breaking newsΕλλάδα

Σε Τρία Στάδια Η Αλλαγή Της Ονομασίας, Λένε Οι Σκοπιανοί: Μετά Το ΝΑΤΟ…

Οι Σκοπιανοί δεν έχουν αντιδράσει επίσημα στις διαρροές σχετικά με τις προτάσεις Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Πάντως μέσα ενημέρωσης στη χώρα διέρρευσαν, πέραν των πέντε προτεινώμενων ονομασιών, και πληροφοριές για τη διαδικασία αλλαγής της ονομασίας εάν και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία.Ο τηλεοπτικός σταθμός Sitel στα Σκόπια, έκανε λόγο για τρεις φάσεις εφαρμογής της όποιας συμφωνίας επιτευχθεί.

Το σκοπιανό μέσο, όπως αναφέρει το “Πρώτο θέμα” ,υποστηρίζει ότι οι εν λόγω λεπτομέρειες τέθηκαν σε ελληνική και σκοπιανή πλευρά από τον Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη. Έτσι αρχικά το νέο όνομα που θα συμφωνηθεί θα αντικαταστήσει το ΠΓΔΜ στα διεθνή Φόρα. Κατόπιν και μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ θα αλλάξει το όνομα της χώρας διεθνώς και θα ζητηθεί από τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” να αλλάξουν την ονομασία αναγνώρισης.

Σε τρίτη, μόνο, και τελική φάση θα αλλάξει το σύνταγμα των Σκοπίων και θα αλλάξει το όνομα και στο εσωτερικό της χώρας. Παράλληλα θα υπάρξουν αλλαγές στα επίσημα έγγραφα των πολιτών της χώρας.

Το σκοπιανό κανάλι αναφέρει πάντως πως δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση Ζάεφ σχετικά με τις συγκεκριμένες προτάσεις Νίμιτς. Υπενθυμίζεται ότι χθες άλλο σκοπιανό μέσο διέρρευσε πληροφορίες για τις πέντε προτεινόμενες ονομασίες της γειτονικής χώρας που είναι:

Republika Nova Makedonija/Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας

Republika Severna Makedonija/ Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Republika Gorna Makedonija/ Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας

Republika Vardarska Makedonija/Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη

Republika Makedonija (Skopje)/ Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)

Επίσημη γλώσσα θα είναι τα «Μακεντόνσκι» και εθνικότητα «Μακεντόνετς» χωρίς, πάντως απόδοση στην αγγλική.

 

crashonline

 

Back to top button