955 παρενέργειες, 112 από αυτές σοβαρές – αλλά και 21 θανάτους.

Σύμφωνα με το PEI, στη Γερμανία είχαν χορηγηθεί συνολικά 28,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 έως τις 30 Απριλίου 2021, εκ των οποίων 21,3 εκατομμύρια περιείχαν τον ορό από την Pfizer / BioNTech, 5,8 εκατομμύρια περιείχαν το εμβόλιο από την AstraZeneca και περίπου 1 7 εκατομμύρια από αυτά της Moderna.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο αριθμός των δόσεων εμβολίου δεν ταιριάζει με τα εξεταζόμενα άτομα, επειδή οι άνθρωποι εμβολιάζονται δύο φορές. Το εμβόλιο από την Johnson & Johnson (Janssen), το οποίο χορηγήθηκε μόνο μία φορά και μόλις πρόσφατα έλαβε υπό όρους έγκριση, έχει λάβει μέχρι στιγμής 2.106 άτομα και οι αρχές κατέγραψαν τρεις ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες.

PEI: Πέθανε από COVID-19 ή προηγούμενες ασθένειες μετά τον εμβολιασμό. Οι γυναίκες ειδικότερα φαίνεται να έχουν σοβαρές παρενέργειες. Σύμφωνα με την έκθεση, τα τρία τέταρτα των πληγέντων ήταν γυναίκες. Το PEI το αποδίδει στο γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες. Το PEI δεν γράφει πόσο υψηλή ήταν η αναλογία των ατόμων εμβολίου. Το ινστιτούτο αφήνει επίσης ανοιχτό το φύλο των 524 νεκρών. Αλλά: 58 άτομα πέθαναν μετά τον εμβολιασμό από το COVID-19 – το οποίο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς, το PEI κατευνάζει, είχαν «πολλαπλές προηγούμενες ασθένειες», «όπως καρκίνωμα, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακές παθήσεις και αθηροσκληρωτικές αλλαγές, οι οποίες πιθανώς ήταν η αιτία θανάτου». 18 άτομα εμβολιασμένα με AstraZeneca υπέκυψαν σε νευροεγκεφαλική θρόμβωση, τέσσερις γυναίκες με εγκεφαλική αιμορραγία. Σύμφωνα με το PEI, δώδεκα ύποπτοι θάνατοι από εμβόλια ήταν νεότεροι από 40 ετών και άλλοι 39 ήταν μεταξύ 40 και 59 ετών. 90 ακόμη άνθρωποι πέθαναν μεταξύ των ηλικιών 60 και 79, οι υπόλοιποι ήταν μεγαλύτεροι.

Κατακερματισμένες πληροφορίες, μονόπλευρη εστίαση σε ειδικές περιπτώσεις Συγκεκριμένα (και μονομερώς) το εμβόλιο Vaxzevria της AstraZeneca έφτασε στα πρωτοσέλιδα αφού αρκετές νεότερες γυναίκες υπέστησαν νευροεγκεφαλική θρόμβωση και μερικές πέθαναν από αυτό με ή χωρίς εγκεφαλική αιμορραγία. Θα μπορούσε «πολύ σπάνια» να προκαλέσει διπλή αντίδραση: μια νευροεγκεφαλική θρόμβωση με ταυτόχρονη έλλειψη αιμοπεταλίων, μια λεγόμενη θρομβοπενία, που ονομάζεται TTS σε τεχνική ορολογία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερική αιμορραγία.

Αυτή η θρομβοκυτταροπενία προκαλείται πιθανώς από μια αυτοάνοση αντίδραση, που αυτό σημαίνει ότι: Στη συνέχεια σχηματίζονται αντισώματα εναντίον των αιμοπεταλίων του αίματος κάποιου, τα οποία ταυτόχρονα αναπτύσσονται πιο έντονα σε περίπτωση εσωτερικής φλεγμονής και αγγειακών τραυματισμών και μπορούν να προκαλέσουν θρόμβωση. «Πολύ σπάνια» σημαίνει: Λιγότερο από ένα στα 10.000 εμβολιασμένα άτομα επηρεάζεται.

Το PEI περιορίζεται σε αυτήν τη διπλή αντίδραση αν και, και τα δύο μπορούν επίσης να εμφανιστούν ανεξάρτητα – και προφανώς πολύ πιο συχνά. Σε κάθε περίπτωση, οι περιπτώσεις TTS είχαν αναφερθεί στο ινστιτούτο 67 φορές έως τις 30 Απριλίου. 14 από αυτούς πέθαναν – εννέα νεκροί ήταν νεότεροι από 50 ετών σύμφωνα με το PEI. Από τις 21 Απριλίου, το PEI είχε αναφέρει 34 περιπτώσεις TTS στις «τρέχουσες πληροφορίες» του, συμπεριλαμβανομένων δώδεκα νεκρών. 29 άλλοι άνθρωποι εμβολιασμένοι με το AstraZeneca είχαν «μόνο» υποφέρουν από νευροεγκεφαλική θρόμβωση.

Περιπτώσεις TTS έχουν συμβεί μόνο με τη Vaxzevria από την AstraZeneca, τονίζει το PEI. Αυτό που κρύβει στην έκθεση, ωστόσο: Μέχρι τις 21 Απριλίου, κατέγραψε δώδεκα νευροεγκεφαλικές θρομβώσεις χωρίς πρόσθετη ανεπάρκεια αιμοπεταλίων μετά από εμβολιασμούς με Comirnaty από την Pfizer / BioNTech. Αυτό είχε επίσης ως αποτέλεσμα θανάτους: τρία από αυτά τα θύματα είχαν πεθάνει τη στιγμή που έγινε η έκθεση. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η θρόμβωση εμφανίζεται γενικά εξίσου συχνά με τα εμβόλια mRNA από τη Moderna και την Pfizer / BioNTech, όπως και με το εμβόλιο φορέα από την AstraZeneca.

Όπως με το Vaxzevria, το RNA κορωναϊού μεταφέρεται επίσης από έναν ιό φορέα στον εμβολιασμό Janssen. Και δεν προκαλεί έκπληξη: Αυτή η ομάδα εξασφάλισε επίσης με το λεγόμενο «Red Hand Letter» στις 26 Απριλίου. Σε αυτήν, η εταιρεία προειδοποιεί επίσης για «πολύ σπάνιο συνδυασμό θρόμβωσης και θρομβοπενίας, σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδευόμενη από αιμορραγία», ειδικά σε γυναίκες κάτω των 60 ετών. Σημάδια αυτού του είδους περιλαμβάνουν δύσπνοια, πόνο στο στήθος, οίδημα στα πόδια, πόνο στο στομάχι, σοβαρό πονοκέφαλο, θολή όραση ή μώλωπες.

Το PEI δεν κοινοποιεί διάφορους κινδύνους. Εξίσου σημαντικό με την αναφορά του συνδυασμού TTS, η νευροεγκεφαλική θρόμβωση της εγκεφαλικής φλέβας και η θρομβοπενία είναι από μόνες τους επικίνδυνες ασθένειες. Και σύμφωνα με μια κόκκινη επιστολή από την AstraZeneca στις 13 Απριλίου, αυτά συμβαίνουν πολύ πιο συχνά από ό, τι κοινοποιήθηκαν στη Vaxzevria. Μια ανάλυση EMA εκτιμά ότι αυτή η αυτοάνοση αντίδραση εμφανίζεται ακόμη και σε ένα έως δέκα στα εκατό άτομα που εμβολιάστηκαν, όπως έχει ήδη αναφέρει η RT DE.

Ο βιοχημικός Christian Steidl εξηγεί στο 1bis19.de, μια πλατφόρμα στην οποία ιστολογούν κριτικοί επιστήμονες, ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν ακόμη περισσότερα θέματα δοκιμής. Εξετάστηκαν μόνο εμβολιασμένα άτομα με συμπτώματα. Συγκεκριμένα συμπτώματα δεν εμφανίζονται πάντα αμέσως, αλλά με αυτοάνοσες ασθένειες επιδεινώνονται μόνο με την πάροδο του χρόνου. Γράφει επίσης: «Μέχρι στιγμής, οι εμβολιασμοί χωρίς συμπτώματα δεν έχουν δοκιμαστεί για το αν έχουν αυτήν την ασθένεια στα αρχικά στάδια. Εάν αντισώματα κατά του παράγοντα αιμοπεταλίων 4 (PF4) υπάρχουν στο αίμα, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι είναι ανοσο-θρομβοπενία.»

Ο Steidl απαιτεί άμεση διακοπή του εμβολιασμού. Ακόμα κι αν «μόνο» το ένα τοις εκατό όλων των εμβολιασμένων ατόμων επηρεάζονται από αυτήν την αντίδραση, πρέπει να ληφθούν μέτρα αμέσως. Επειδή οι αυτοάνοσες ασθένειες επιδεινώνονται συνήθως με την πάροδο του χρόνου. Όποιος ανέφερε προφανώς καλά τον εμβολιασμό θα μπορούσε τότε να υποστεί νευροεγκεφαλική θρόμβωση μετά από χρόνια, για παράδειγμα. «Κανείς δεν το ξέρει αυτή τη στιγμή», λέει ο Steidl.

Πιο σοβαρές αντιδράσεις Το PEI περιγράφει μερικές άλλες σοβαρές αντιδράσεις εμβολίου που έχουν συμβεί με περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτήν την έκθεση. Συνολικά, αναφέρθηκαν 223 άτομα με αναφυλακτικό σοκ, επίσης αυτοάνοση αντίδραση. Υπάρχουν επίσης 61 καρδιακές προσβολές, δώδεκα εγκεφαλικές λοιμώξεις, 99 παράλυση προσώπου και 16 λοιμώξεις καρδιακών μυών.

Μεταξύ των αναφερόμενων αντιδράσεων εμβολίου, οι οποίες απορρίπτονται δημοσίως ως ασήμαντες, ο ορός AstraZeneca ξεχωρίζει με «ασθένειες που μοιάζουν με γρίπη», πυρετό και ρίγη, ακολουθούμενες από «τοπικές αντιδράσεις» και πονοκεφάλους. Τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech και Moderna ως εκ τούτου προκαλούν κυρίως σοβαρούς πονοκεφάλους, κόπωση και πόνο στο σημείο της ένεσης. Συχνές αντιδράσεις σε όλα τα εμβόλια αναφέρονται ότι περιλαμβάνουν ζάλη, κακουχία, πόνο σε διάφορα σημεία και καρδιακές αρρυθμίες.

«Πόσο διαρκεί η προστασία εμβολιασμού δεν είναι ακόμη γνωστό. Η προστασία δεν ξεκινά αμέσως μετά τον εμβολιασμό και ορισμένα εμβολιασμένα άτομα παραμένουν απροστάτευτα.» Μπορεί να υποτεθεί, σύμφωνα με το RKI, ότι οι άνθρωποι «μπορούν να μολυνθούν συμπτωματικά και ασυμπτωματικά παρά τον εμβολιασμό και ως εκ τούτου να εκκρίνουν SARS-CoV-2», δηλαδή, είναι μεταδοτικοί. 

Είναι επομένως απαραίτητο τα εμβολιασμένα άτομα να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να φορούν μάσκες. Επομένως, το ζήτημα του αν υπάρχει ένα πολιτικό κίνητρο ιατρικού σκάνδαλου είναι απολύτως δικαιολογημένο.

πηγη 

Back to top button